Voorbeschouwing Ter Leede – Jong FC Den Bosch

VOORBESCHOUWING  TER LEEDE – JONG FC DEN BOSCH zaterdag 06-10-2018  14.30 uur

Scheidsrechter: Marcel Roeleveld (Vinkeveen)

 

TER LEEDE BINDT DE STRIJD AAN MET DE JONGE HERTOGEN

 Voor Ter Leede een geheel nieuwe ervaring deze competitiewedstrijd tegen een jong BVO-team. Jong FC Den Bosch komt op bezoek en dat is een ploeg die het prima doet in de hoofdklasse A: de jongelingen zijn ongeslagen met uit twee gelijke spelen tegen Zwaluwen (3-3) en FC ’s-Gravenzande (2-2), thuis eenmaal gelijk, vorige week tegen DFS (2-2) en twee riante overwinningen op Achilles Veen (4-1) en op De Jodan Boys (8-2). Met 9 uit 5 en een doelsaldo van + 9 (19-10) nemen de Bosschenaren de vierde plek in op de ranglijst.

In Jong FC Den Bosch treft Ter Leede dus een geduchte tegenstander op de Roodemolen.

Vorig jaar eindigde de ploeg ook op de vierde plaats in de hoofdklasse B Zondag. Het jaar daarvoor eindigde het op de 17e plek in de derde divisie en dolf het in de nacompetitie het onderspit tegen Vlissingen. Beide ploegen wonnen uit met 1-3, maar in De Vliert waren de Zeeuwen beter in het nemen van de strafschoppen, waar ze later zelf ten onder gingen tegen Quick (H).

Dit jaar is trainer Erik van der Ven, sinds 2015 assistent-trainer van Wil Boessen en daarvoor ook al jeugdtrainer, met zijn team overgestapt naar de zaterdag, want dat komt beter uit: het eerste speelt op vrijdag, jong FC Den Bosch op zaterdag, dan kunnen ze maandag gewoon ook meetrainen. “Uiteindelijk willen we”, aldus Van der Ven, “met een selectie van 14 veldspelers en één keeper aan de slag gaan.” Daartoe zijn acht spelers van Brabant United, de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Den Bosch en RKC, overgestapt naar zijn team.

Het is interessant om na te gaan of het voornemen om met een groep van 15 spelers onze competitie in te gaan gelukt is.  Wel, nog niet helemaal, want in de vijf afgelopen wedstrijden zijn tot nu toe 24 spelers uitgekomen, maar bij nadere beschouwing ontdek je wel dat zo’n twaalf spelers regelmatig, driemaal of meer in de basis startten. Onder hen zijn de topscorers Ruben Rodrigues en Imran Oulad Omar met drie treffers en Marlon Slabbekoorn met twee. De laatste twee aanvallende middenvelders hebben alle vijf wedstrijden gespeeld, Oulad Omar heeft ook al in de Keuken Kampioen Divisie gescoord en met hem is er nog een vijftal spelers dat ook al in de Eerste Divisie geacteerd heeft, onder wie centrale middenvelder Luuk Brouwers met twee treffers tegen De Jodan Boys en DFS en de 22-jarige centrumspits/buitenspeler Jort van der Sande eveneens met twee treffers tegen Achilles Veen en FC ’s-Gravenzande die overigens in vier jaar Eerste Divisie en 82 wedstrijden al 17 keer gescoord heeft.

Genoeg cijfers. Het moge duidelijk zijn dat Ter Leede het  zaterdag opneemt tegen de jonge, talentvolle ploeg van het FC Den Bosch van eigenaar Kakhi Jordania, de zoon van de voormalige eigenaar van Vitesse. Maar als DFS de ploeg in eigen huis kan bedwingen zijn er op de Roodemolen ook zeker mogelijkheden voor Ter Leede!

En dus zijn we zeer benieuwd wat het zaterdag gaat worden. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter M.A. Roeleveld die Ter Leede ook leidde in de uitwedstrijden tegen ASWH (2-0  op Hervormingsdag 2015) en Spijkenisse (3-4 op 14 mei 2016). Zijn secondanten zijn Chris Hoogland en Glen Moraal.

Het wordt aardig weer zaterdag, ’s morgens staat onder meer Ter Leede 2 – FC Rijnvogels 2 op het programma (10.30 uur) en daarna volgt om 14.30 het hoofdgerecht, dus alle aanleiding voor een bezoek aan de Roodemolen voor een sportief dagje Ter Leede!

Tot daar!