Voorbeschouwing Ter Leede – SteDoCo

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – STEDOCO zaterdag 26-09-2020 15.00 uur

Scheidsrechter Marcel Roeleveld (Vinkeveen)

 

TER LEEDE ONTVANGT STERK DOOR COMBINATIE OP SPORTPARK DE ROODEMOLEN

Veertien maart 2020 stond de vierde ontmoeting tussen SteDoCo en Ter Leede op het programma, uit op het sportpark Groeneweg. Dat zou een belangrijke wedstrijd worden, schreef ik in mijn voorbeschouwing, want Ter Leede was met 27 uit 23 in de gevarenzone beland en de Hoornaarders stonden ook maar één punt boven de p/d-plaats. Belangrijk, maar ik schreef ook: “het is natuurlijk nog afwachten of er in verband met de volksgezondheid voor het hele amateurvoetbal nog maatregelen komen.”

We weten het inmiddels maar al te goed: het hele programma verviel en daarom zullen we hoogstwaarschijnlijk tegen een aantal ploegen altijd met een oneven aantal blijven zitten.

Zaterdag staat de derde thuiswedstrijd tegen SteDoCo op het programma.

 De eerste twee eindigden op de Roodemolen beide in een gelijkspel. Op 9 december 2017 werd het 1-1, toen beide treffers door een SteDoCo’ er werden gemaakt, de eerste door een penalty van Jordy van Dam na een zwaarbestrafte handsbal van Ben van der Lans en de gelijkmaker via de schouder van verdediger Chris Boom. Op 11 januari 2020 ontsnapte Ter Leede aan verlies – “Houdini op de Roodemolen”, schreef ik – toen het in de laatste zeven minuten een 0-3 achterstand goedmaakte door treffers van Joey van den Berg, Robert Steemers en Jim Gillissen. De twee eerstgenoemden zorgden ook nog voor een assist. Joey zal er overigens zaterdag zeker niet bij zijn –  een mri moet nog uitwijzen wat de schade is aan zijn knie – en ook Steemers was tegen ACV verre van fit en kon maar een kwartier op halve kracht meedoen.

In Hoornaar verloor Ter Leede in april 2018 overigens met 3-1, nu kent u alle onderlinge resultaten.

In de nieuwe competitie doet SteDoCo het uitstekend. Met zeven uit drie deelt het met Sparta Nijkerk de eerste plaats met het identieke  doelsaldo van plus zes (7-1). De voorhoede is al aardig op schot met de gevaarlijke Joran Schröder , Vincent Verheul, Guytano dos Santos en Benjamin van Wanrooy en ze wisten ook het doel op de Roodemolen al te vinden.

Afgelopen zaterdag zorgden afstandsschoten van elk van de drie eerstgenoemden voor een mooie 3-0 zege op het toch niet misselijke DVS ’33 Ermelo. De openingswedstrijd van het seizoen was de 10-0 bekerwinst op eersteklasser Den Hoorn, daarna werd Ajax in Hoornaar met 4-1 verslagen, en speelde het uit tegen DOVO met 0-0 gelijk.

Het team van trainer Frans Adelaar en Cor Lems kan dus met enig zelfvertrouwen afreizen naar Sassenheim, ze zijn favoriet en ze zullen er ook op gebrand zijn om zich niet weer in de slotfase te laten verrassen. Ten opzichte van vorig jaar is de selectie op een aantal plaatsen gewijzigd. Vijf spelers vertrokken, onder anderen Bram van Eijk (naar Capelle) en de al eerder genoemde Chris Boom. Een nieuwe keeper kwam, Marc van Ingen van LRC, verder verdedigers Yannick Cortie van IJsselmeervogels en Nando Wormgoor van Kozakken Boys, middenvelders Milad Inlezar van FC Lienden en Gianni Tiebosch van Top Oss.

Een selectie die met een gemiddelde leeftijd van 27.8 veel ervarener is dan die van Ter Leede met zijn gemiddelde van 23.

Ter Leede staat dus voor een zware opgave, maar de strijdlust was tegen ACV al veel beter dan tegen Sportlust ’46. Er zit, zoals gezegd groei in het team. Of ze die aanstaande zaterdag kunnen tonen onder het toeziend oog van hoofdtrainer Steef Roodakkers is zwaar de vraag, maar ook zonder zijn supervisie zal Roodgeel zijn huid duur verkopen.

Nog kort iets over de historie van de club uit de Alblasserwaard. SteDoCo ontstond op 15 april 1946 uit een fusie tussen HVV ( Hoogbloklandse Voetbal Vereniging) en HBS (Houd Braaf Stand!) uit Hoornaar ( ‘Hoorn’ betekent hoek en ‘-aar’ water, vergelijk ons Ter Aar). Na jaren in de vierde klas te hebben gebivakkeerd promoveerde het in 2007 naar de derde, via de nacompetitie naar de tweede klasse en door de versnelde promotie in 2010 naar de eerste en in 2012 als kampioen van de 1e klasse C naar de hoofdklasse en als kampioen van de hoofdklasse A promoveerde het in 2015 naar de Topklasse. In 2017 keerde het noodgedwongen terug naar de hoofdklasse, maar als winnaar van de derde periode dwong het een jaar later weer promotie af naar de Derde divisie. Als clubkleuren werd indertijd gekozen voor rood-zwart en al enige jaren speelt het op het kunstgras van Sportpark Groeneweg.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Marcel Roeleveld. Hij leidde Ter Leede op zijn minst driemaal: op Hervormingsdag 31 oktober 2015 uit tegen ASWH (2-0 verlies), 14 mei 2016 uit tegen Spijkenisse (3-4 winst) en vorig jaar augustus de ongelukkige verlopen bekerwedstrijd tegen Fortuna Wormerveer (1-4 verlies). Hij wordt geassisteerd door Frank Winter en Soerish Ramcharan.

Om twaalf uur speelt Ter Leede O23-1 ook op het hoofdveld tegen DHC O23-1 en daarna treedt de hoofdmacht aan. Er is dus genoeg te zien aanstaande zaterdag en we wensen iedereen een sportieve middag toe!