Voorbeschouwing Ter Leede – Staphorst

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – STAPHORST

Zaterdag 24 september 2022 15.00 uur

Scheidsrechter: A.M. Steeg (Beuningen, Gld)

 

DERDE ONTMOETING TEGEN STAPHORST OP DE ROODEMOLEN

Uit op het Sportpark Noorderslag is Ter Leede niet erg succesvol. De eerste wedstrijd in mei 2018 voor de nacompetitie ging met 2-0 verloren, dit jaar werd het op 4 juni 6-3 voor het team van afscheidnemend trainer Paul Weerman in een partij waarin niets meer op het spel stond. Het was voor Ter Leede ook de laatste competitiewedstrijd van trainer Steef Roodakkers en centrale verdediger Daan Walraven. Prachtig weer, veel doelpunten zij het wat ongelijk verdeeld en met een loepzuivere hattrick van Stan Haanstra die zijn totaal daarmee op twintig competitietreffers bracht. Vorige week scoorde hij tegen Volendam RKAV (2-2) beide doelpunten, Ter Leede zij gewaarschuwd! Overigens, Luc de Kruijs scoorde er toen ook twee, dus wie weet a.s. zaterdag.

Op de Roodemolen doen we het beter: In een prima wedstrijd op 23 mei 2018 poetste Ter Leede het 2-0 uitverlies weg met 3-0 winst en bereikte daardoor de volgende ronde in de nacompetitie om daarna door ODIN ’59 te worden uitgeschakeld en exact een jaar geleden (zaterdag 25 september) bleef het bij 0-0 onder andere omdat doelman Maats Mike Bekooij de weg naar het doel versperde, onreglementair dacht iedereen, behalve leidsman Roeleveld.

Dit jaar is Staphorst matig gestart, dat wel, maar nog altijd vier punten beter dan hekkensluiter Ter Leede! Het begon met twee nederlagen, thuis tegen Sportlust ’46 (1-2) en uit tegen VVOG (2-0), won daarna thuis van ASWH (1-0), speelde uit met 0-0 gelijk tegen Harkemase Boys, ging uit ten onder tegen DOVO (4-0) om vorige week zoals gezegd gelijk te spelen tegen Volendam.

In de kwalificatieronde voor de KNVB-beker won het op 13 augustus met 3-0 van zondagderdedivisionist TOGB en a.s. woensdag moet het op sportpark Goed Genoeg proberen AFC ( Jack’s League)  te verslaan.

Dat doet het met een vijftal aanwinsten waaronder drie uit de eigen opleiding en met centrumspits Freddy Quispel, overgekomen van ACV en Emiel Kwant van FC Meppel en onder leiding van de nieuwe trainer Karlo Meppelink die het vorige competitiejaar met VKW Westerbork naar de vierde divisie promoveerde en mede daardoor werd verkozen tot de beste amateurtrainer van Noord-Nederland.

Hoe staat Ter Leede ervoor? Als we afgaan op de tweede helft tegen SteDoCo zagen we een strijdbare ploeg, maar dan wel nadat het tegen een 2-0 achterstand aankeek na een matte eerste helft. We hopen dat we de ‘drive’ en daadkracht ook de eerste vijfenveertig minuten mogen aanschouwen, want dan zijn er beslist kansen.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Alwin Steeg uit het Gelderse Beuningen alwaar hij ook wethouder is. Hij wordt geassisteerd door Chris Hoogland en Gabriël Malki.

 

Kom naar de Roodemolen om uw team aan te moedigen! En, o ja, als u dit jaar toch nog een echte Bollenstreekderby Ter Leede – FC Lisse wilt aanschouwen, kom dan al om twaalf uur naar de “kraker” tussen de nummers twee en één van de hoogste landelijke competitie O23-1. Ter Leede heeft een punt minder, maar ook een wedstrijd minder.

 

Spanning genoeg deze middag!