Voorbeschouwing Ter Leede – Excelsior ’31

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – EXCELSIOR ‘31

Zaterdag 28 januari 2023 15.00 uur

Scheidsrechter: Remco Schul (Leidschendam)

 

TER LEEDE ONTVANGT DE RIJSSENAREN VOOR DE VIERDE MAAL OP DE ROODEMOLEN

Op 30 april jongstleden slaagde Ter Leede er op de Roodemolen in zijn zesde wedstrijd tegen Excelsior ’31 voor het eerst in om te winnen van de Rijssenaren. Een mooi eerbetoon aan onze trouwste supporter Jan Keuning noemde ik de 2-1 winst toen. In de huidige competitie revancheerde het team van derdejaars trainer Jurjan Wouda zich door in de derde competitiewedstrijd met 5-3 te winnen nadat het de week daarvoor thuis ook al GVVV met 2-1 had verslagen. Zes uit drie (de openingswedstrijd tegen Barendrecht verloor het met 3-2), dat leek een veelbelovend begin van de competitie. Maar daarmee was de koek toch voor lange tijd op, want in de volgende negen wedstrijden in de eerste periode verloor  het team van routiniers Niek Davina en  Hakim Ezafzafi (respectievelijk sinds 2009 en 2012  spelend voor de roodwitten!) maar liefst zesmaal en speelde het driemaal gelijk. Dat resulteerde in negen uit twaalf en met de zes punten uit de volgende zeven wedstrijden neemt Excelsior ’31 momenteel de laatste plaats in en dat is voor deze grote vereniging een ongekend lage plaats.

In 2003 werd Excelsior ’31 kampioen van de eerste klasse, in 2010 van de hoofdklasse C en promoveerde het naar de Topklasse waar het Ter Leede in 2013 voor het eerst in de competitie tegenkwam. Het won in ons Topklassejaar zowel thuis  (onze ongelukkige 3-2 nederlaag met de onterechte rode kaart voor doelman Serge van der Ban) als op de Roodemolen (met 1-2), werd in dit voor hen vierde Topklassejaar vijftiende en moest net als Katwijk en Ter Leede terug naar de hoofdklasse. In 2019 werd het kampioen van de hoofdklasse B en dus kwam Excelsior ’31 de kampioen van de hoofdklasse A, Ter Leede,  weer tegen, nu in de Derde divisie. In 2020 werd het negende (Ter Leede veertiende) na 23 wedstrijden en in het afgelopen jaar eindigde het op de zevende plaats.

Er is de ploeg uit Rijssen natuurlijk alles aan gelegen om die laatste plaats te verlaten. Dit jaar heeft Excelsior ’31 uit nog niet weten te winnen, maar aangezien ook Ter Leede geen riante positie inneemt zullen de Overijsselaren een kans zien om de punten mee naar huis te nemen. Hun topscorer is aanvallende middenvelder Jasper Veltkamp met zeven treffers die ook in oktober in de met 2-3 verloren KNVB-bekerwedstrijd tegen ADO wist te scoren. Hij wordt gevolgd door centrumspits Givan Werkhoven met vijf (hij maakte de tweede tegen ADO) en die andere centrumspits Simon Seppenwoolde (ex Twente/Heracles O21) met vier goals.

Vorige week kwam Excelsior ’31 door Seppenwoolde tegen het Veenendaalse GVVV na een goed half uur nog wel op voorsprong, maar vlak voor de rust maakte Tariq Dilsosun alweer gelijk voor de thuisploeg en na de pauze liepen de Veenendalers uit naar 3-1. De week ervoor had Excelsior voor de tweede maal en met dezelfde cijfers (2-3/3-2) verloren van Barendrecht zodat het zijn eerste punten in 2023 op de Roodemolen moet gaan halen.

Ter Leede wist aan de partij tegen ACV na een 0-2 voorsprong en een tumultueus slot nog wel een punt over te houden, maar het zal ook graag thuis de eerste punten in het nieuwe jaar willen halen.

 

Weer een belangrijke wedstrijd, voor beide teams. De wedstrijd wordt geleid door Remco Schul. Het wordt de vierde keer dat hij Ter Leede fluit. In november 2019 was het Ajax – Ter Leede (2-1), op 28 augustus 2021 Ter Leede – FC Lisse (1-0) en op 7 mei van dit jaar DOVO- Ter Leede (3-1). Zijn assistent is de ons ook zeer bekende Mario Kwaytaal, de andere is mij nog niet bekend.

 

Kom naar de Roodemolen om uw ploeg aan te moedigen! Wij wensen u een sportieve middag toe.