Voorbeschouwing Ter Leede – ODIN ’59

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – HSV ODIN ’59 zaterdag 28 september 2019 14.30 uur

Scheidsrechter V.S. Ris (Groningen)

 

ODIN NA TWEE JAAR WEER NAAR DE ROODEMOLEN

Dinsdagavond heeft ODIN ’59 het hoofdtoernooi van de KNVB-beker gehaald door op het eigen Sportpark Assumburg medederdedivisionist Barendrecht in de verlenging met 4-3 te verslaan. Een mooie revanche op de ruim twee weken ook thuis geleden nederlaag met dezelfde cijfers, zij het gespiegeld. Een uitputtende partij, maar ook een die de Heemskerkers, die in dit treffen de fitste ploeg bleken te zijn, de nodige moraal kan geven om aanstaande zaterdag Ter Leede voor het eerst op de Roodemolen te verslaan. Het treffen tussen de huidige nummers zeven en negen van de derde divisie belooft weer een spannende aangelegenheid te worden, maar eerst zullen we het reilen en zeilen van Ons Doel Is Nuttig 1959 weer even de revue laten passeren.

 Odin werd opgericht op 17 december 1959, koos de clubkleuren geel-blauw en ging spelen op sportpark Assumburg naast het gelijknamige Slot. In 2009-2010 debuteerden De Gele Leeuwen na acht jaar in de eerste klasse A in de hoofdklasse A , verbleven daar zes jaar in om na het kampioenschap in 2016 te promoveren naar de Derde Divisie waarin het nu voor het vierde jaar uitkomt en in de afgelopen competitiejaren eindigde op respectievelijk de 15e, 8en 9e plek. Vanaf oktober 2017 gebeurde dat onder het voorzitterschap van Jacinta Lieuwes.

In de competitiejaren 2010-2013 speelden ODIN ’59 en Ter Leede in de hoofdklasse A zesmaal tegen elkaar, waarvan Ter Leede driemaal wist te winnen, tweemaal gelijkspeelde en een keer verloor. De eerste maal uit met twee doelpunten van Idrissy en Frank de Groot werd het 2-2, in maart 2012 scoorde Frank weer, Tristan Buchinhoven ook en won Roodgeel thuis met 2-0 nadat het eerder in oktober met 4-2 op Assumburg verloor. In Ter Leedes kampioenjaar 2012-2013 won het zowel uit als thuis, eerst op 8 september met 2-0 en later op 23 februari op een ijzig koud Assumburg met 2-4 met treffers van Robert Steemers ( de gelijkmaker in de 32e minuut), waarna Yordi Teijsse, Vincent Ammerlaan en weer Yordi de score naar 1-4 opvoerden alvorens Sem van ’t Hof in de extra tijd de eindstand op 2-4 bepaalde.

Hierna komen de ploegen elkaar drie jaar lang niet tegen: na de terugkeer van Ter Leede uit de Topklasse komt het twee jaar uit in de hoofdklasse B en juist in die jaren wordt ODIN voor Huizen en DOVO kampioen van de hoofdklasse A, in 2016,  na het jaar daarvoor al als tweede te zijn geëindigd. In de Derde Divisie eindigt ODIN vervolgens als 15e en is dus veroordeeld tot de nacompetitie en daarin komt het Ter Leede weer tegen, dat moet proberen de teleurstelling van het verlies bij Argon weg te spelen, u kent het verhaal…

Nadat Ter Leede door de 3-0 winst op dinsdagavond tegen Staphorst toch door is, neemt het het 27 mei op een snikhete Roodemolen op tegen ODIN ‘’59, komt door Nigel Hardenberg (nu SJC) met 0-1 achter en weet in een goede tweede helft gelijk te komen door een treffer van Mark de Kruijs. Winst zit erin, maar dat gebeurt niet. Dan maar uit in Heemskerk! Maar ook dat mislukt onder meer omdat een supergemotiveerde Eelke de Graaf, terug van een langdurige schorsing, zich heeft voorgenomen om ODIN een mooi afscheidscadeau te bezorgen. Na een ongelukkige handsbal van Renee Troost wijst arbiter Koekoek naar de stip en komt Ter Leede achter, daarna weer op gelijke hoogte door Vincent Ammerlaan, zijn laatste wedstrijd, als afmaker van een inzet van Marc de Kruijs, maar in de tweede helft is ODIN ’59 de fittere ploeg en loopt uit naar 3-1 en “redt de meubelen”, het blijft in de Derde Divisie.

En nu dus weer tegen elkaar, beide teams met een nieuwe trainer, Ter Leede met Stefan Roodakkers, ODIN na vier jaar Richard Plug (vertrokken naar DVS ’33) met Anthony Correia en met een tiental nieuwe spelers, van wie er zes in de bekerwedstrijd tegen Barendrecht in de basis stonden: doelman Joost Meendering (ex-Swift), verdedigers Lars Boekel (ex-Holland) en Dustin Mijnders (van ADO ’20), middenvelders Daan Driever ( Kon. HFC) en Koen Tros (ex-BOL, eersteklasser ) en aanvallers Jayson Halman (Rijnsburgse Boys) en Sietse Brandsma (BOL). De twee laatstgenoemden scoorden ook tegen Barendrecht, de 1-0 was voor Halman, de winnende kopbal (4-3) in de 116e minuut  was van Brandsma. Voor de twee andere treffers (2-1 en 3-3) zorgde de na zijn Quick Boys-avontuur naar ODIN ’59 teruggekeerde Thom de Vries

Er vertrokken ook spelers, elf in totaal onder wie twee naar SJC, Nigel Hardenberg  (ooit FC Lisse) en Billy Tavares, ook twee naar FC Lisse, Jeffrey Kleybroek en Jordi Tiktak, die komen we dus nog tegen, terwijl Barry van Dijk en Eelke de Graaf stopten. Hardenberg is overigens ook de grote man van de KNVB-bekerwedstrijd tegen Emmen uit in oktober 2018 toen hij in het laatste kwartier tweemaal scoorde en daarmee het lot van eredivisionist Emmen met 1-3 bezegelde!

Uit doet ODIN ’59 het goed: het won de openingswedstrijd tegen Excelsior ’31 (0-1), versloeg veertien dagen terug ook SteDoCo (2-3) en wist vorige week voor het eerst ook thuis te zegevieren, tegen Jong Almere City nog wel, een knappe prestatie na eerdere thuisnederlagen tegen Hoek (0-1) en Barendrecht (3-4). Drie overwinningen achter elkaar voor de Heemskerkers dus, ze hebben de smaak te pakken!

Ter Leede heeft na de overwinning op Hoek en het gelijkspel tegen ONS Sneek ook voldoende moraal om ODIN goed partij te geven, het is dus afwachten wat het wordt.

De wedstrijd wordt geleid door Victor Ris uit Groningen en hij wordt geassisteerd door Jaimy Pleijte en Yency Rodenburg.

 

Kom naar de Roodemolen om uw team aan te moedigen!