Voorbeschouwing Ter Leede – Smitshoek

VOORBESCHOUWING  TER LEEDE – SMITSHOEK zaterdag 9 februari 2019  14.30 uur

Scheidsrechter: M. Vos (Warnsveld)

 

VIERDE THUISWEDSTRIJD TER LEEDE TEGEN SMITSHOEK

 Zaterdag komt er een lastige tegenstander voor Ter Leede op bezoek, immers Smitshoek is de enige ploeg die ons deze competitie uitverlies bezorgde en verder heeft het van de zeven onderlinge wedstrijden er drie gewonnen en twee gelijkgespeeld, Ter Leede wist slechts tweemaal te winnen. In ons eerste competitiejaar 2014-2015 won Smitshoek beide malen, twee jaar later werd er tweemaal met 2-2 gelijkgespeeld en alleen in 2017-2018 won Ter Leede beide malen ruim met 5-1 en 1-3.

Het 2-1 uitverlies van de afgelopen 20 oktober was niet eens ongelukkig te noemen en dus biedt de komende zaterdag een mooie gelegenheid tot een sportieve revanche en kan de thuisploeg meteen zijn sterke positie op de ranglijst verdedigen. Gezien de onderlinge resultaten mag er van enige onderschatting geen sprake zijn!

Smitshoek presteert deze competitie uit beter dan thuis: in acht uitwedstrijden behaalde het 14 punten, op Sportpark Smitshoek waren dat er 11 uit negen ontmoetingen. In de tweede periode heeft het team van Richard Middelkoop uit nog niet verloren, het won tweemaal, met 0-3 van Capelle en met 0-1 van DFS. In Veen werd het 1-1 tegen Achilles en de afgelaste uitwedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande wordt op 23 februari ingehaald. In deze periode staat Smitshoek dan ook op een keurige zevende plek, kan het met de inhaalwedstrijd nog behoorlijk stijgen en is het ook overall met 25 punten en een negende plek een goede middenmoter. Het verloor in de tweede periode alleen van het tot nu toe ongenaakbare De Jodan Boys, het werd thuis 0-3.

De topscorer van Smitshoek is de van Feyenoord overgekomen middenvelder Jurien Reinata met zes treffers, gevolgd door aanvaller Luc Delmee – die er in oktober niet bij was – en Joey Klein, beiden met vier goals. Alex Rekondie en Mitchel Abdoel hebben tweemaal gescoord, met die van enkele andere spelers in totaal 25 treffers waar 26 tegentreffers tegenover staan. De grootste nederlaag was die van 4-0 tegen De Jodan Boys, de grootste winstpartijen de opeenvolgende 0-3 en 3-0 tegen Capelle en Nootdorp. In de onderlinge competitiewedstrijden scoorde Ter Leede 15 maal en Smitshoek twaalf keer. Met de districtsbekerwedstrijd van 2012 wordt het beeld met de 1-5 winst nog wat gunstiger (20 om 12), maar in wedstrijdpunten wint Smitshoek het nog: 11 om 8.

Over de districtsbeker gesproken, waar Ter Leede nog met het eerste en tweede doorgaat in de derde ronde is Smitshoek uitgeschakeld door het 2-3 verlies in de eerste ronde op 10 november van dorpsgenoot Barendrecht 2, het kan zich dus volledig richten op de competitie.

Dat doet de jonge en ambitieuze club sinds november 2018 overigens onder leiding van zijn nieuwe voorzitter Simon Kelder die we ook kennen als de oud-voorzitter van plaatsgenoot BVV Barendrecht en als oud-directeur van Excelsior.

We zijn benieuwd of Ter Leede de goede prestaties tegen Jong FC Den Bosch en FC Rijnvogels kan doorzetten. Tegen Den Bosch was het een overtuigende overwinning, tegen de Rijnvogels vorige week was dat veel minder, zozeer zelfs dat het verslag van de Vogels sprak van een ongelukkige nederlaag. Het zou daarom prachtig zijn als een op-en-top gemotiveerd Ter Leede zaterdag op de Roodemolen weet te winnen, te meer daar Volendam uit bij Swift nog een lastige klus voor de boeg heeft. Wat dat betreft lijkt De Jodan Boys het met de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen gemakkelijker te hebben, hoewel het er in de uitwedstrijd met 2-0 van verloor, en Jong FC Den Bosch zal zich graag ten koste van Capelle willen revancheren voor het jongste verlies tegen Ter Leede.

Er staat dus weer heel wat op spel in deze negentiende ronde. Als Gouda wint heeft het de periodetitel binnen handbereik en we weten ook of Ter Leede over twee weken nog als concurrent naar Volendam gaat. De wedstrijd van aanstaande zaterdag wordt op de Roodemolen geleid door scheidsrechter Martijn Vos uit Warnsveld.  Als enige assistent staat momenteel alleen Robert Bruining genoemd.

 

Dus zaterdag op naar de Roodemolen om uw favoriete team aan te moedigen!

Wij wensen u een sportieve middag toe!