Voorbeschouwing Ter Leede – Quick Boys

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – QUICK BOYS zaterdag 30-01-2016 14.30 uur

Scheidsrechter R. Bossen

 

DUEL MET DE KOPLOPER

 

Toen de competitie van de hoofdklasse B startte, dichtte iedereen Quick Boys en Noordwijk de beste kansen toe. Maar na vijf wedstrijden leek dat voor Quick Boys niet op te gaan: met twee verliespartijen thuis tegen Ter Leede en Noordwijk en een gelijkspel tussendoor tegen ASWH had het team al acht punten averij opgelopen en stond het in de middenmoot, terwijl Noordwijk en Ter Leede aan kop gingen.

 

We kennen het vervolg: Ter Leede verloor hierna vijf wedstrijden, neemt inmiddels een bescheiden negende plek in en het team van trainer Jan Zoutman won erna negen maal achtereen in de competitie – een evenaring van het clubrecord – gaat sinds vorige week met 34 punten, één punt voorsprong op Noordwijk (dat gelijkspeelde tegen Sportlust ’46) fier aan kop en leidt de tweede periode met 18 uit 6. En in de achtste finale van de districtsbeker versloegen de blauwwitten op 15 december topklasser Scheveningen met 3-0. Je kunt gevoeglijk stellen dat de ploeg zijn draai gevonden heeft. De beste aanval en de beste defensie (31 – 11) van de hoofdklasse B. Het zal voor Noordwijk een hele klus worden om de race vol te houden. Wat de tweestrijd betreft doet deze competitie denken aan het competitiejaar 2010-2011 toen beide teams met 58 punten gelijk eindigden maar toen trok Noordwijk in een beslissingswedstrijd aan het langste eind. Hoe zal dat nu verlopen?

 

Heeft Ter Leede dan wel een kans, zaterdag?

Ja, want de wedstrijden van Ter Leede tegen Quick Boys hebben hun eigen dynamiek en dus zal het talrijke Quick Boys publiek dat naar de Roodemolen komt een Ter Leede zien dat voor de volle honderd procent gemotiveerd is om een goed resultaat te behalen. De verdediging zal willen voorkomen dat topscorer Yordi Teijsse zijn zestiende kan aantekenen op de Roodemolen en de aanval zal proberen om zelf te scoren. Vorige week speelde het team van Henk Wisman degelijk, gaf weinig weg, maar kon het de kansen niet benutten, wie weet lukt dat zaterdag wel.

Natuurlijk beseft Quick Boys dat ook, het zal moeten winnen om de koppositie te behouden, want Noordwijk treft thuis tegen Deltasport geen zware tegenstander en bovendien zal het revanche willen nemen voor het verlies in september op Nieuw-Zuid.

 

Voorwaar, alles aanwezig voor een spannende partij voetbal. De wedstrijd wordt geleid door Ruud Bossen, die op 10 oktober ook al onze thuiswedstrijd tegen Heinenoord floot en zijn assistenten zijn J.W. Baas en S. Rozemeyer.

 

Wij wensen u een spannende en sportieve wedstrijd toe.