Voorbeschouwing Ter Leede – Noordwijk

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – VV NOORDWIJK zaterdag 7-11-2015 14.30 uur

Scheidsrechter R.H.J. van de Waerdt ( Veenendaal )

 

SPANNENDE WEKEN VOOR TER LEEDE

 

Het worden weken van de waarheid met de wedstrijden thuis tegen de bijna-periodekampioen Noordwijk en daarna uit tegen de eerste-periodekampioen Rijnvogels. Ook staat aanstaande zaterdag de kraker Quick Boys tegen dorpsgenoot en zeker niet-meer-kleine-broeder Rijnvogels op het programma. Voeg hierbij de relatief gemakkelijker tegenstander Sportlust ’46 voor De Jodan Boys en iedere rechtgeaarde fan van Ter Leede zal beseffen dat het spannend wordt en dat er van alles kan gebeuren in de hoofdklasse B.

 

Onze tegenstander is de competitie uitstekend gestart met vijf achtereenvolgende overwinningen tegen Spijkenisse, Sportlust ’46, Deltasport, Haaglandia en Quick Boys, daarna een teleurstellend gelijkspel tegen Xerxes DZB en een nipt uitverlies tegen De Jodan Boys om vorige week de eerste periode met een 1-0 winst en een puntentotaal van 19 af te sluiten, evenveel als medekoploper Rijnvogels, maar met een minder doelsaldo. En wanneer je steeds bovenaan hebt gestaan is het even slikken als je dan net naast de periodetitel grijpt. Maar niet langer getreurd, dan maar gaan voor de volgende periode en voor het kampioenschap zullen ze bij Noordwijk denken.

 

Ook in de bekerstrijd roert Noordwijk zich. In de KNVB-beker werd het in de tweede ronde thuis met 0-2 uitgeschakeld tegen NEC, maar in de districtsbeker gaat het voorspoedig: na driemaal winst in poule 5 tegen HFC Edo (2-1), VSV (1-4) en SJC (1-4) versloeg de ploeg van trainer Dogan Corneille in de eerste ronde streekgenoot en Topklasser FC Lisse op 20 oktober met 1-2 en is derhalve door naar de tussenronde.

 

Deze resultaten behaalt Noordwijk met een selectie van maar liefst 43 spelers. Voor dit competitiejaar kwamen er 17 nieuwe spelers bij onder wie een drietal uit eigen gelederen. Een belangrijke aanwinst voor trainer Corneille (die zijn tweede jaar ingaat bij Noordwijk na eerder de jeugd van Feyenoord en daarvoor IJsselmeervogels, Kozakken Boys en Alphense Boys te hebben gecoacht) is Jaap van Duijn die van Quick Boys overkwam en in zes competitiewedstrijden al zeven keer scoorde en daarmee met Azzouti van De Jodan Boys en Yordi Teijsse van Quick Boys topscorer is van de hoofdklasse B. Tegen Ter Leede zal hij er niet bij zijn, want dan zit hij zijn derde en laatste wedstrijd uit na de rode kaart die hij opliep in de wedstrijd tegen De Jodan Boys. Als wij denken aan de verloren openingswedstrijd vorig jaar tegen Quick Boys waarin Van Duijn zo’n prominente rol speelde is dat voor Ter Leede niet slecht, maar het scorend vermogen van Noordwijk is niet weg getuige de winst op Lisse en Hoek. In die laatste match scoorde de van Excelsior Maassluis overgekomen Shijie Hu ( “Hu did it”) in de 87e minuut de 1-0.

Andere aanwinsten zijn aanvaller Jeroen Borsboom (nr. 9) en verdediger Mark Veerman (nr. 6 beiden ex-Jodan Boys), Martijn le Congé (nr. 4, ex-FC ’s-Gravenzande) en middenvelder Ruperto Dorothea (nr. 5 ex-Spijkenisse). Ook de van Ter Leede overgekomen Otmane Mouhyeddine speelde al in een viertal wedstrijden mee.

 

In de onderlinge stand gaat Noordwijk aan de leiding: van de 34 competitiewedstrijden in de Eerste klasse ( 1970-1973), de Hoofdklasse en de Topklasse won Ter Leede er 9, verloor het 14 keer en speelde het 11 keer gelijk met een doelsaldo van 50 voor en 58 tegen. Als we uitsluitend naar de 28 ontmoetingen in de Hoofdklasse kijken houden de ploegen elkaar in evenwicht: beide 9x winst en 10x gelijk met een doelsaldo van 47 voor en 46 tegen.

 

Vorig jaar won Ter Leede zowel uit als thuis en dat zal trainer Corneille niet lekker zitten en daarom zal hij erop gebrand zijn om dit keer de punten mee te nemen naar Sportpark Duinwetering. Ook de ‘nieuwe’ leden van de technische commissie Ruud Bröring en Andries Wendt zullen graag getuige willen zijn van een overwinning. Het is aan de mannen van trainer Wisman en Blankenspoor om dat uit alle macht te verhinderen en daarom hopen we dat veel Ter Leede supporters hun club komen aanmoedigen.

 

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter R.H.J. van de Waerdt met zijn assistenten S.W.B. Kolkman en S. Rozemijer.

 

Wij wensen u een sportieve en spannende wedstrijd toe!