Voorbeschouwing Ter Leede – ODIN ’59

VOORBESCHOUWING 2E RONDE NACOMPETITIE VV TER LEEDE – HSV ODIN ‘59

Zaterdag 27 mei 2017 14.30 uur

Scheidsrechter T. de Gast ( Vianen )

 

TER LEEDE TEGEN ODIN ’59 OP DE ROODEMOLEN

Na de zinderende 3-0 zege van afgelopen dinsdagavond tegen Staphorst moet Ter Leede het enkele dagen later opnemen tegen derdedivisionist ODIN ’59 dat door twee overwinningen op Achilles Veen nu ook de tweede ronde bereikt heeft. In deze thuiswedstrijd moet Roodgeel proberen om zich een goede uitgangspositie te verwerven voor de uitwedstrijd volgende week op Sportpark Assumburg en daarom hopen we dat het team voldoende hersteld is van de zware dinsdagavondpartij, maar we hebben daar het volste vertrouwen in.

ODIN eindigde dit competitiejaar op de 15e plek met 35 punten en was evenals SteDoco veroordeelt tot de nacompetitie. Door het verloren kort geding kreeg ODIN het ene punt mindering omdat het onvoldoende spelers onder contract had niet terug, maar de teruggave zou toch niet hebben geholpen.

In de eerste ronde rekende de ploeg van trainer Richard Plug door tweemaal winst ( 2-1 en 0-1 ) af met Achilles Veen en nu moet het team proberen om Ter Leede te bedwingen.

In het recente verleden gebeurde dat met wisselend succes. In ons kampioenjaar 2012-2013 won Ter Leede beide keren van de Heemskerkers. De thuiswedstrijd met 2-0 door doelpunten van Pedrini en Pim Spaargaren en uit met 2-4 nadat ODIN op voorsprong kwam, maar Ter Leede na een half uur het initiatief overnam en Steemers, Ammerlaan en tweemaal Teijsse de zege binnenhaalden. In het jaar daarvoor, toen Ter Leede tweede achter De Jodan Boys werd, won Ter Leede thuis met 2-0 (door Frank de Groot en Buchinhoren), maar in Heemskerk was ODIN met 4-2 te sterk. In het competitiejaar 2010 – 2011 werd tweemaal gelijkgespeeld ( 2-2 en 1-1).

ODIN – Ons Doel Is Nuttig – werd in 1959 opgericht en kwam in 2010 op het hoogste niveau, maar promoveerde daarna niet naar de Topcompetitie, maar door het kampioenschap in de Hoofdklasse A vorig jaar wel naar de Derde Divisie en nu moet het proberen daarin te blijven. Dat doet het met topscorer spits Eelke de Graaf (11 treffers), die volgend jaar naar AFC vertrekt, verdediger Milo Cremers met 8 doelpunten en de aanvallers Nigel Hardenberg met 7 en Denzel Meyer met 6. Spits Tom de Vries die na zijn avontuur bij Quick Boys terugkeerde naar ODIN heeft tweemaal gescoord omdat hij zijn basisplek kwijtraakte aan Eelke de Graaf die dus nu weer naar zijn vorige club terugkeert.

We zijn benieuwd met welke basis trainer Wisman zaterdag start. Dat kan niet helemaal dezelfde zijn als afgelopen dinsdag, maar de bank is sterk genoeg om de open plaats(en) aan te vullen.

We hebben er in ieder geval alle vertrouwen in dat Ter Leede de kans om ten koste van ODIN naar de derde divisie te gaan weet te benutten, maar ja, de tegenstander is natuurlijk ook vast van plan om geen terrein prijs te geven.

Alles dus aanwezig voor een spannende strijd die geleid wordt door scheidsrechter T. de Gast uit Vianen die op 1 april jl. ook de met 0-3 verloren wedstrijd tegen Ajax floot. Hij wordt bijgestaan door de heren E.J.H. de Gier en R. Westenberg en de vierde official is de scheidsrechter van dinsdagavond M.A. Roeleveld.

Kom naar de Roodemolen om je favoriet club aan te moedigen! Voorwaarts Ter Leede!