Voorbeschouwing Ter Leede – Nootdorp

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – NOOTDORP  zaterdag 13 april 2019 17.00 uur

Scheidsrechter: Preston Henshuys (Amsterdam)

 

NOOTDORP NAAR DE ROODEMOLEN

Ja, de bedwingers van koploper Volendam komen bij Ter Leede op bezoek! Om vijf uur als het corso al voorbijgetrokken is. De Nootdorpers mogen dan op de vijftiende plek staan, ze hebben vorige week op het eigen Sportpark ’s-Gravenhout wel de koploper met 3-1 verslagen! En dat is niet hun enige wapenfeit, want in de tweede periode wisten ze ook Jong FC Den Bosch met een nederlaag terug naar huis te sturen. Nootdorp wist toen nota bene een 0-2 achterstand om te buigen in de winnende 3-2. En ook vorig jaar tegen Ter Leede bood de ploeg van trainer Dick Boereboom felle tegenstand en kreeg het voor rust een mooie kans op de gelijkmaker en wist toenmalig doelman Sándor na de rust met een majeure redding de aansluitingstreffer te voorkomen.

Door de opsteker vorige week is de ploeg van trainer Boereboom drie punten ingelopen op DFS en dat geeft de Nootdorper Burger – een historisch onjuiste combinatie – vast weer moed: nog vier punten inlopen en ze stijgen van de degradatieplek naar de p/d-plaats. Ter Leede moet dus gewaarschuwd zijn!

Door de eerste uitwinst (0-1) in Opheusden tegen DFS begin maart en de winst tegen Volendam  heeft Nootdorp in deze derde periode nu zes punten verzameld en dat is al drie meer dan het totaal van de eerste periode toen drie gelijke spelen drie punten opleverden en slechts één punt minder dan het totaal van de tweede periode. Met nog zes wedstrijden voor de boeg is er voor Nootdorp nog genoeg perspectief.

Ter Leede gaat zaterdag zonder de geschorste aanvoerder Boelee en topscorer Van Otterlo voor de vierde overwinning op Nootdorp, in de hoofdklasse wel te verstaan en in dit millennium. De vier wedstrijden in de competities 1988/1989 en 1989/1990 toen Ter Leede bij Nootdorp in de kelder van de KNVB verkeerde liepen onder de trainers Blijleven en Kroese minder goed af, ik heb het al eens genoemd: slechts eenmaal winst in januari 1990 met doelpunten van Erik Grosman en Emiel Wajer en daarvoor driemaal verlies. Misschien dat de zoon de vader kan evenaren of zelfs overtreffen door zaterdag op de Roodemolen te scoren!

Door doelpunten van Caicedo en Steemers één voor en één na de rust won Ter Leede dit competitiejaar met 0-2, dezelfde cijfers als de eerste uitwedstrijd toen Van Otterlo en Bok de doelpuntenmakers waren, weer één voor en één na de pauze. Thuis op de Roodemolen werd het op zeven april vorig jaar een ruime 4-1. Voor de pauze scoorden weer Ian en Jeffrey en al in de 30e minuut maakte Joey van den Berg er 3-0 van. Via Jeffrey Flohr, dit jaar teruggekeerd naar DSO, kwam Nootdorp terug tot 3-1, maar het was Oussama Siali die de eindstand op 4-1 bepaalde.

Toen Nootdorp vorig jaar naar Ter Leede kwam stond het op de dertiende plaats met 23 punten om uiteindelijk als twaalfde net veilig te eindigen. Het hield AFC, Rijsoord, RVVH en Argon onder zich. De situatie is zoals ik al schetste nu veel zorgelijker. Met alleen Xerxes/DZB onder zich staat het vijftien punten verwijderd van nummer twaalf  Spijkenisse met 31 punten. Het bereiken van een p/d-plek zal nu dus het hoogst haalbare zijn.

Met p/d spelen heeft Nootdorp ervaring opgedaan in 2017, maar toen ging het om promotie naar de hoofdklasse en dat werd een succes: na de poulefase met winst op Montfoort en Sliedrecht rekende het uiteindelijk af met, jawel Volendam. Dat werd een thriller, want beide teams wonnen uit met 0-1, in de verlenging op 3 juni werd door geen van beide op ’s-Gravenhout gescoord en dus moest het met penalty’s beslist worden en daarin was de thuisclub met 5-3 de beste.

Vecht Ter Leede om de hoogste inzet, het kampioenschap, Nootdorp gaat het om lijfsbehoud. De resultaten in de uitwedstrijden zijn tot nu toe niet bemoedigend: één gelijkspel tegen Swift in oktober vorig jaar en eenmaal winst zoals hierboven genoemd tegen DFS. Maar die is wel recent en met de thuiswinst op Volendam is het een teken van herstel. En dus zullen topscorers Ricoberto Luijando met vijf en Agbor Eyongakpa met vier of de vertrekkende Jerry Plat en Ryan Lugtigheid  met twee treffers graag weer willen scoren. De laatstgenoemde was er overigens voor Rijnvogels bij toen het Ter Leede vorig jaar met 0-3 wegcounterde, dus hij weet wat winnen van Ter Leede is.

Ter Leede zonder Van Otterlo en Boelee. Maar hun vervangers staan klaar om met de anderen de thuisploeg naar de overwinning brengen. Onderschatting is alleen uit den boze!

De spanning stijgt met elke ronde. Wat doet Volendam uit tegen FC ’s-Gravenzande, herstelt Swift zich tegen Jong FC Den Bosch van de 1-3 nederlaag tegen Zwaluwen en kan Xerxes/DZB het SC Feyenoord nog moeilijk maken?

Zaterdagavond weten we het als het bloemencorso al door de streek is getrokken. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Henshuys die Ter Leede driemaal eerder leidde: deze competitie uit tegen FC ’s-Gravenzande ( 2-4 op 15-12), thuis tegen Rijnvogels (0-3 op 20-01-2018) en de eerste maal uit tegen Sliedrecht (2-3 op 10-12-2016). Hij wordt geassisteerd door A.H. van Bruggen en J. van Ditmarsch.

Kom naar de Roodemolen om uw club aan te moedigen! We wensen u een sportieve middag toe!