Voorbeschouwing Ter Leede – Sportlust ’46

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – SPORTLUST ’46 zaterdag 7 mei 2016 14.30 uur

Scheidsrechter: C. Prooi (Hellevoetsluis)

 

LAATSTE KANS VOOR SPORTLUST ’46 OP DE ROODEMOLEN

Aanstaande zaterdag strijdt Sportlust ’46 voor een laatste kans op lijfsbehoud in de hoofdklasse. Als Heinenoord thuis verliest van Noordwijk en Sportlust op de Roodemolen wint, nadert het Heinenoord tot op twee punten en kan het volgende week thuis in de rechtstreekse ontmoeting met de Binnenmazers bij winst een p/d-plek afdwingen. Zuiver statistisch gezien is die kans maar ongeveer vier procent, als je ervan uitgaat dat Noordwijk wel gaat winnen van Heinenoord, wordt de kans elf procent.

Ter Leede en Sportlust hebben wel iets met beslissende wedstrijden. Op sportpark Cromwijck werd Ter Leede twee maal kampioen: op 22 maart 1997 in 1B door een 5-1 winst en in 2013 promoveerde het er naar de Topklasse door gelijk te spelen. De thuiswedstrijd het jaar ervoor was ook pikant: op 12 mei 2012 speelde Ter Leede met 1-1 gelijk door een laat doelpunt van Pim Spaargaren en daarmee dwong het promotiewedstrijden af en was dat ene punt voor Sportlust genoeg om de p/d-strijd te ontlopen.

Nu kan de ploeg van trainer Wim van het Westeinde alleen maar proberen zo’n plaats te bemachtigen en dat komt omdat het in de derde periode tegen een aantal sterke tegenstanders goede resultaten wist neer te zetten: nadat de opvolger van Dennis Sluyk op Sinterklaasdag als aandachtig toeschouwer Sportlust zag gelijkspelen tegen Ter Leede wist hij na de winterstop als kersverse trainer met 1-1 gelijk te spelen tegen Noordwijk en met 2-2 tegen Spijkenisse en Haaglandia. Maar het meest indrukwekkend was de 3-3 uit tegen lijstaanvoerder Quick Boys. Nadat het in de 86e minuut nog met 3-1 achter stond, wist middenvelder Martijn Jansen, die volgend jaar voor De Jodan Boys uitkomt, de 3-2 en voor 2200 onthutste toeschouwers in de 94e minuut ook de 3-3 te scoren en zo de spanning bovenin weer terug te brengen. Jammer is het alleen dat gelijke spelen weinig punten opleveren, alleen tegen Deltasport wisten de Woerdenaren eind maart met 2-3 te winnen.

Tegen Rijnvogels ging het vorige week mis. Bij de 1-0 stand stopte Peter Messemaker de penalty van middenvelder Robin Demeyer, die daarna nog wel de 3-1, zijn vijfde treffer, scoorde en ook zijn vierde gele kaart opliep, maar Messemakers collega Wesley de Ruiter, die de volgende competitie voor Rijnsburgse Boys uitkomt, moest vier treffers toestaan. En dus rest de laatste kans op de Roodemolen.

Voor Ter Leede staat er slechts een plek in het linkerrijtje op het spel. Bij winst kan het nog iets stijgen en zelfs een paar plaatsen in de derde-periodestand, maar heel belangrijk is dat niet en daarom kan het tegen Sportlust ’46 vrijuit spelen. Nog zonder de weer geblesseerde Tony Schreurs en Thierry van der Kooye die al wel op het trainingsveld verschijnt, maar verder behoorlijk compleet en waarschijnlijk met een – gemaskerde? – Marc de Kruijs zal de formatie van Henk Wisman zonder mankeren zijn sportieve plicht willen doen.

Deze een-na-laatste competitiewedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Colin Prooi uit Hellevoetsluis, die dit jaar vier wedstrijden in de hoofdklasse B floot en daarin slechts drie gele kaarten uitdeelde, maar dan wel alle drie (twee voor Ter Leede) in de wedstrijd Ter Leede – De Jodan Boys (2-1) op 20 februari jl. Eerdere wedstrijden van Ter Leede onder zijn leiding zijn die tegen SHO uit (2-3) op 28-2-2015, DOVO thuis (0-2) op 17-11-2012 en de districtsbekerwedstrijd uit tegen Smitshoek (1-5) eind april 2013. Scheidsrechter Prooi wordt bijgestaan door de heren J.B. van Dijk en B.S. Lampers.

Rest mij nog te vermelden dat net als uit tegen Sportlust ’46 ook ons tweede elftal – dat destijds  teleurstellend gelijkspeelde –  tegen het tweede van Sportlust ’46 speelt, om 12.00 uur en …. ons tweede staat twee punten achter op koploper FC ’s-Gravenzande.

Dus genoeg sportplezier aanstaande zaterdag op de Roodemolen!