Voorbeschouwing Ter Leede – Sparta Nijkerk

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – SPARTA NIJKERK

Zaterdag 25 maart 2023 15.00 uur

Scheidsrechter Rick Sturm

 

TER LEEDE ONTVANGT SPARTA NIJKERK OP DE ROODEMOLEN

Voor ronde 26 komt het team van trainer Erik Speelziek op bezoek en dat is de laatste tijd erg goed bezig. Afgelopen donderdag oefende het uit tegen GVVV en won door treffers van Justin van Groen en ex-Noordwijkspeler Thomas Reijnaers met 1-2. In deze competitie heeft het eerder tweemaal met 0-0 gelijkgespeeld tegen de Veenendalers, de laatste keer thuis op elf februari. De laatste drie competitiewedstrijden heeft Sparta Nijkerk gewonnen, eerst uit van Excelsior ’31 (1-2), daarna thuis van HSV Hoek (2-0) en op elf maart met dezelfde cijfers uit tegen SteDoCo.

Dat zijn knappe prestaties en de resultaten van Ter Leede staan daarmee in schril contrast: de laatste vier wedstrijden leverden driemaal verlies en slechts een gelijkspel (uit tegen RKAV Volendam met 2-2) op. De tweede periode leverde ook voor de Spartanen een sterke verbetering op ten opzichte van de eerste: zestien uit elf tegen een magere twaalf uit twaalf in de eerste.

Op één oktober won Ter Leede dan ook in een knappe wedstrijd met 1-2 op De Ebbenhorst door doelpunten van Lucas Leverland en Luc de Kruijs en daarmee revancheerde het zich van het eerdere kansloze 3-0 verlies in het vorige competitiejaar.

Kampioen zullen de Spartanen dit jaar niet meer worden, maar in deze vorm en met nu al twee gewonnen partijen in de derde periode is er voor het team van Speelziek nog een mooie prijs en de ambitie van Sparta Nijkerk is onverminderd: promotie naar de Tweede Divisie. Het is voor Ter Leede daarom een zware opgave om na het 0-4 thuisverlies tegen SteDoCo en het 3-1 verlies afgelopen zaterdag in en tegen Staphorst nu een goed resultaat te behalen, terwijl de punten juist zo hard nodig zijn.

Bij Sparta Nijkerk is de van Sportlust ’46 overgekomen rechterspits Mark van der Weijden topscorer met zeven treffers, gevolgd door centrumspits Tyrone Fonville (ex-Hercules) en Roy Bakkenes (3e jaar Nijkerk, ex-DOVO) met vijf doelpunten. Mike Ahrens heeft vier- en Frank Heus en Max Leeflang hebben driemaal het doel gevonden.

Sparta Nijkerk kende in deze eeuw sterke jaren in de hoofdklasse, het eindigde vaak als tweede of derde en de periodetitel in 2010 leverde een plaats in de Topklasse op, maar door de vijftiende plek degradeerde de ploeg het jaar daarop weer en werd toen in HA ingedeeld. Het kampioenschap in HA in 2014 leverde opnieuw een Topklasseplek op, met helaas hetzelfde resultaat als in 2011, een vijftiende plek. Na twee zevende plekken in 2017 en 2018 volgde dan weer vorig jaar de promotie naar de Derde Divisie en nu komen de clubs elkaar nu voor de vierde maal in de competitie tegen.

 

Ter Leede zal zaterdag op de Roodemolen er alles aan doen om zich te herpakken. De tweede helft in en tegen Staphorst was positief, toen zagen we weer druk op de tegenstander. Dat moet thuis ook kunnen, de laatste winst tegen Excelsior ’31 bewees dat maar is ook al weer anderhalve maand geleden.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Rick Sturm uit het Zeeuwse Oostkapelle. Hij leidde eerder de thuiswedstrijd tegen FC Rijnvogels (3-4) op 12-11-2022. Hij wordt geassisteerd door Dyon Reinshagen en Jeroen Eimers.

 

Kom naar de Roodemolen om uw ploeg aan te moedigen!