Voorbeschouwing Ter Leede – ODIN ’59

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – ODIN ’59 dinsdag 22 maart 2022 20.00 uur

Scheidsrechter: Jelle Besselsen (Barneveld)

TER LEEDE IN AVONDWEDSTRIJD OP DE ROODEMOLEN TEGEN ODIN ‘59

Om het competitieschema goed te kunnen afwerken wordt op dinsdagavond ronde 21 gespeeld voorafgaand aan ronde 20 op zaterdag op 26 maart.

Op het moment van schrijven is de 1-2 uitslag van DVS ’33 Ermelo – ODIN ’59 van 19-3  net bekend en we kunnen zonder meer stellen dat de Heemskerkers in de tweede periode veel beter presteren dan in de eerste. Dat is ook niet zo moeilijk, want na twaalf wedstrijden vond Ons Doel Is Nuttig zich terug op de achttiende en laatste plaats met slechts negen punten, zes thuis en drie uit en met een doelsaldo van -13 (12-25). Het scenario van 2016/2017 doemde op toen De Gele Leeuwen via de nacompetitie aan degradatie uit de Derde divisie wisten te ontsnappen door periodekampioen Ter Leede na het 1-1 gelijke spel op de snikhete Roodemolen op Sportpark Assumburg met 3-1 te verslaan. Tja, op dat sportpark heeft ODIN ’59 wel meer pijn gedaan, weet u nog, januari 2020 toen Ons Doel Is Negen net niet lukte?

De weg omhoog is in de tweede periode ingezet met vijf overwinningen, thuis tegen G.O.E.S. (4-3) en Excelsior ’31 (5-1!) en uit tegen VVSB (1-2) en ACV (0-1 in de laatste minuut), een 2-2 gelijkspel tegen titelkandidaat Sportlust ’46 na met 0-2 achter te hebben gestaan. “Toch nog een punt,” kopte de website. En nu dus de knappe uitoverwinning in Ermelo. Alleen het 5-1 verlies in en tegen Staphorst op vijf maart was een behoorlijke dissonant, maar de tweede plek met 16 punten achter leider Sparta Nijkerk in deze periode betekent toch een stijging van de achttiende naar de dertiende plek.

Het is een tendens die we herkennen. Na een winterstop doen de ploegen onderin er alles aan om uit de gevarenzone te raken en de middenmoot te bereiken. We zijn allen amateurs en spelvreugde hoort voorop te staan, maar die beleef je toch het meest als je je op een behoorlijk niveau weet te handhaven en daarom is het voor Ter Leede noodzakelijk om punten te blijven verzamelen en in de resterende vijf wedstrijden in de tweede periode moet dat goed mogelijk zijn.

ODIN is nu voor het vijfde jaar derdedivisionist. De club werd opgericht op 17 december 1959, koos de clubkleuren geel-blauw en ging spelen op sportpark Assumburg naast het gelijknamige Slot. In 2009-2010 debuteerden De Gele Leeuwen na acht jaar in de eerste klasse A als kampioen in de hoofdklasse A, verbleven daar zes jaar in om na het kampioenschap in 2016 te promoveren naar de Derde Divisie. In de afgelopen competitiejaren eindigde het op respectievelijk de 15e, 8e, 9e, 2e en 11e  plek. Vanaf oktober 2017 gebeurde dat onder het voorzitterschap van Jacinta Lieuwes.

In de competitiejaren 2010-2013 speelden ODIN ’59 en Ter Leede in de hoofdklasse A zesmaal tegen elkaar, waarvan Ter Leede driemaal wist te winnen, tweemaal gelijkspeelde en een keer verloor.

Hierna komen de ploegen elkaar drie jaar lang niet tegen: na de terugkeer van Ter Leede uit de Topklasse komt het twee jaar uit in de hoofdklasse B en juist in die jaren wordt ODIN voor Huizen en DOVO kampioen van de hoofdklasse A, in 2016, na het jaar daarvoor al als tweede te zijn geëindigd.

Op De Roodemolen presteert Ter Leede tot nu toe heel aardig tegen het team van tweedejaars trainer Alex Geernaert. Het speelde in 2010/11 met 1-1 gelijk, verloor in de nacompetitie het jaar daarop als winnaar van de derde periode met 0-1, won in datzelfde jaar in de competitie met 2-0 door treffers van Frank de Groot en Tristan Buchinhoren, het jaar daarop weer met 2-0, nu door Pedrini en Spaargaren, daarna werd het tweemaal gelijk, eerst in de al genoemde nacompetitiewedstrijd en in september 2019 met 2-2 door treffers van Robert Steemers.

ODIN heeft tot nu toe zes doelpunten meer moeten incasseren dan Ter Leede (37 om 30), maar het heeft er ook vier meer gemaakt (29 tegen 25). Topscorer is de 25-jarige linkerspits Ahmed Abdallah al Mahdi met zeven goals en drie assists, gevolgd door centrumspits Thom de Vries met vier, de van RKVV DEM overgekomen linksbuiten Joey Kooge met drie en vijf assists, gevolgd door drie spelers met twee treffers: Niels Jager, centrale verdediger Sem van Amersfoort, ook van RKVV DEM en de na dit seizoen vertrekkende Luke Vahle. Hun productie zal Ter Leede moeten zien te “bevriezen”.

De scheidsrechter is dinsdagavond Jelle Besselsen uit Barneveld. Hij floot naast acht hoofdklasse wedstrijden ACV – Staphorst (2-1 op 20-11-2021) en wordt bijgestaan door Gerke Jansen en Sezgin Degirmens.

Dinsdagavond  maar even niet voor de buis, maar naar De Roodemolen om uw favoriete club aan te moedigen.

Wij wensen u een sportief avondje voetbal toe!