Voorbeschouwing Ter Leede – FC ‘s-Gravenzande

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – FC ’S-GRAVENZANDE 25-05-2019 14.30 uur

Scheidsrechter: Willem Kuijntjes (Brakel)

 

DE PUNTEN OP DE I, TER LEEDE GAAT VOOR GOUD

 Toen Ter Leede het in de laatste wedstrijd voor de winterstop in en tegen ’s-Gravenzande opnam stond het met 27 punten precies tien punten achter op koploper Volendam en was de voorsprong op ’s-Gravenzande maar twee punten. In de rust betekende de 2-0 voorsprong dat Ter Leede de tweede plek zou moeten afstaan aan de thuisploeg. Maar net als het competitiejaar daarvoor richtte Roodgeel zich op, scoorde het viermaal en door het 3-2 verlies van Volendam tegen de FC Rijnvogels ging Ter Leede met zeven punten minder de winterstop in. Nog steeds een formidabele achterstand, maar toen de derde periode begon was de achterstand ondanks het verlies tegen Volendam uit geslonken tot vier punten, 43 om 39 punten.

Een indrukwekkende derde periode leverde al tegen De Jodan Boys de periodetitel en de koppositie op, de drie punten voorsprong op Volendam bleven door de 1-3 winst op Zwaluwen uit onaangetast en nu moet Ter Leede in de laatste thuiswedstrijd ten minste één punt halen om zich de kampioen van de hoofdklasse A te noemen. Dat moet lukken, maar het zal toch niet meevallen tegen een vrijuit spelend FC ’s-Gravenzande.

Negen competitiewedstrijden leverden acht overwinningen en één gelijkspel op met daarnaast nog vier zeges in de districtsbeker, tegen DOSR, TAC ’90, FC Feyenoord en De Jodan Boys. Dertien wedstrijden ongeslagen, slechts één gelijkspel! Indrukwekkend!

En dan onze tegenstander de FC ’s-Gravenzande. Het team van Richard Elzinga startte de competitie uitstekend, verraste vriend en vijand en leek op weg naar de eerste periodetitel, maar door het thuisverlies tegen Zwaluwen was het toch Volendam dat die prijs voor hun neus wegkaapte. In de tweede periode kon ’s-Gravenzande met 9 uit 10 geen potten breken en daardoor zakte het weg en in de jongste periode kwam het tot 13 uit 9 en neemt het nu een zevende plek in. In deze reeks zat overigens op 13 april wel de 4-2 winst op Volendam waardoor Ter Leede door de 4-0 winst op Nootdorp op die datum voor het eerst aan de leiding kwam.

Conclusie: ’s-Gravenzande kan zaterdag met Frank Broos, topscorer van de hoofdklasse A samen met  onze Ian van Otterlo vrijuit spelen en zich daarna volledig focussen op de finale van de districtsbeker West 2 tegen, jawel Ter Leede! Ter Leede speelt op 30 mei zijn derde triple of treble: na de bekerwinst op SC Feyenoord en halve finale tegen De Jodan Boys volgt weer een derde wedstrijd tegen een competitiegenoot.

De FC bereikte de finale na gewonnen wedstrijden tegen FC Oudewater, FC Boshuizen, ONA, Nootdorp en de kwartfinale tegen ons tweede elftal (4-0 op 14 april) en winst op ARC (4-2 op 7 mei). Daar zat overigens wel driemaal wns (winst na strafschoppen)bij tegen Oudewater Boshuizen en Nootdorp.

Nog een pikant gegeven: ’s morgens om 10.30 uur speelt Ter Leede 2 thuis ook weer tegen FC ’s-Gravenzande, nu tegen hun tweede en deze wedstrijd is voor ons tweede ook nog van belang, alle aanleiding voor de trouwe Ter Leedesupporter om er maar een dagje Roodemolen van te maken.

De laatste reguliere competitiewedstrijd, ook voor onze technische staf! Na zoveel jaren! In 2013 werd de vertrekkende Wisman ook kampioen, (al op 13 april  tegen Sportlust ’46).  Een goed voorteken, zullen we maar denken, afscheid nemen met een kampioenschap!

Volendam speelt thuis tegen FC Rijnvogels. Door recent verlies tegen Smitshoek kan het geen rol meer spelen in de derde periode. Geen extra fel gemotiveerde Rijnvogels dus. Statistisch gezien heeft Volendam nog 11,1 % kans op een kampioenschap en daar zal het voor vechten. Ter Leede zal het derhalve geheel op eigen kracht en kunnen moeten klaren.

De wedstrijd wordt geleid door Willem Kuijntjes en dat is ook opvallend: hij floot ook onze eerste competitiewedstrijd op 1 september uit tegen De Jodan Boys (0-3 winst)! De eerste en de laatste, de alpha en de omega zijn voor hem. Hij wordt bijgestaan door Jeremy van der Ley en Bianca Bussem-Scheffers.

Kom naar de Roodemolen om uw club aan te moedigen en Roodgeel kampioen te zien worden. Dat hopen we vurig, want de derde divisie lonkt!