Voorbeschouwing Ter Leede – FC Rijnvogels

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – FC RIJNVOGELS  zaterdag  02-02-2019  14.30 uur

Scheidsrechter M.A. de Bruijn (Nootdorp)

 

TER LEEDE ONTVANGT VOOR DE VIERDE MAAL DE RIJNVOGELS OP DE ROODEMOLEN

 En de vorige keren leverden slechts eenmaal een winstpartij op! Op 9 april 2016 was het Rob Zandbergen die voor Rijnvogels de score opende, maar door twee doelpunten van Jeffrey Bok won Roodgeel met 2-1. In maart 2015 wonnen de Vogels met 1-3 en het verst in ons geheugen zit het 0-3 verlies vorig jaar januari door een uitstekend counterend Rijnvogels.

Ook nu is er weer een duidelijk verschil op de ranglijst: Ter Leede staat tweede, Rijnvogels elfde, maar de cijfers wijzen uit dat dat niets zegt en dat de scherpte en de vorm van de dag doorslaggevend zullen zijn. Het wordt dus weer een spannende partij op de Roodemolen!

 Ter Leede leverde vorige week een prima prestatie door Jong FC Den Bosch de eerste thuisnederlaag te bezorgen, Rijnvogels daarentegen had de pech een minuut na de gelijkmaker van Luuk Slegt de 1-2 van Adam el Fazazi te moeten incasseren waardoor het bezoekende Spijkenisse met alle punten huiswaarts keerde. Omdat het de week ervoor ook al in de eindfase van SC Feyenoord verloor startte de ploeg de competitie dus niet best na de winterstop in het warme Torremolinos  te hebben doorgebracht. De 4-0 winst in de oefenpartij tegen eersteklasser zondag Hoofddorp was een aardige opwarmer, maar kennelijk toch geen echte graadmeter voor de competitie.  En mede door deze laatste twee nederlagen neemt Rijnvogels met vijf uit zeven een schamele twaalfde plek in de tweede periode in, waarbij het wel opvalt dat daar de 3-2 winst op de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen koploper Volendam bij zat.

In de eerste periode kwam Rijnvogels aanmerkelijk beter voor de dag en dat kwam vooral door een sterke periode die inzette na het 2-1 uitverlies op 6 oktober tegen Spijkenisse. Met vier opeenvolgende overwinningen op Achilles Veen (1-0), Xerxes DZB (0-1), Nootdorp (4-0) en Zwaluwen (0-2) eindigde het team van trainer Jimmy Simons uiteindelijk als derde met hetzelfde aantal punten (17) als Ter Leede, maar met een iets beter doelsaldo. Het was het uit de as herrezen De Jodan Boys dat op 17 november op de Kooltuin met 0-2 een einde maakte aan deze zegerace en zelf aan een tot nu toe onstuitbare opmars begon. Met twee gelijke spelen, beide 2-2, uit tegen Swift en Capelle en de ene overwinning voegde Rijnvogels dus slechts vijf punten toe aan de zeventien van de eerste periode en dat verklaart de elfde plaats op de rangschikking.

Dat is natuurlijk veel te laag voor dit talentvolle elftal en daarom moeten er punten komen. Op de Roodemolen tegen Ter Leede is dat weliswaar een zware opdracht, maar de Vogels hebben die klus vorig jaar met glans vervuld, dus waarom zou dat niet nog eens kunnen geschieden?

Thuis kwam Rijnvogels tegen Ter Leede op 29 september door Max van der Steen in een goede eerste helft al vroeg op een 0-1 voorsprong, maar in de tweede helft scoorde Ian van Otterlo in de 52e minuut de gelijkmaker en daarna was Ter Leede heer en meester op de Kooltuin, werd het billenknijpen voor Rijnvogels, maar werd er niet meer gescoord. Daarmee was het eerste gelijkspel tussen de ploegen een feit, de eerste zes ontmoetingen leverden voor beide drie overwinningen op en daardoor zijn de teams met ieder drie overwinningen en de ‘draw’ aardig in evenwicht, zij het dat het doelsaldo (9 om 11) in het voordeel van de fusieclub is.

Het is aan Ter Leede om ervoor te zorgen dat na de domper thuis tegen Swift er geen  nieuwe aan wordt toegevoegd. Tweemaal achtereen verliezen op de Roodemolen, nee dat mag niet gebeuren. Het zou ook doodzonde zijn, de kansen in de tweede periode zouden als sneeuw voor de zon verdwijnen, net nu we ook met spanning uitkijken naar het resultaat van de uitwedstrijd van de fiere aanvoerder van de tweede periode, De Jodan Boys tegen de trotse koploper Volendam.

En dus staat er in deze derby voor beide teams weer veel op het spel. Er moeten punten komen! Topscorer Max van der Steen met acht treffers zal er graag een bij willen maken, net als Jaap van Duijn met zijn zes treffers, maar onze topscorer Ian van Otterlo zal zijn tweede plek graag willen versterken met zijn dertiende, maar ook Jeffrey Bok, Robert Steemers zullen graag voor winnende treffers willen zorgen en dat geldt nog voor veel meer spelers!

Alles bij elkaar lijkt dit aanstaande zaterdag de garantie te zijn voor een spannende derby op de Roodemolen die in goede banen moet worden geleid door scheidsrechter Mike de Bruijn bijgestaan door Jeremy van der Ley en Joey Teders.  Het wordt alweer de zevende maal dat De Bruijn Ter Leede fluit, tot nu toe vijf competitiewedstrijden en één bekerwedstrijd ( 2-1 winst tegen SC Feyenoord op 17 mei 2015). Zijn eerste op 25 oktober 2014 was ook tegen FC Rijnvogels, de eerste derby, die Ter Leede met 0-2 won op de Kooltuin. Zijn laatste was op 17 november 2018, de 4-1 winst tegen Capelle. Nog benieuwd naar de andere vier? Vooruit, voor de volledigheid.  12-11-2016: TL – Jod. Boys 2-1, 4-2-2017: TL – RVVH 3-1,  13-5-2017: TL – Sliedr. 4-2.

Spanning en sensatie dus zaterdag op de Roodemolen. Komt dat zien en moedig uw ploeg aan!

Ik wens u een sportieve middag toe!