Voorbeschouwing Ter Leede – GOES

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – GOES zaterdag 11 september 2021 15.00 uur

Scheidsrechter M.G.J. Dogterom (Sommelsdijk, Flakkee)

TER LEEDE ONTVANGT GOES VOOR HET EERST OP DE ROODEMOLEN

Op 22 februari 2020 zou Ter Leede om zes uur ’s avonds spelen tegen G.O.E.S. oftewel Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk, maar het werd toch ‘gewoon’ half drie. Daar waar Ter Leede uit tegen het Zeeuwse RSV Hoek vaak aardig speelt werd dit een domper: in een ongelukkige wedstrijd kwam Roodgeel al snel achter door de uitblinkende nummer vijftien Hiep Nguyen, tot dan toe nog niet eens basisspeler. Hij nam ook de tweede treffer voor zijn rekening. In de tweede helft werd het door één uitval zelfs 3-0. Ter Leede speelde echt niet slecht, maar benutte geen van de kansen en werd in effectiviteit afgestraft.

Hetzelfde overkwam GOES vorige week uit tegen Staphorst. De Zeeuwen verloren ondanks soms aardig spel met maar liefst 4-0. In de drie andere wedstrijden speelden ze steeds gelijk, met 0-0 thuis tegen Sportlust ’46 en Ajax en met 3-3 uit tegen Harkemase Boys. Daardoor neemt het team van trainer Kevin Hollander, overgekomen van Vlissingen, met drie punten uit vier achter Ter Leede de dertiende plaats in. Vier wedstrijden omdat het, zoals ik al eerder meldde de thuiswedstrijd van twee oktober op verzoek van het jubilerende Sportlust ’46 al op 14 augustus speelde. Dat kon, want beide teams waren voor de eerste ronde van de KNVB-beker vrijgesteld. In de tweede ronde neemt GOES het op tegen DOVO Veenendaal.

GOES is met maar liefst acht nieuwe spelers aan de nieuwe competitie begonnen, van wie er zes al in de basis stonden. Voor ons bekend zijn aanvallende middenvelder en Belg Guillaume Clinckemaillie, jarenlang uitkomend voor RSV Hoek en na weer even terug in België door GOES aangetrokken, rechtsback Renzo Roemerato, ook voor Hoek uitgekomen – die overigens rood kreeg tegen Ajax, centrale middenvelder Gianni Tiebosch (ex-SteDoCo en ook Hoek), de jonge centrumspits Sylvio Hage en centrale verdediger Reza Maipauw, beiden van buurman Kloetinge. Linkerspits/aanvallende middenvelder Riad Elloukmani  (ex-Baronie) neemt zijn plaats in naast Hiep Nguyen en op het middenveld speelt Julian van de Kreeke (ex- RKSV Halsteren).

Goes is de oudste Zeeuwse club. Het werd in 1895 onder de naam “Zeelandia” opgericht, heeft een zaterdagtak die in de derde klasse speelt en een zondagtak die, vanwege het tekort in de derde divisie zaterdag en op eigen verzoek, vanaf 2019 op de zaterdag uitkomt.

Zowel Ter Leede als GOES zullen hun verlies van de vorige week willen goedmaken door een goed resultaat. We zijn ook benieuwd hoe sterk Roodgeel voor de dag kan komen en dat hangt natuurlijk ook af van de vraag of spelers die tegen Sportlust ’46 niet mee konden doen, weer inzetbaar zijn.

We zullen het zien.

De wedstrijd wordt geleid door Thijs Dogterom uit Sommelsdijk. Hij leidde op 21 augustus de wedstrijd Sportlust ’46 – SteDoCo (2-1). Hij wordt bijgestaan door Lars Faber en Andrew Habib.

We hopen zaterdag op een sportieve wedstrijd met een gunstig verloop voor de thuisploeg. Maar, moge de beste winnen.