Voorbeschouwing Ter Leede – GVVV

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – GVVV

Zaterdag 10 december 2022 14.30 uur

 

LAATSTE WEDSTRIJD VOOR DE WINTERSTOP THUIS TEGEN GVVV

 

Vorige week tegen die andere Veenendaalse club bleef het bij 0-0, dezelfde uitslag als de week daarvoor in en tegen Barendrecht. De BVV deed het beter door koploper Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging op Sportpark Panhuis met maar liefst 2-5 te verslaan en daardoor staat het team van trainer Gery Vink nu op de tweede plaats met 32 punten, evenveel als de kersverse koploper ACV uit Assen. En GVVV heeft zich nu toch vast voorgenomen om toch als winterkoning het jaar af te sluiten en daarvoor Ter Leede, de nummer elf van de ranglijst, net als in de eerste wedstrijd weer te verslaan. Als dan de buren zaterdag op Sportpark Panhuis de Assenaren bedwingen hebben ze dat voor elkaar.

Ter Leede op zijn beurt wil heel graag de goede eerste helft (2-3 voorsprong) in Veenendaal nu laten volgen door een betere tweede en zo de punten op de Roodemolen houden. De achterhoede staat nu goed, we hebben bewezen ook scorend vermogen te hebben dus dat geeft de Sassenheimse burger moed.

GVVV greep ook al net naast de eerste periodetitel door op 29 oktober uit met 1-0 te verliezen van Volendam en daardoor haalde DOVO dat toen thuis met 2-1 won van SteDoCo met één punt meer (24) deze eerste prijs binnen. GVVV was daarna van slag, verloor de week erop prompt thuis met 1-2 van Staphorst, maar herstelde zich daarna met drie achtereenvolgende overwinningen op Urk (2-3), DVS ’33 Ermelo (3-2) en weer 2-3 tegen FC Rijnvogels op de Kooltuin. De forse 2-5 nederlaag tegen een veel beter Barendrecht, na een 0-2 achterstand toch nog te hebben gerepareerd, was daarom weer een domper.

Topscorer van het team is de vorig jaar overgekomen (van o.a. Sportlust ’46 en FC Eindhoven) 22-jarige linksbuiten Byron Burgering met tien treffers, gevolgd door Quincy Veenhof (DVS ’33 Ermelo) met zeven, centrumspits Ilias Latif (ex-Alphense Boys) met zes, vleugelspits Genrich Sille (ex VV Meern) met vijf en daarna zijn er nog centrale verdedigers Anthony Berenstein en Joeri Potjes met twee.

Opmerkelijk was dat in de afgelopen wedstrijd doelman Jan van Willige in de rust werd gewisseld voor de van Kozakken Boys overgekomen Jan Schimmel. Zijn optreden was ook niet geheel overtuigend, dus het is afwachten welke keeper op de Roodemolen in de basis start van deze club die in november 75 jaar bestond. Tijd om even de historie in te duiken.

 

GVVV (Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging ) is op 15 november 1947 opgericht. Vanaf 1964 speelt het op sportpark Panhuis dat eerst gedeeld werd met andere verenigingen (voetbal, hockey, atletiek en honkbal), inclusief kantine en bestuurskamer. Vanaf 1973 kreeg het aan de noordkant van het sportpark een geheel eigen accommodatie. Sportief ging het GVVV ook voor de wind. In de vijftiger en zestiger jaren speelde het in de hoogste tweede klasse, promoveerde meteen naar de nieuwe eerste klasse en toen de club vijftig jaar was werd dat gevierd met het kampioenschap in de hoofdklasse B. In 2011 werd GVVV onder trainer Erik Assink weer kampioen van de hoofdklasse B, promoveerde naar de Topklasse en in het jaar 2013-2014, het enige Topklassejaar van Ter Leede, werd het samen met SV Spakenburg eerste en verloor het de beslissingswedstrijd met 2-1 bij FC Volendam. In 2017 volgde onder John de Wolf de promotie naar de Tweede divisie en na drie jaar Niek Oosterlee, inclusief een deel van de coronaperiode, moest het afgelopen seizoen de nieuwe trainer Gery Vink zoals gezegd een stapje terug doen en dit jaar doet deze trainer verwoede pogingen om weer te promoveren.

In de zestiger jaren speelde Ter Leede één competitie tegen GVVV, in 1979-’80 speelde het tijdens het eerste jaar van Henk Spaan in de klasse 2B, waarin beide afgedaald waren, tweemaal gelijk, aan de Menneweg op drie november met 1-1 (na de 1-0 voorsprong door Willem Kosters), uit op Panhuis met 3-3 (treffers van Jan van Harskamp, Nico van der Fange en Nanne Sluijmer), maar in Ter Leedes Topklassejaar verloor Ter Leede onder trainer Bob de Klerk thuis met 2-6 (treffers van Yordi Teysse en Robert Steemers) en uit zag de uit Thailand teruggekeerde Henk Wisman in zijn eerste wedstrijd Assink met 4-0 zegevieren. De huidige assistent-trainer Dennis van Meegdenburg  maakte de vierde, de 3-0 was een curieuze goal: doelman Serge van der Ban schoot de bal keihard tegen het hoofd van centrale verdediger Frank de Groot waarna het leer in het doel caramboleerde.

 

Terug naar het heden. Het wordt een pittige opgave voor Ter Leede om zaterdag De Blauwen op de Roodemolen te bedwingen, maar het kan als Roodgeel weer net zo gedreven speelt als de twee vorige weken en nu ook weet te scoren. De wedstrijd wordt geleid door Dave de Vries uit Amstelveen, die al een aantal wedstrijden in de Jack’s league en in de derde divisie zaterdag en zondag leidde. Bij mijn weten is het zijn eerste optreden op de Roodemolen. Zijn assistenten zijn Jack Koornneef en Gabriël Malki, beiden geen onbekenden voor ons.

De eerste wedstrijd van de tweede helft van de competitie, de laatste voor de winterstop.

Komt dat zien, op sportpark de Roodemolen!