Voorbeschouwing Ter Leede – SC Feyenoord

VOORBESCHOUWING  TER LEEDE – SC FEYENOORD  23 maart 2019  14.30 uur

Scheidsrechter M.A. de Bruijn (Nootdorp)

 

EERSTE COMPETITIETREFFEN THUIS TEGEN FEYENOORD

 Zaterdag komen de nummers twee en drie van de hoofdklasse A op de Roodemolen tegen elkaar uit. Het verschil is nu negen punten, maar die grote voorsprong van Ter Leede kan ook zo maar wegsmelten wanneer onze gasten zaterdag weten te winnen en de week daarop de 1-0 voorsprong op Varkenoord tegen Capelle met succes weten te verdedigen. De wedstrijd werd toen in de rust gestaakt wegens een blessure van de scheidsrechter.

Als Ter Leede de strijd met Volendam nog wil volhouden dan moet het van Feyenoord winnen en dat zal niet meevallen. Uit eindigde de eerste competitiewedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

En die doelpunten werden gelijk verdeeld, één voor Feyenoord voor de rust en de gelijkmaker voor Ter Leede na de pauze. Het was Ter Leede dat sterk begon, een aantal mooie kansen kreeg, maar het was de thuisclub die de eerste de beste kans in de 23e minuut wel benutte en daarna was de Wisman/Blankespoor-brigade het even kwijt, had de 2-0 ook kunnen vallen, maar bleef de stand tot de rust ongewijzigd. Na de pauze ging het gelijk op met iets meer kansen voor Ter Leede, beide ploegen gingen vol voor de aanval en rond de tachtigste minuut schoot Robert Steemers Roodgeel naast Feyenoord en in de 87e minuut had Joey van de Berg de 1-2 op zijn schoen, maar schoot hij na een knappe actie over. Één – één, daarmee moesten beide ploegen zich tevreden stellen.

De Rotterdammers die meestal makkelijk weten te scoren – met 45 treffers twee meer dan Ter Leede – speelden vorige week uit tegen Achilles Veen doelpuntloos gelijk en daarmee bleven ze met 36 punten derde, ook al omdat Zwaluwen thuis verloor van FC ’s-Gravenzande en de wedstrijd Spijkenisse – Jong FC Den Bosch werd afgelast. In de tweede periode eindigde Feyenoord met 19 punten op de vijfde plaats, in de eerste werd het met 16 punten zesde. Voor een promovendus niet gek, maar met de nieuwe prachtige accommodatie in het vooruitzicht mikt de sportclub van voorzitter Wim Voots op meer! Promotie naar de derde divisie is uiteindelijk echt de bedoeling en daarom zal het team van trainer Raymond Freke dit jaar nog proberen een periodetitel in de wacht te slepen.

We laten de verrichtingen van de Sportclub Feyenoord van de laatste jaren nog even de revue passeren. Het afgelopen competitiejaar werd Feyenoord met overmacht kampioen in de eerste klasse B: achttien punten voorsprong (68 om 50) op Brielle en nog één meer op nummer drie Kloetinge en daarmee keerde het na negen jaar terug in de hoofdklasse, zij het nu in de zaterdaghoofdklasse. Zes jaar geleden, op 26 november 2012 stemde de Algemene Ledenvergadering namelijk unaniem voor overgang naar het zaterdagvoetbal en daarom moest de Sportclub Feyenoord in de vierde klasse van district West II starten. Drie jaar achtereen volgden kampioenschappen met meestal enorme doelsaldo’s (156-18, 97-20, 75-23), alleen in 2017 moest het in de FC ’s-Gravenzande zijn meerdere erkennen, maar het jaar daarop was het wel goed raak en nu weren de Rotterdammers zich uitstekend in de hoofdklasse A.

Ook in de districtsbeker West II is Feyenoord nog actief. Het versloeg achtereenvolgens RKAVV ( op 10 november met 3-0), Heinenoord ( 7-0 op18 december) en in de derde ronde werd het tweede elftal van Barendrecht met 0-2 verslagen. Als het op dinsdag 2 april van eersteklasser Poortugaal wint en Ter Leede volgende week TAC ’90 weet te verslaan bestaat er een gerede kans dat de ploegen elkaar ook weer in de districtsbeker tegenkomen.

Dat zou dan al de zevende keer worden (of zouden ze dan tegen ons tweede loten? Die kans lijkt klein, dan moet Ter Leede 2 ook op 2 april van het eerste van Zwaluwen winnen……).

Ik breng u die andere zes districtswedstrijden nog even in herinnering:

26 februari 2013, 1/8e finale thuis op veld 2: 3-1 met doelpunten van Arsenio Snijders, Tristan Buchinhoven en Vincent Ammerlaan.

17 maart 2015: ¼ finale weer thuis: 2-1, beide treffers van Vincent Ammerlaan

24 oktober 2015: 2e ronde, thuis: 1-2 verlies, Vincent scoort de 1-0

17 maart 2016: ¼ finale, thuis: 2-1 winst, Robert Steemers 1-0 en Vincent de winnende 2-1

22 oktober 2016: 2e ronde uit: 1-4 winst met doelpunten van Siali, Arroyo, Duthler en Bok. Ook het optreden van onze “youngsters’ Zwetsloot en De Kruijs.

20 februari 2018: 4e ronde uit: 3-1, Melvin van Stijn scoort in de 80e minuut de enige tegentreffer.

Terug naar onze aanstaande tweede competitiewedstrijd. Die staat op de Roodemolen garant voor een spannende partij die in goede banen moet worden geleid door scheidsrechter Mike de Bruijn bijgestaan door Arjan Overwijk en mevrouw Diana Snoeren. Het wordt alweer de zevende maal dat De Bruijn Ter Leede fluit, tot nu toe vijf competitiewedstrijden en één bekerwedstrijd ( 2-1 winst tegen SC Feyenoord in 2015, zie boven). Zijn eerste op 25 oktober 2014 was tegen FC Rijnvogels, die Ter Leede met 0-2 won op de Kooltuin. Zijn laatste was op 17 november 2018, de 4-1 winst tegen Capelle. Voor de wedstrijd Ter Leede Rijnvogels op 2 februari jl. stond hij ook aangekondigd, maar die werd uiteindelijk door Harold van de Ketterij geleid. En die andere vier? Vooruit, voor de volledigheid. 12-11-2016: TL – Jod. Boys 2-1; 4-2-2017: TL – RVVH 3-1;  13-5-2017: TL – Sliedr. 4-2.

Weet Ter Leede Feyenoord op afstand te houden en kan het nog in het spoor van Volendam blijven dat het thuis opneemt tegen DFS Opheusden? Zaterdag rond de klok van half vijf weten we meer.

Ik wens u een sportieve middag toe!