Voorbeschouwing Ter Leede – Sportlust ’46

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – SPORTLUST ‘46

Zaterdag 28 mei 2022 14.30 uur

Scheidsrechter: Menno Oosting (Niekerk, Gr)

 

TER LEEDE ONTVANGT DE NUMMER DRIE UIT WOERDEN

Dinsdagavond won Ter Leede in een prachtige wedstrijd met 0-5 in de nieuwe derby tegen VVSB. Het was de vierde overwinning tegen de Voetbal Vereniging Sint Bavo en het team van Roodakkers/Van Tongeren klom daarmee naar een mooie negende plek en kan vanaf die veilige plek vrijuit rondkijken naar de verrichtingen van andere ploegen.

Sportlust ’46 verloor diezelfde avond thuis met 0-2 van DOVO. Dat is niet erg, want Sportlust kon toch al niet meer meedoen om de titel en het kan zich volop concentreren op de nacompetitie die het door de winst van de eerste periodetitel gaat spelen. Voor DOVO is het mooi, want het houdt nu kans op rechtstreekse handhaving. Niet zo mooi voor VVSB dat DOVO tot op twee punten ziet naderen en ODIN ’59 dat bij winst zelfs over VVSB heen wipt. En dan te bedenken dat VVSB nog de moeilijke uitwedstrijd tegen HSV Hoek in het vooruitzicht heeft. DOVO en ODIN ’59 spelen zaterdag thuis tegen respectievelijk GOES en Harkemase Boys.

Sportlust ’46 kan dus zaterdag net als Ter Leede vrijuit spelen. Met 23 punten, maar met een beter doelsaldo dan Excelsior ’31, Sparta Nijkerk en FC Lisse, onder andere door de 9-0 monsterzege op Ajax in oktober won de ploeg van Patrick van Loenen, die volgend jaar Spakenburg gaat trainen, de eerste periode. In de tweede periode eindigde het met een punt minder als zesde achter Ter Leede en in de derde stond het op een vierde plaats.

Maar dat is van minder belang. Een feit is dat Sportlusts  toekomstige trainer Jochem Twisker, oud-trainer van GVVV en daarna mentor bij Spakenburg, mogelijkerwijs geen derde- maar een tweededivisionist gaat leiden en die goede resultaten zijn voor een niet onbelangrijk deel op het conto te schrijven van een echte topscorer, rechtsbuiten Mark van der Weijden ( ex-Argon) die al 23 maal in deze competitie het net heeft weten te vinden. Volgend jaar gaat hij overigens naar Sparta Nijkerk. Aanvallende middenvelder Mohammed Bendadi is met 9 goals tweede en dan volgt Zakaria Issarti met zeven treffers. Quincy Arends met vijf goals is inmiddels weer terug naar het oude nest DOVO.

We nemen het reilen en zeilen van Sportlust ’46 in deze eeuw even door. Als tweedeklasser kwam de ploeg het millennium binnen, het promoveerde in 2006 naar de eerste klasse, in 2011 naar de hoofdklasse, moest in 2014 voor een jaar terug, in 2016 zoals vermeld weer, maar sinds 2019 gaat het onstuitbaar omhoog met twee promoties in twee jaar.

In de onderlinge competitie staat Ter Leede nog wel voor, maar als je kijkt naar hun goede laatste resultaat tegen Ter Leede besef je dat het niets zegt. In  wedstrijden won Ter Leede driemaal thuis, eenmaal uit, speelde het thuis eenmaal gelijk, verloor het eenmaal, uit tweemaal  en in december 2011 met 4-3, de treffers van Tristan Buchinhoven en Vincent Ammerlaan mochten dus niet baten.

De grootste overwinning was in het competitiejaar 1996-1997, het werd 5-1. Leuk om de doelpuntenmakers even te noemen. Het werd 3-0 door achtereenvolgens Ed Borst, Luc van der Hoeven en Lloyd de Meza, Peter Scheltus maakte de 4-1 en Emiel Wajer besloot met de 5-1. Uit werd het in dit kampioensjaar onder Arie Lagendijk 1-4, dezelfde scoorden ook nu, alleen Scheltus lukte het dit keer niet. Door deze wedstrijd werd Ter Leede al op 22 maart met 17 punten voorsprong kampioen tegen het Sportlust van oud-Ter-Leedetrainer Jan Kroeze. De tweede keer was zoals iedereen nog wel zal weten de 0-0 op 13 april 2013 uit onder Henk Wisman. Toen was de uiteindelijke voorsprong zeven punten en promoveerde Roodgeel naar de Topklasse.

Terug naar de huidige competitie. In onze derde wedstrijd nam een gehavend Ter Leede, zonder aanvoerder Arroyo en rechtsback Dirk Hoekstra, het op tegen Sportlust ’46 en verloor uiteindelijk met 2-1. Het kwam nog wel snel voor door Noah Marti, maar vlak voor rust scoorde Quincy Arends de gelijkmaker en in de tweede helft was de thuisploeg wel beter, maar had toch voor de winst een ongelukkig eigen doelpunt nodig van Daan Walraven, die de bal bij de eerste paal van zijn been in het doel zag stuiteren.

Nu kan Ter Leede in de laatste thuiswedstrijd proberen om één of meer punten te halen tegen de Woerdenaren. Dat zal zonder Daan Walraven zijn, de maker van het derde doelpunt tegen VVSB afgelopen dinsdagavond, hij kreeg een ongelukkige rode kaart. Dat is jammer, want het zou zijn – niet voorgoed hoop ik – laatste thuiswedstrijd zijn voor Ter Leede. In de laatste uitwedstrijd tegen Staphorst is hij dan weer wel present.

De wedstrijd wordt geleid door Marco Oosting uit het Groningse Niekerk. Hij leidde op 15-02-2-20 ook Ter Leede – FC Lisse (1-1 met een mooi schot van Jeffrey Bok) en op 24-02-2018 Ter Leede – Rijsoord (3-1) en Nootdorp – Ter Leede ( 8 december 2018 0-2). Zijn assistenten zijn R.D. Reinds en W.J.M. Linders.

 

Wij wensen u een sportieve middag toe.