Voorbeschouwing Ter Leede – Swift

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – AVV SWIFT zaterdag 19 januari 2019 14.30 uur

Scheidsrechter W.H. Kuijntjes (Brakel)

 

TER LEEDE START TWEEDE COMPETITIEHELFT TEGEN SWIFT

 De nummer twee tegen de nummer twaalf, dat lijkt goed te doen voor “the best of the rest”, maar dat is om meerdere redenen een gevaarlijke bewering. Immers, in de uitwedstrijd, bestaande uit twee afleveringen omdat de eerste ontmoeting in september afgebroken werd wist Ter Leede niet verder te komen dan 0-0 en het verdient ook enige aanbeveling om naar vorig jaar te kijken. Ook toen stond Ter Leede in de winterstop tweede, kort achter Noordwijk en moest het na de winterstop starten tegen de nummer tien van de ranglijst FC Rijnvogels. Roodgeel had in de winterstop goed geoefend tegen Excelsior Maassluis (1-1), de Koninklijke AFC (0-1) en het Utrechtse DHSC van Wesley Sneijder, maar werd tot ieders verbijstering op 20 januari door een zeer gemotiveerd FC Rijnvogels op de Roodemolen met  0-3 weggecounterd en ook de volgende uitwedstrijd tegen Zwaluwen ging met   2-0 verloren en de achterstand op Noordwijk werd meteen onoverbrugbaar.

 Zo zie je maar ….

Swift bracht in de winterstop zes dagen door in het Portugese Lagos waar het wel trainde maar geen oefenwedstrijden speelde. Dat was beter, aldus tweedejaars coach Bart Logchies, die na de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen DFS uit zijn vertrek aankondigde. Wel oefende het afgelopen zaterdag “uit” tegen AFC (za), het werd toen 3-1.

Het seizoen verloopt voor Swift nog niet zo als Logchies het verwachtte toen hij uitsprak dat hij met deze selectie mikte op een plek bij de eerste vijf. Wel kende Swift na de eerste twee verloren partijen tegen Smitshoek (1-2) en FC ’s-Gravenzande (4-2) en de gestaakte partij tegen Ter Leede een sterke periode toen het met onder meer Jesse Dingjan in de ploeg drie keer achtereen won en niet tegen de minste ploegen: Feyenoord werd op Varkenoord met 2-3 verslagen, Capelle kreeg op het Olympiaplein met maar liefst 6-2 klop en van Xerxes DZB werd met 1-3 gewonnen. Ook de 0-2 winst tegen Spijkenisse – na nederlagen tegen Volendam en De Jodan Boys – maakte indruk en toen het restant van Swift  – Ter Leede op 10 november werd gespeeld zouden de Amsterdammers Ter Leede bij winst op doelsaldo passeren, maar het bleef bij een doelpuntloos gelijkspel en zo eindigde Swift in de eerste periode met 14 punten op de negende plek.

In de tweede periode loopt het tot nu toe minder vlot: uit werd er tweemaal met 1-0 verloren tegen Zwaluwen en – in de blessuretijd – tegen Jong FC Den Bosch, thuis werden het drie gelijke spelen tegen de Rijnvogels en Achilles Veen (beide 2-2) en DFS (1-1) en daarom neemt Swift zowel in de tweede periode als in totaal de twaalfde plek in.

Topscorer van Swift is de van OFC overgekomen Carlos Groen met vijf treffers, gevolgd door “onze” Jesse Dingjan en Dennis Dinkgreve met vier. Aanvaller Danny van der Pol (ex-Buitenveldert) heeft er drie in liggen, Sutorius en Yilmaz ieder twee. Met enkele anderen hebben zij 24 doelpunten gemaakt, terwijl de uitstekende doelman Joost Meendering 23 maal gepasseerd is.

Tot nu toe heeft Ter Leede alle drie de thuiswedstrijden gewonnen met een positief doelsaldo van plus acht (12-4). We zijn benieuwd of het ook zijn vierde thuiswedstrijd in winst weet om te zetten en we hopen dat de trouwe supporters van beide teams de weg naar de Roodemolen weten te vinden. De wedstrijd wordt geleid door Willem Kuijntjes uit Brakel en hij wordt geassisteerd door Hans Bruggen en Bram Witsiers.

 

Wij wensen allen een sportieve middag toe!