Voorbeschouwing Ter Leede – Spijkenisse

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – SPIJKENISSE zaterdag 17 -9-2016 14.30 uur

Scheidsrechter S. Dröge (Zuidlaren)

 

TER LEEDE ONTVANGT SPIJKENISSE OP DE ROODEMOLEN

Aanstaande zaterdag treft Ter Leede net als in de afgelopen twee seizoenen Spijkenisse, toen in de hoofdklasse B, nu in A. De laatste ronde van de voorbije competitie staat ons nog het scherpst op het netvlies. Op 14 mei maakten de ploegen, voor wie beide niets meer op het spel stond, er op het Sportpark Jaap Rietdijk een aantrekkelijke en doelpuntrijke wedstrijd van. Na de snelle 0-2 voorsprong van Ter Leede met o.a. een machtige treffer van Jonathan Robertson kwam Spijkenisse snel terug en stond het na een kwartier al weer gelijk, door een doelpunt van Youssef vlak voor rust werd het 2-3 en na de rust scoorden beide teams nog één keer en werd het dus uiteindelijk 3-4.

De andere wedstrijden eindigden in een 0-2 winst voor Ter Leede in november 2014, een 1-3 verlies op de Roodemolen op 9 mei 2015 en vorig jaar november een 1-1 gelijkspel.

We kunnen stellen dat er zaterdag op de Roodemolen twee gelijkwaardige teams tegenover elkaar staan die beide nog ongeslagen zijn. Spijkenisse is het beste op schot: in vier matches heeft het al tien keer gescoord, moest het ook zeven tegentreffers toestaan, maar wist het vorige week uit tegen DFS de nul te houden terwijl Sander Barragan (1x) en Michael van Dommelen (2x) voor de drie doelpunten zorgden. Deze laatste nummer negen, overgekomen van ASWH, of ook teruggekeerd bij Spijkenisse heeft al weer driemaal gescoord en aangezien hij zaterdag 33 jaar wordt zal hij zichzelf ook graag nog een doelpunt cadeau willen doen. Ook in de wedstrijden tegen Zwaluwen uit (3-3) en Noordwijk thuis (3-3) wist de voorhoede het vijandelijke doel te vinden.

Met een aantal andere aanwinsten zoals de van Heinenoord overgekomen Tom de Boer, middenvelder Vincent Verbond (o.a. ex-Huizen en Quick Boys), verdediger Mo Houdoe ( ex-LRC Leerdam) kan trainer Peter Wubben met beproefde krachten als aanvallers Serginho van Axel Dongen (nr. 11) en nr. 7 Marvin v.d. Pluijm, die ook al 3 treffers op zijn naam heeft, de betrouwbare doelman Dyron van Bijl en centrale verdediger Bart van Muijen een sterk team in het veld brengen.

Net als Ter Leede wil ook Spijkenisse graag bovenin meedraaien. Trainer Peter Wubben, die eerder al Voorschoten ’97 en Zwaluwen leidde, promoveerde in zijn tweede jaar met Spijkenisse als de kampioen 2014 van 1C naar de hoofdklasse, eindigde het jaar daarop knap op de zesde plaats en verzekerde zich mede door de slotwinst op Ter Leede ook nog van het derde periodekampioenschap! In de nacompetitie moest het in RVVH en Quick Boys de meerdere erkennen, maar het was toch een mooie prestatie als herintreder in de hoofdklasse (het vertoefde er in 1998, 2002 en 2003 al eerder in).

Ter Leede heeft in drie wedstrijden nog maar drie keer gescoord, maar het heeft ook maar één treffer tegen. We zijn benieuwd wat deze vijfde achtereenvolgende competitiewedstrijd de ploegen gaan brengen.

We gaan het zien!

De Groen-witten uit Voorne-Putten zullen wel in hun zwarte uittenue spelen en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter S. Dröge, bijgestaan door de heren S. Rozenmeyer en G. van Kuijlenborg.

 

We wensen iedereen een mooie sportmiddag toe!