Voorbeschouwing Ter Leede – SteDoCo

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – STEDOCO

Zaterdag 4 maart 2023 14.30 uur

Scheidsrechter: Maarten Spoon (Enter)

 

TER LEEDE ONTVANGT STERK DOOR COMBINATIE OP DE ROODEMOLEN

Vanmiddag staat ronde 24, de eerste wedstrijd van de derde periode op het programma. Onze bezoekers sloten de tweede af met 0-2 uitwinst op HSV Hoek door twee doelpunten voortgekomen uit een corner. Na een 0-0 ruststand was het eerst verdediger Yannick Cortie die een inzet van invaller Sjaak Kuyper doeltreffend afrondde en even later liet de van een zware griep herstelde topscorer Joran Schröder met een mooie kopbal zien dat hij het maken van doelpunten allerminst verleerd was en tekende hij zijn twaalfde treffer aan.

“Een effectieve overwinning,” noemde verslaggever Johan van der Werken het en daarmee revancheerden de Hoornaren zich voor hun drie eerdere doelpuntloze partijen, 0-0 thuis en uit van Barendrecht en GVVV en 0-1 thuisverlies tegen Excelsior ’31.

Met de zege op Hoek, vijfde overwinning in deze periode, bracht het team van trainer Rick Adei en van André Hoekstra, de opvolgers van het duo Adelaar/Lems het totaal op zeventien punten en een zesde plaats. Dat is iets minder dan de eerste periode met 23 punten en een mooie derde plek toen achter DOVO en GVVV, maar de vijfde plaats met veertig punten en een achterstand van slechts zes punten op koploper GVVV kunnen we toch een knappe prestatie noemen. De ploeg draait bovenin mee!

Dat geldt zeker niet voor gastheer Ter Leede. Vorige week speelde het uit tegen RKAV Volendam met 2-2 gelijk, wel teleurstellend, maar toch een terechte uitslag, en daarmee bracht het zijn totaal in deze periode op elf punten uit elf partijen. Daar zat overigens maar een thuisoverwinning bij, die op 28 januari tegen Excelsior ’31 (1-0). Met de vijftien punten uit de eerste periode levert dat 26 punten op, evenveel als Harkemase Boys en Volendam en een dertiende plek op de ranglijst. Een thuisoverwinning in de eerste ontmoeting van de derde periode zou daarom zeer welkom zijn.

Dit wordt de vijfde thuiswedstrijd tegen de Hoornaren. De eerste twee eindigden in een gelijkspel,1-1 op 9 december 2017, goal van Siali en 3-3 op 11 januari 2020 nadat Roodgeel in de 83e minuut nog met 0-3 achter stond. Joey van den Berg, Robert Steemers en Jim Gillissen zorgden binnen de tien minuten voor de 3-3. De derde partij werd ondanks een treffer van Lulinho Martins met 1-3 verloren, maar in onze laatste thuiswedstrijd tegen SteDoCo op 27 november 2021 zorgden Mike Bekooij (2x) en Shaquille Prijor binnen het halfuur voor drie doelpunten (eindstand 3-1), terwijl de laatstgenoemde ook nog voor twee assists zorgde.

Thuis doen we het duidelijk  beter dan uit, want daar leverden drie wedstrijden (twee gingen niet door wegens corona, weet u het nog?) evenzovele verliespartijen op, tweemaal 3-1 en de laatste in deze competitie, een kansloze 3-0 nederlaag op 17 september. Gelukkig voor het team van Oosterlee kwam na die vijfde nederlaag de ommekeer met viermaal winst achter elkaar.

SteDoCo heeft in de spits dus de veelscorende Joran Schröder met twaalf goals en na hem komt Junior Ebobo, overgekomen van TEC, met vijf treffers, maar daar zal er geen meer bijkomen, want op 16 januari was hij weg net als verdediger Steven Edwards die op 17 september nog scoorde tegen Ter Leede. Er zijn wel drie spelers met drie treffers, buitenspeler Sjaak Kuyper, Mitchell de Zwart en Jeffrey Nuland. De verdediging met maar 25 tegentreffers is sterk en wist al negen keer de nul te houden, reden waarom de ploeg een positief doelsaldo van twaalf heeft.

Nog kort iets over de historie van de club uit de Alblasserwaard. Sterk Door Combinatie ontstond op 15 april 1946 uit een fusie tussen HVV ( Hoogbloklandse Voetbal Vereniging) en HBS (Houd Braaf Stand!) uit Hoornaar ( ‘Hoorn’ betekent hoek en ‘-aar’ water, vergelijk ons Ter Aar). Na jaren in de vierde klas te hebben gebivakkeerd promoveerde het in 2007 naar de derde, via de nacompetitie naar de tweede klasse en door de versnelde promotie in 2010 naar de eerste en in 2012 als kampioen van de 1e klasse C naar de hoofdklasse. Als clubkleuren werd indertijd gekozen voor rood-zwart en al enige jaren speelt het op het kunstgras van Sportpark Groeneweg. Door het kampioenschap in 2015 in de Hoofdklasse A kwamen ze in de Topklasse, daarna de derde divisie met nog één jaar hoofdklasse in 2017/18 en weer een promotie en nu dus voor het vierde jaar achtereen de derde divisie.

Terug naar de actualiteit. Het wordt vast weer een spannende strijd die geleid wordt door scheidsrechter Maarten Spoon, die volgens mij debuteert in de competitie van de derde divisie zaterdag. Hij heeft als assistenten Jack Koornneef en Edwar Holvast.

Kom naar de Roodemolen om uw team aan te moedigen. Ook de dames spelen eerder thuis de “kraker “ tegen FC Rijnvogels en al om elf uur treedt koploper Ter Leede O23-1 op sportpark Ter Specke aan tegen FC Lisse O23-1.

Gaat dat zien!