Voorbeschouwing Ter Leede – FC Rijnvogels

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – FC RIJNVOGELS

Zaterdag 12 november 2022 15.00 uur

Scheidsrechter Rick Sturm (Oostkapelle)

 

NEGENDE COMPETITIETREFFEN TUSSEN TER LEEDE EN RIJNVOGELS

Met een onderbreking van twee jaar maakt Ter Leede zich op de Roodemolen op voor de negende ontmoeting met FC Rijnvogels. Op 29 september 2018 schreef ik aan de vooravond van de uitwedstrijd tegen de Rijnvogels:

Langzaam maar zeker zijn ze uit zicht geraakt, Rijnsburgse Boys, FC Lisse, Katwijk, Quick Boys en uiteindelijk ook Noordwijk, onze traditionele tegenstanders en streekgenoten. We hebben nu alleen nog de betrekkelijk nieuwe derby tegen FC Rijnvogels.”

 In die situatie bevinden we ons weer. Omdat VVSB gedwongen naar de zondagdivisie verdween leek het even of we helemaal geen derby meer zouden hebben, maar gelukkig werd de Fusieclub Rijnvogels ruim voor zijn belagers Feyenoord SC en Capelle kampioen van de hoofdklasse A en promoveerde het naar onze divisie. En daarin doet de club het voor een “intreder” verdraaid goed.

Heeft Ter Leede een goede serie achter de rug van zes ongeslagen wedstrijden met veertien punten alvorens vorige week ongelukkig met 3-2 te verliezen in Harderwijk, Rijnvogels deed het met een reeks van negen met negentien punten nog beter en als je de bekeroverwinning tegen ACV (1-0) meerekent zijn het er zelfs tien. Eveneens vorige week maakte DVS ’33 op de Kooltuin er door de 2-4 overwinning een abrupt einde aan, maar dat kon derdejaarstrainer Thomas Duivenvoorden billijken want volgens hem hebben de Ermeloërs het beste team waar hij in onze divisie tegen gespeeld heeft. Dit is overigens vooralsnog zijn laatste jaar bij de Rijnvogels, want hij wordt volgend jaar de opvolger van Edwin Grünholz van Quick Boys. Ook de trainer voor volgend jaar op de Kooltuin is inmiddels bekend, weer een bekende naam,  Dogan Corneille, nu nog van Excelsior Maassluis, voorheen ook nog van Noordwijk.

FC Rijnvogels startte de competitie met een ruime 3-1 overwinning op HSV Hoek, verloor dan thuis van Sparta Nijkerk , speelde daarna uit tweemaal gelijk tegen ASWH (1-1) en Sportlust ’46 (2-2), won daarna vijfmaal: van DOVO (2-1), Harkemase Boys (4-3), Volendam (1-2), Staphorst (3-0) en Urk (2-4). Daartussendoor werd nog tweemaal gelijkgespeeld thuis tegen VVOG (3-3) en uit tegen ACV (1-1) nadat het vier dagen eerder op de Kooltuin datzelfde ACV uit de KNVB-beker wipte. De Assenaren hebben toch al geen beste herinneringen aan de Katwijkers, want in 2016 promoveerde FC Rijnvogels als winnaar van de eerste periode in de hoofdklasse B door ACV in de nacompetitie te verslaan (1-0 verlies, maar 3-1 winst).

In de onderlinge competitie doet Ter Leede het wat punten betreft nog net iets beter: viermaal winst, één gelijkspel en driemaal verlies. Het doelsaldo is net in het voordeel van de Rijnvogels, elf om tien. De laatste competitiewedstrijd was in Ter Leedes kampioensjaar op 2 februari 2019 toen het 1-0 werd op de Roodemolen door een eigen doelpunt van Arie de Vreugd, het eerste treffen was op 25 oktober 2014 door treffers van Mike Dam en Robert Steemers met overigens een glansrol voor Danilo Pedrini. Ter Leede speelde die wedstrijd toen met rouwbanden wegens het plotselinge overlijden van oud-eerste elftalspeler Frits Hoekstra, de vader van Dirk. Dat is dus alweer acht jaar geleden….

FC Rijnvogels kent enkele nieuwe spelers zoals spits Sieb Rutgers, doelman Pim van der Plas van Quick Boys, centrale verdediger Ogid Nwankwo en natuurlijk ook Sami Mouchih van Ter Leede en de van FC Boshuizen overgekomen middenvelder Edin Bibuljica, die driemaal gescoord heeft.

Topscorer is Dennis Bakker met zeven treffers, gevolgd door Virgil Tjin-Asjoe met vijf, en ook Tom Bijen met drie goals. Sieb Rutgers heeft tweemaal het doel gevonden.

Beide ploegen hebben vorige week verloren, ze willen natuurlijk beide de draad weer oppakken. FC Rijnvogels staat er met 22 punten en een zesde plaats heel goed voor.  Ter Leede is maar twee punten weg van de gevarenzone en wil daar vandaan, Rijnvogels wil bij de subtop blijven, dus het kan weer spannend worden, deze derby.

Scheidsrechter is Rick Sturm uit Oostkapelle. De assistenten zijn Menno Winckens en Dennis van Berk.

 

Wij wensen u een sportieve middag toe.