Voorbeschouwing Ter Leede – Smitshoek

VOORBESCHOUWING Ter Leede – Smitshoek zaterdag 14 oktober 2017 14.30 uur

Scheidsrechter B. van Rijsbergen (Maasland)

 

TER LEEDE OP DE ROODEMOLEN TEGEN SMITSHOEK

 Zaterdag kan Ter Leede proberen de eerste competitiewinst tegen Smitshoek te halen, want dat is zowel uit als thuis in vier wedstrijden nog niet gebeurd. In de districtsbeker wel, in het kampioensjaar van Roodgeel versloeg het Smitshoek in de halve finale maar liefst met 1-5 nadat die ploeg eerder Quick Boys had uitgeschakeld. Maar in de competitie zijn de prestaties van Ter Leede tegen Smitshoek mager: in het afgelopen jaar werd uit en thuis  met 2-2 gelijkgespeeld, dat was kostbaar puntenverlies weten we en in 2014-2015 werd tweemaal verloren, met 0-1 thuis en later met 3-1 uit. Het wordt voor Ter Leede tijd om een keer te winnen, maar dat zal niet gemakkelijk worden.

 Na zes jaar door Raymond Frehe geleid te zijn heeft Smitshoek in Richard Middelkoop zijn opvolger gevonden en hem kennen we als coach van Sportlust ’46 in het kampioensjaar van Ter Leede in 2013. Na enige jaren bij SHO gaat hij nu proberen om met Smitshoek goed te presteren en dat doet hij met een negental nieuwe spelers die de negen vertrekkers moeten doen vergeten. Daar zaten onder anderen Patrick Fonseca ( naar De Jodan Boys) en Josiemar van de Werp (RVVH, afkomstig van ASWH) bij. Een jaar eerder was Ricardo Merrelaar, de topscorer aller tijden van Smitshoek met 27 treffers al naar Zwaluwen vertrokken en het was uitgerekend hij die in de tweede competitiewedstrijd dit jaar met beide goals Zwaluwen de winst (1-2) op sportpark Smitshoek bezorgde.

Na vijf wedstrijden – de uitwedstrijd op 16 september tegen FC ’s-Gravenzande ging wegens overvloedige regenval niet door – staat Smitshoek met vijf uit vijf op de 13e plaats. De eerste wedstrijd tegen Hoek uit werd een kraker met een hattrick voor de nieuwe aanvaller Bart Deprez (overgekomen van ASWH, maar we kennen hem ook nog van Kloetinge), maar doordat de verdediging met nieuwkomer Mustafa Celen ( ex-Xerxes DZB, ook  van Rijnsburgse Boys) vijf tegentreffers moest incasseren ging de wedstrijd toch verloren net als de week daarop tegen Zwaluwen thuis. De 2-1 winst tegen de Jodan Boys was een knap herstel en daarna volgden twee gelijke spelen tegen Rijsoord uit (1-1) en SteDoCo thuis (2-2).

Bart Deprez is met vijf treffers de topscorer, gevolgd door aanvaller Jordi Dekker en middenvelder Erwin Bravenboer, beiden met twee goals.

In het afgelopen competitiejaar eindigde Smitshoek op de 14e plek en dus wachtte de kampioen van 1C in 2016 weer de nacompetitie evenals in 2015. Toen liep het tegen Haaglandia (1-2) en Nieuw Lekkerland (2-1) niet goed af, maar in de vier wedstrijden eind mei – begin juni van dit jaar liet Smitshoek overtuigend zien dat de oranje-zwarten toch in de hoofdklasse thuishoorden: op 20 mei werd Xerxes DZB met 6-3 verslagen, drie dagen later Kloetinge met 1-2 en het Groningse Oranje Nassau werd uit en thuis verpletterd met 2-5 en 6-1. In vier wedstrijden 19 treffers en maar 7 tegen!

En dus is Smitshoek nog steeds hoofdklasser en dat zal het onder Richard Middelkoop zeker willen blijven door onder andere de goede prestaties tegen Ter Leede voort te zetten. Maar Ter Leede wil na het ongelukkige verlies uit tegen Achilles Veen niet verder wegzakken en dan is een overwinning hard nodig.

De wedstrijd staat onder leiding van B. van Rijsbergen uit Maasland. Wij kennen hem nog van een drietal wedstrijden: thuis tegen RVVH (2-1) op 20-9-2014, eveneens thuis tegen FC ’s-Gravenzande (2-2) op 24-1-2015 en de uitwedstrijd tegen Hoek (3-0) op 30 april 2016. Hij wordt bijgestaan door S. Rozemeijer en M. de Neef.

 

Wij wensen iedereen een sportieve middag toe!