Voorbeschouwing Ter Leede – Nootdorp

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – SV NOOTDORP zaterdag 07-04-2018 14.30 uur

Scheidsrechter D. Schaper (Dokkum)

 

TER LEEDE ONTVANGT NOOTDORP OP DE ROODEMOLEN

 Het belooft zaterdag aardig weer te worden als  Wisman/Blankespoors team het thuis opneemt tegen dat van coach Boereboom/Sloos. In Nootdorp won Ter Leede op 2 december met 0-2 door één treffer voor en één na de pauze van Ian van Otterlo en Jeffrey Bok. Nootdorp komt naar Sassenheim om te proberen ten minste één punt op te halen, want punten daar heeft het team nood aan. Ter Leede op zijn beurt wil de tweede plek verdedigen, dat lukte vorige week tegen Smitshoek heel aardig en nu gaat het voor de derde achtereenvolgende zege. Alles bijeen een mooie affiche voor een aantrekkelijke wedstrijd.

 Nootdorp staat momenteel op de dertiende plaats met 23 punten, maar uit slechts 22 wedstrijden, want het heeft uit de tweede periode de uitwedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande (van 3 februari) te goed en ook de thuisontmoeting tegen koploper Noordwijk ( van de noordoosterstormdatum 17 maart). Dat zijn beide natuurlijk geen gemakkelijke wedstrijden, want de FC zal zich willen revancheren voor de 2-1 nederlaag van een half jaar geleden en ook koploper Noordwijk zal geen punten willen verspelen, maar in voetbal is – om maar een cliché uit de kast te trekken – alles mogelijk.

Vorige week speelde Nootdorp doelpuntloos gelijk tegen Rijsoord en dat is in de derde periode tot nu toe het enige punt. De twee andere wedstrijden uit tegen Hoek en Swift gingen met respectievelijk 3-0 en 2-0 verloren. De verdere uitresultaten van Nootdorp zijn ook niet indrukwekkend: slechts tweemaal winst tegen Argon (1-2 op 30-09) en Zwaluwen (2-3 op 25-11) tegen negen verliespartijen. Thuis werd vijfmaal gewonnen met onder andere de 1-0-zeges op Achilles Veen (18-11) en Hoek (16-12). Met twee gelijke spelen, behalve tegen Rijsoord ook de 4-4 op 28 oktober tegen FC Rijnvogels, maakt dat 17 punten thuis tegen 6 uit.

In de eerste periode eindigde Nootdorp op de dertiende plek met tien punten, in de tweede ging het met twaalf punten iets beter en eindigde het voorlopig op de negende plaats. Het resterende programma is voor Nootdorp ook niet gemakkelijk, maar biedt wel perspectief: na Ter Leede uit krijgt het nog De Jodan Boys thuis, Achilles Veen uit, Zwaluwen thuis, Rijnvogels uit en als laatste Smitshoek thuis.

Zaterdag begint de debutant in de hoofdklasse dus aan een pittige reeks finales waarin de nacompetitie moet worden ontlopen. Door een korte duik in de historie schetsen we nog even Nootdorp hoofdklasser is geworden.

De club werd op 12 januari 1950 opgericht, kwam uit in de HVB, promoveerde in 1985 naar de KNVB en kwam enkele jaren later in 4B uit tegen Ter Leede en deed dat heel goed, want het won de eerste drie wedstrijden van het team van Dick Blijleven en alleen de vierde wedstrijd op 27 januari 1990 won Ter Leede met 0-2 door doelpunten van Eric Grossman en Emiel Wajer.

Na het kampioenschap in de 3e klasse in 2000 volgde de promotie naar de derde en in 2010 naar de eerste klasse en dit jaar leverde een succesvolle nacompetitie het hoofdklasserschap op. In de poulefase was Nootdorp Montfoort en Sliedrecht de baas en in de confrontatie met Volendam trok het aan het langste eind. Dat werd een thriller,  want beide teams wonnen uit met 0-1, in de verlenging op 3 juni werd door geen van beide op ’s-Gravenhout gescoord en dus moest het met penalty’s beslist worden en daarin was de thuisclub met 5-3 de beste.

Terug naar het heden. Het team van derdejaars coach Boereboom, wiens contract met nog één seizoen verlengd is, heeft als topscorer de 22-jarige Marcley Manuela met nu 7 treffers. In de met 5-1 verloren wedstrijd tegen RVVH behaalde hij zijn eerste ster, volgend jaar gaat deze nummer elf proberen voor Noordwijk te scoren. Met achtereenvolgens 4 en 3 goals volgen Charlie Windhorst en Peter Korteling.

Ter Leede gaat op wedstrijddag 25 proberen weer te klimmen in de derde periode. Het programma biedt verder een aantal interessante wedstrijden: Hoek moet thuis tegen de koploper proberen de koppositie in de derde periode te verdedigen, want FC ’s-Gravenzande ligt met de thuiswedstrijd tegen Rijsoord op de loer en FC Rijnvogels wil zich uit tegen De Jodan Boys herstellen van de nederlagen tegen Hoek en SteDoCo dat het zaterdag uit opneemt tegen het Swift van Bogdan Constantin. Achilles Veen ten slotte moet winnen van Zwaluwen wil het nog een rol spelen in de derde periode.

Scheidsrechter is zaterdag Daan Schaper uit het verre Dokkum. Hij leidde dit seizoen één wedstrijd in de tweede, veertien in de derde divisie en zes in de hoofdklasse. Uit het aantal gele (82)en rode (12) kaarten blijkt dat enige beheersing raadzaam is. Zijn assistenten zijn de heren M. Dreise en W.J.M. Linders.

 

Wij wensen iedereen een sportieve middag toe!