Voorbeschouwing Ter Leede – SteDoCo

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – STEDOCO zaterdag 11-01-2020 14.30 uur

Scheidsrechter: W. Wiersma (Drachten)

TER LEEDE ONTVANGT STEDOCO VOOR DE TWEEDE MAAL OP DE ROODEMOLEN

 In de eerste wedstrijd van de Derde divisie in dit nieuwe decennium wordt de zeventiende en laatste ronde van de eerste competitiehelft gespeeld. Dit geldt alleen niet voor Ter Leede, want op 22 februari moet het de afgelaste avondwedstrijd tegen GOES nog inhalen.

Op de Roodemolen neemt de nummer elf het op tegen de nummer twaalf, het verschil is één punt en een wedstrijd minder. Maar het is wel het SteDoCo van trainer Frans Adelaar dat tot nu toe als enige ploeg van de trotse koploper Sparta Nijkerk wist te winnen, met 1-0 in Hoornaar op vijf oktober van het vorige jaar. Voorwaar een knappe prestatie en daarom zal Sterk Door Combinatie vast van plan zijn om door winst over Roodgeel heen te wippen!

In de vorige wedstrijd op 9 december 2017 op de Roodemolen bleven de ploegen op 1-1 steken en deelden ze de punten. Wel waren beide treffers van Hoornaarse makelij, de 0-1 door een benutte penalty na hands van Ben van der Lans die zijn gezicht wilde beschermen. De naar Heinenoord vertrokken Jordey van Dam voltrok het vonnis. Ter Leede kende twee sterke fases in deze wedstrijd en verdiende eigenlijk ook wel een doelpunt en dat kwam er toen de bal uit een corner na een mooie actie van Marc de Kruijs via de schouder van verdediger Chris Boom in het doel verdween.

In Hoornaar scoorde dezelfde Van Dam ook tweemaal en verloor Ter Leede wat ongelukkig met 3-1 en daardoor nam de thuisploeg de tweede plek achter Noordwijk van Ter Leede over. Uiteindelijk eindigde SteDoCo toch op de derde plaats achter Ter Leede en kampioen Noordwijk, maar waar Ter Leede in de nacompetitie door Ajax werd verslagen wisten de Hoornaarders via de nacompetitie wel door te dringen tot de Derde divisie. Eerst bedwong het Berkum, zij het pas door de strafschopserie met 8-7 te winnen en ten slotte door op 9 juni Capelle met 0-3 te verslaan en terug te verwijzen naar de Hoofdklasse.

 

Onder trainer Gijs Zwaan eindigde SteDoCo het vorige competitiejaar op een keurige achtste plaats in de Derde divisie met maar liefst 55 punten. Ondanks deze nette prestatie werd het contract met Zwaan niet verlengd met als reden “onvoldoende wisselwerking tussen hoofdtrainer en technische commissie” en keerde Adelaar al weer na één jaar terug.

De twaalfde plek zullen trainer, technische commissie en spelers niet tot tevredenheid stemmen. De prestaties zijn tot nu toe wisselend. SteDoCo begon slecht met drie nederlagen, tegen DVS ’33 Ermelo (1-0), Excelsior ’31 (0-2) en ODIN ’59 (2-3), afgewisseld door een gelijkspel uit tegen ONS Sneek (2-2), maar daarna hervond de ploeg zich met een serie van drie overwinningen tegen VVOG (2-0), Barendrecht uit (0-3!) en als klapstuk de al genoemde thuisoverwinning op Sparta Nijkerk. Hierna volgden nog twee zeges op GOES (0-1) en Ajax (3-0), maar de nederlagen tegen Jong Almere City FC (5-1), FC Lisse (4-2), Harkemase Boys (1-2) en Hoek (5-2) hakten er toch ook wel in, dat zijn in totaal zeven verliespartijen. De zeven uitwedstrijden leverden met vier keer verlies en eenmaal een gelijkspel in totaal zeven punten op, geen riante score. Met zes uit zes doet Ter Leede het uit overigens niet beter al zit daar maar tweemaal verlies bij.

In de KNVB-beker kwam SteDoCo dit jaar verder dan Ter Leede. In de eerste kwalificatieronde versloeg het HSC ’21 met 2-4, daarna was het vrijgeloot en op 29 oktober versloeg het FC ’s-Gravenzande  met 1-3, maar op De Westmaat vond het tegen IJsselmeervogels met 1-0 zijn Waterloo.

Bij SteDoCo vertrokken vorig jaar acht spelers en daarvoor kwamen er vijf terug: Sam van Doremalen en Wesley Meeuwsen van OJC Rosmalen, Bram van Eijk van Capelle, Jordy Zielschot van RKCW en Kyle Doesburg van HSV Hoek.

Topscorer is tot nu toe Joran Schröder met zes, gevolgd door Vincent Verheul met vijf en Benjamin van Wanrooij  en Kyle Doesburg met drie treffers. De laatstgenoemde zal zijn totaal bij SteDoCo overigens niet meer uitbreiden, want vers van de pers is bekendgemaakt dat hij per direct terugkeert naar zijn oude club, HSV Hoek, waar hij een contract voor 1 ½ jaar heeft getekend. Ook ASWH had belangstelling. Reden: Doesburg had onder Adelaar geen basisplek en dat verklaart misschien ook zijn magere productie, bij Hoek scoorde hij vorig jaar 23 keer.

Nog kort iets over de historie van de club uit de Alblasserwaard. SteDoCo ontstond op 15 april 1946 uit een fusie tussen HVV ( Hoogbloklandse Voetbal Vereniging) en HBS (Houd Braaf Stand!) uit Hoornaar ( ‘Hoorn’ betekent hoek en ‘-aar’ water, vergelijk ons Ter Aar). Na jaren in de vierde klas te hebben gebivakkeerd promoveerde het in 2007 naar de derde, via de nacompetitie naar de tweede klasse en door de versnelde promotie in 2010 naar de eerste en in 2012 als kampioen van de 1e klasse C naar de hoofdklasse. Als clubkleuren werd indertijd gekozen voor rood-zwart en al enige jaren speelt het op het kunstgras van Sportpark Groeneweg.

De wedstrijd wordt geleid door Wouter Wiersma die op 24 november 2018 ook de uitwedstrijd tegen SC Feyenoord floot. Het werd toen 1-1. Hij wordt bijgestaan door Michael Rasch en Jari de Koning.

Kom naar deze eerste competitiewedstrijd in dit decennium om de ploegen aan te moedigen. Ook als u in Lisse woont, want de plaatselijke trots, de FC is zaterdag vrij!

Wij wensen u een sportieve middag toe!