Voorbeschouwing Ter Leede – SV Huizen

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – SV HUIZEN

Zaterdag 20 januari 2024 15.00 uur

Scheidsrechter Matthijs Jobse (Sint Laurens (Z))

 

TER LEEDE START TWEEDE HELFT COMPETITIE THUIS TEGEN HUIZEN

En dat is de nummer tien tegen de nummer vijf van de ranglijst. Het team van trainer Arnold Klein, die volgend jaar zijn zesde jaar ingaat bij Huizen, staat met 26 punten en ook 26 treffers zes punten achter koploper Ajax dat echter op negen december in de laatste competitiewedstrijd in Huizen met 3-0 klop kreeg door twee treffers van nummer tien Theo Visser en een van rechtsbuiten Frank van den Bosch. Omdat Ajax een week later de inhaalwedstrijd tegen DHSC met 0-6 won en ook omdat Ter Leede de toenmalige koploper HBC met 2-0 versloeg werd Ajax ondanks de domper in Huizen toch “Herbstmeister”.

Huizen presteert thuis toch erg sterk. De acht thuiswedstrijden leverden negentien punten op, uit won het tweemaal, met 0-1 van Hollandia en op twee december met 1-2 tegen SJC. Tegen HBC werd op verplaatsing doelpuntloos gelijkgespeeld, de uitwedstrijden tegen Swift (2-1), Hoogland (1-0), ARC (2-1) en JOS/Watergraafsmeer (2-1) werden verloren.

De eerste periode sloot Huizen met 17 uit 10 af op de vijfde plek, nu staat het met 9 uit 5 op de vierde plaats achter Purmersteijn (13 uit 5), Ajax (12 uit 5) en ARC (9 uit 4). Ter Leede dat in de eerste periode de tiende plaats innam staat in de tweede met 7 uit 4 op de zevende plek en kan bij winst ook bovenin mee gaan doen.

Topscorers bij Huizen zijn Theo Visser, Joshua Lo-Asioe en Frank van den Bosch met vijf treffers en Sergio Kozak met vier goals. Met de bekerwedstrijden erbij komt Theo Visser zelfs op tien en de volgend jaar naar Sportlust ’46 vertrekkende Frank van den Bosch op acht, net als Kozak. In de winterstop versterkte Huizen zich overigens met de talentvolle defensieve middenvelder Adil Haian, overgekomen van IJsselmeervogels.

 

De openingswedstrijd op sportpark Wolfskamer op 26 augustus werd door het 2-1 verlies een eerste teleurstelling voor Ter Leede. De thuisploeg kwam na de 0-0 ruststand na ruim een kwartier in de tweede helft op voorsprong, vergrootte die vijf minuten later en pas in de 85e minuut wist aanvoerder Arroyo de aansluitingstreffer te produceren. Ondanks de druk van Roodgeel kwam er geen verandering meer in de score.

Dat was het eerste verlies van Huizen sinds jaren, want in het kampioensjaar 2012-2013 van Ter Leede speelde het zijn laatste competitiewedstrijden tegen SV Huizen. Uit werd het een 1-3 winst door twee doelpunten van Robert Steemers en één van Yordi Teijsse, op de Roodemolen scoorden ze ook beiden en werd het met het doelpunt van Vincent Ammerlaan 3-0. In het voorgaande jaar speelde Ter Leede thuis met 1-1 gelijk, maar zegevierde het team van Paul van der Zwaan met maar liefst 0-6 in de uitwedstrijd en in de nacompetitie deed Roodgeel het nog eens dunnetjes over door met 0—5 op Sportpark Wolfskamer te winnen door twee treffers van Hicham Verbeek, ook twee van Ronnie Verplancke en één van Gert Jan Tamerus.

Overigens won Huizen in het jaar 2010/2011 wel thuis met 2-0 en speelde het in Sassenheim doelpuntloos gelijk. Ook tientallen jaren eerder in Ter Leedes degradatiejaar 1973-1974 onder trainer Harrie van der Horst waren de partijen tegen Huizen niet succesvol.

Terug naar het heden. Vorige week oefende Huizen tegen eersteklasser Victoria en won in Loosdrecht met 0-1, Ter Leede kreeg koploper in de eerste klasse H uit Wezep op bezoek dat duidelijk het Spaanse trainingskamp nog in de benen had: het werd een 6-0 winst. Roodgeel had er op de Roodemolen kennelijk zin in, het waren, vertelde BO-reporter Willem Moleveld mij desgevraagd, mooie doelpunten. Ook het tweede sloot zich met de 4-1 zege bij dit positieve resultaat aan.

 

Maar nu de eerste competitiewedstrijd van de tweede competitiehelft. Huizen zal zijn goede positie willen verdedigen, Ter Leede wil de zijne vooral versterken en zal graag revanche willen nemen voor het uitverlies. Dat kan ijs- en wederdienende nog spannend worden!

De wedstrijd wordt geleid door Matthijs Jobse uit het Zeeuwse Sint Laurens. Het wordt de tiende partij die hij voor Ter Leede fluit. De laatste is alweer een tijdje geleden: op 23 november 2019 Ter Leede – DVS ’33 Ermelo (2-1 winst). De eerste was in 2014 thuis tegen ASWH (1-4). Zijn assistenten zijn André van Vliet en Niels Sprenkeling.

 

Kom naar de Roodemolen om uw club aan te moedigen.

Tot daar!