Voorbeschouwing Ter Leede – DVS ’33 Ermelo

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – DVS ’33 ERMELO zaterdag 23 november 2019 14.30 uur

Scheidsrechter: M.Jobse (Sint laurens (Z))

 

TER LEEDE IN DE HERKANSING TEGEN EEN TWEEDE TOPPER

 De ontmoeting tegen koploper Sparta Nijkerk veertien dagen terug is geen succes geworden. Na een bemoedigend begin liep het na een dik halfuur uit op een deceptie, u weet er alles van. Na een gedwongen week rust krijgt Roodgeel nu een tweede kans tegen een topper, nummer twee DVS ’33 Ermelo, een ploeg die een roerige week achter de rug heeft. Na het veel eerder dan verwacht opstappen van trainer Richard Plug, volgden pogingen van selectie en bestuur voor zijn aanblijven –  afgelopen maandag vergaderde de selectie in plaats van te trainen – maar het mocht niet baten en tijdens de thuiswedstrijd tegen Barendrecht waren het de assistenten John Dooyewaard en Jaap de Vries die het team coachten. Of de ontstane onrust veel invloed heeft gehad weten we niet, maar een feit is dat een fel gemotiveerd Barendrecht een eind maakte aan een serie van vier gewonnen thuiswedstrijden en door de 0-2 winst met de punten naar IJsselmonde terugkeerde.

We kunnen er natuurlijk vanuit gaan dat DVS ’33 er alles aan gelegen is om met een overwinning op de Roodemolen aan te tonen dat dit verlies een incident is geweest en dat het team zich nog volop wil en kan mengen in de strijd om de hoogste plaats, want Door Vereniging Sterk van voorzitter Aart Goossensen maakt er geen geheim van dat het graag wil terugkeren op het hoogste amateurniveau.

Ter Leede wil op zijn beurt de nare nasmaak van het verlies tegen de Spartanen wegspoelen door een goed resultaat op de eigen Roodemolen. Dit zal het recept worden voor een boeiende wedstrijd.

 DVS ’33 is aan zijn derde jaar in de Derde divisie bezig. Na vijf jaar hoofdklasser te zijn geweest werd het in 2015 kampioen en promoveerde daarom naar de Topklasse waar het in 2016 als promovendus op een mooie negende plek eindigde, maar dat was toch niet goed genoeg voor promotie naar de nieuwe Tweede divisie en dus werd het het tweede amateurniveau waarin het beide volgende jaren op een mooie derde plek eindigde die jammer genoeg geen recht gaf op de nacompetitie.

“Dan maar dit jaar,” moeten ze in Ermelo hebben gedacht en de ploeg startte uitstekend met vier overwinningen tegen SteDoCo (1-0), Ajax uit (0-4), Goes (4-0) en DOVO (2-1) en slechts één gelijkspel tegen Harkemase Boys en volgde concurrent en streekgenoot Sparta Nijkerk op twee punten, maar verloor de directe confrontatie met de koploper nipt met 1-0. Door het verlies van Nijkerk de week daarop tegen SteDoCo bleef het verschil toch tot twee punten beperkt, want het won weer viermaal achter elkaar ( van ONS Sneek, Excelsior ’31, van buurman VVOG en VVSB), maar door het jongste verlies tegen Barendrecht is het verschil nu toch vijf punten. Dus is winst nodig om de competitie met de koploper vol te houden en subtoppers Harkemase Boys, ODIN ’59 en HSV Hoek, dat deze week gedwongen vrij is, op afstand te houden.

Omdat DVS ’33 Ermelo op 17 augustus ook in de voorronde van de KNVB-beker werd uitgeschakeld, door Quick dat na de 1-1 stand in de verlenging de penaltyserie won, kan de ploeg zich ook volledig richten op de competitie. Dat doet het dit jaar met vijf nieuwe spelers te weten Soufyian Moro van IJsselmeervogels die tweemaal gescoord heeft en bijna alle vrije trappen neemt, doelman Daan Huiskamp en middenvelder Jeremy Jonker, beiden van SC Genemuiden, en verdediger Enrico Patrick en aanvaller Joshua Patrick van DOVO, de laatstgenoemde is met zeven treffers momenteel de topscorer van DVS ’33. Hij moet het vertrek van Maurice de Ruiter naar Sparta Nijkerk goedmaken – de all-timetopscorer van DVS ’33 met 100 treffers – die wij veertien dagen terug nog zagen optreden tegen Ter Leede.

Met onder meer de ervaren centrale verdediger en aanvoerder Basil Camara, met de eerder van IJsselmeervogels overgekomen middenvelder Oktay Özturk (4 goals), verdedigers Jorram van Santen en Frank van der Burg en spitsen Olivier Pilon en Benjamin Roemeon  kunnen we spreken van een sterk team dat zaterdag met de interim-coaches naar Sassenheim afreist.

Door Vereniging Sterk is op 1 september 1933 opgericht en ontstaan na een fusie van de Ermelose voetbalclubs Ajax en EFC en met 1500 leden is het de grootste vereniging van Ermelo. Op verzoek van de bond werd ’33 aan DVS toegevoegd om verwarring te voorkomen. Vanaf 1992 speelde DVS ’33 in de eerste klasse, werd tweemaal kampioen, in 1998 en 2002, promoveerde dan naar de hoofdklasse C, maar degradeerde daaruit in 2000 na twee jaar en in 2003 weer, maar na de promotie in 2010 was het niet meer weg te denken uit de hoofdklasse en leverde het kampioenschap in 2015 de promotie naar de Topklasse op.

In de afgelopen winterstop oefende Ter Leede tijdens een kort trainingskamp in Ermelo tegen DVS ’33. Het werd 5-3, Ter Leede kwam door tweemaal Steemers op 0-2, maar door treffers van Roemeon en Özturk stond het in de rust al gelijk en in de tweede helft liep de thuisploeg uit naar 4-2 waarna Joey van den Berg de stand nog wel terugbracht tot 4-3, maar in de laatste minuut werd het alsnog 5-3. Dit alles ook onder het toeziend oog van Arthur Broekstra, oud-DVS -bestuurslid  en nu scheidsrechterbegeleider, maar ook oud-lid van Ter Leede met wie ik ruim een halve eeuw geleden nog in de A-junioren speelde.

Maar dit terzijde, terug naar de wedstrijd.

Voor beide ploegen staat er behoorlijk veel op het spel. Puntverlies betekent voor Ter Leede dat het zo maar twee/drie plaatsen kan zakken, voor DVS ’33 Ermelo betekent het een veel grotere achterstand op koploper Sparta Nijkerk als we er vanuit gaan dat de Spartanen thuis wel weten te winnen van DOVO, al weet je het nooit zeker.

We gaan het zien.

De wedstrijd staat onder leiding van Matthijs Jobse die Ter Leede al zeker achtmaal geleid heeft. De laatste keer was thuis tegen SC Feyenoord op 23 maart (2-1) en daarvoor uit tegen Achilles Veen op drie november 2018 met een 1-2 winst. De eerste keer was in 2014 toen ASWH op één november met 1-4 alle punten mee naar huis nam. Een mooie pot was ook de 3-0 thuis tegen Argon in december 2016.Ian van Otterlo was er toen ook bij, voor Argon, hij blokte toen nog een keihard schot van Kappenberg en dat deed zichtbaar pijn. Dat hij er nu zaterdag tegen DVS ’33 Ermelo niet bij is, zal hem ook pijn doen.

Scheidsrechter Jobse wordt bijgestaan door Roy Westenberg en Dennis Henkens.

 

Wij wensen iedereen een sportieve wedstrijd toe!