Voorbeschouwing Ter Leede – Staphorst

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – STAPHORST zaterdag 25 september 2021 15.00 uur

Scheidsrechter: Marcel Roeleveld (Vinkeveen)

 

TER LEEDE ONTVANGT DE NUMMER VIER VAN DE DERDE DIVISIE

Voor de tweede maal doet V.V.  Staphorst De Roodemolen aan. De eerste keer was in de nacompetitie van 2016-2017 toen Ter Leede onder leiding van dezelfde scheidsrechter als deze zaterdag erin slaagde om het 2-0 verlies in Staphorst goed te maken door op 23 mei in een spannende return met 3-0 te winnen. Het was voor Staphorst toen de tweede poging om naar de Derde divisie te gaan, want een jaar eerder was het over FC Lisse gestruikeld. Ook Ter Leede redde het dat jaar niet door het uitverlies bij ODIN ’59.

Staphorst doet het in het eerste jaar – als we 2020-2021 buiten beschouwing laten – in de Derde divisie uitstekend. De ploeg van derdejaars trainer Paul Weerman, ex-Achilles 1894 en ook de jeugd van Emmen, is nog ongeslagen. Hij speelde thuis tweemaal gelijk, met 0-0 tegen VVSB in de openingswedstrijd en vorige week met 2-2 tegen provinciegenoot Excelsior ’31, uit werd het 1-1 tegen DVS ‘33 en het won tweemaal, eerst met een ruime 4-0 thuis van GOES en daarna met 0-2 uit van Barendrecht. Negen uit vijf!

Dat zijn cijfers waar je mee voor de dag kunt komen en de ploeg kan dientengevolge vol zelfvertrouwen afreizen naar Sassenheim, bijgestaan door een supportersbus vol enthousiaste Staphorsters om hun vierde plek in de ranglijst te verdedigen of te verbeteren. Daar staat weer tegenover dat Ter Leede thuis nog de volle punten heeft gehaald.

Staphorst weet zaterdag ook of het door is naar de eerste ronde van de KNVB-beker. Het heeft dan woensdagavond thuis op Sportpark Het Noorderslag gewonnen van zondagderdedivisionist Dongen, net zo goed als Ter Leede dat dan weet na de wedstrijd uit tegen het Gorinchemse Unicum, ook een zondagderdedivisionist. Als corona geen roet in het eten had gegooid, had Staphorst vorig jaar een grote kans gehad PEC Zwolle te loten en dat was natuurlijk prachtig geweest.

Staphorst is een betrekkelijk jonge vereniging. Op 30 november 1959 opgericht, werd het in 2001 kampioen in de tweede klasse, promoveerde in 2008 naar de hoofdklasse C en mocht in 2019/2020 als koploper in de Hoofdklasse B promoveren naar de Derde divisie. Een mooie prestatie was ook het winnen van de KNVB-beker bij de amateurs afdeling Noord en de daaropvolgende winst na verlenging op VV Noordwijk waardoor het algemeen amateur bekerkampioen werd. In 2017 wist Staphorst weer de districtsbeker Noord te winnen door SC Genemuiden te verslaan op Sportpark De Wetering.

Van de twee teams die elkaar in mei 2017 bestreden heeft bij Ter Leede alleen onze aanvoerder Tomas Arroyo dit meegemaakt, bij Staphorst zijn er nog drie over die vorige week tegen Excelsior ’31 in de basis stonden: Reinier Crediet, Mike Reuvers en Mark Schra. Tja ‘t kan verkeren in viereneenhalf  jaar…

Bij Staphorst zijn vijf spelers vertrokken en ook vijf erbij gekomen: middenvelders Rob Deiman en Rutger Koopman van HHC Hardenberg, aanvallende middenvelder Jurian van den Brink, ex-SDC Putten, Wouter van der Molen, ex-Achilles ‘94 en centrumspits Yannick Kaluzi van Alcides, eerder Harkemase Boys. Hun topscorer is de nummer negen Stan Haanstra, bijgenaamd El Gato/de kat, die vorige week ook tegen Excelsior ’31 alle doelpunten voor zijn rekening nam.

Het wordt voor Ter Leede dus zaterdag een zware klus om de ongeslagen thuisstatus te bewaren, maar de ploeg heeft aangetoond op De Roodemolen voor geen kleintje vervaard te zijn en dus hebben we er alle vertrouwen in!

De wedstrijd staat, zoals gezegd onder leiding van Marcel Roeleveld en het wordt de achtste keer dat hij Ter Leede fluit. De eerste twee waren in het Topklassejaar, in september thuis tegen het GVVV van Assink(2-6  weet u nog?) en in mei uit tegen Scheveningen (2-1). Daarna  tegen ASWH (2-0 verlies, oktober 2015), de sterke winst tegen Spijkenisse uit (3-4 in mei 2016) en behalve tegen Staphorst ook nog tweemaal winst, tegen ’s-Gravenzande Sport Vereniging (1-0, september 2017) en Jong FC Den Bosch (2-1, oktober 2019).

Zijn assistenten zijn Soerish Ramcharan en Patrick  de Velde Harsenhorst.

Wij wensen ieder een sportieve middag toe!