Voorbeschouwing Ter Leede – Spijkenisse

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – SPIJKENISSE zaterdag 28-11-2015 14.30 uur

Scheidsrechter N. Elderson (Zaamslag, Zeeuws-Vlaanderen)

 

KAN TER LEEDE NU WEL WINNEN VAN SPIJKENISSE?

 

De laatste wedstrijd van de vorige competitie in de Hoofdklasse B op 8 mei lukte het tegen Spijkenisse niet: Ter Leede verloor met 1-3 op de Roodemolen. Voor Ter Leede stond er weinig meer op het spel, maar voor de Puttenaren des te meer, want door de winst plaatsten ze zich als kampioen van de derde periode voor de nacompetitie met het bekende gevolg: mèt Quick Boys moest het in RVVH zijn meerdere herkennen, maar het geeft wel aan dat de ploeg van trainer Peter Wubben goed bezig was.

 

Spijkenisse neemt net als toen met 18 punten de zesde plaats in. Het beëindigde de eerste periode met 15 punten en een iets minder doelsaldo dan Ter Leede op de 7e plaats, maar door de knappe 2-1 winst op De Jodan Boys veertien dagen geleden was het stuivertje wisselen. En als Ter Leede in het linkerrijtje wil blijven zal het punten moeten halen, want ASWH zal zeker proberen om hetzelfde te doen als De Jodan Boys, koploper Noordwijk verslaan en dan oprukken naar de 7e plek.

 

Spijkenisse behaalde in de eerste periode uitoverwinningen op ASWH (1-2), Deltasport (1-2) en Sportlust ’46 (0-2), het won thuis van Haaglandia (3-1), Xerxes DZB (5-4) en het verloor viermaal: de openingswedstrijd tegen Noordwijk (1-2), van Rijnvogels (0-3) en uit van Quick Boys (2-1) en (al in de 2e periode) Hoek (3-1).

Vorige week won Spijkenisse als bekerhouder van de Rijnland Cup van Zuidland doordat het na een 1-1 stand de strafschoppen beter nam en in de districtsbeker verloor het na strafschoppen en dezelfde stand op 24 oktober van Katwijk.

 

Als we het team vergelijken met dat van de laatste wedstrijd tegen Ter Leede kunnen we constateren dat het voorin sterker is geworden met de komst van de aanvallers Marvin van der Pluijm ( topscorer met 6 treffers) van Barendrecht, Serginio van Axel-Dongen (5 doelpunten) en Samet Görer van ASWH en Felino Jardim (3 treffers) van Capelle.

Achterin moet het aanvoerder en ex-prof Bart van Muyen al een aantal wedstrijden missen en ook is het meespelen van Marco Borst onzeker, maar verder kan trainer Wubben over een fitte selectie beschikken.

 

Spijkenisse ( Spieke Nesse of spitse landtong/neus), zal zaterdag zeker in de subtop willen blijven, Ter Leede zal het contact ermee niet willen verliezen. Als we op de andere velden kijken kunnen we constateren dat Quick Boys door thuis te winnen van Deltasport graag de koppositie van Noordwijk zal willen overnemen als dat tegen ASWH zou struikelen, dat de subtoppers Zwaluwen en Rijnvogels tegen elkaar uitkomen en dat Jodan Boys zijn positie bovenin graag zal willen versterken door te winnen van Xerxes DZB.

 

Het thuistenue van Spijkenisse is een groenwit shirt met witte broek en kousen, maar uit speelt het in het zwart. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Niek Elderson uit het Zeeuws-Vlaanderse Zaamslag die op 4 oktober 2014 ook de wedstrijd Zwaluwen – Ter Leede (2-0) floot. Zijn assistenten zijn H. Ramcharan en mevr. N. Krijt – van der Linden.

 

Wij wensen u een spannende en sportieve wedstrijd toe.