Voorbeschouwing Ter Leede – Swift

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – AVV SWIFT

Zaterdag 3 februari 2024 15.00 uur

Scheidsrechter: Dennis Smit (Drachten)

 

TER LEEDE ONTVANGT SWIFT OP DE ROODEMOLEN

Oftewel de nummer zeven Ter Leede tegen de nummer acht Swift, de ploeg van trainer Jimmy Simons, oud-trainer van FC Rijnvogels, maar onder andere ook nog van Kagia en SV Argon, die tot tevredenheid van Swift heeft bijgetekend voor volgend jaar. Het verschil tussen beide teams is maar één punt en in de eerste periode draaide Swift beter en werd het achtste met zestien punten tegen Ter Leede negende met twaalf punten. Maar in de tweede periode loopt het stroever. De zes wedstrijden leverden tot nu toe slechts zes punten op door een thuiswinst (1-0) op JOS/Watergraafsmeer en uit op AFC ’34 (2-4). De thuiswedstrijden tegen ARC (1-3) en SJC (2-5) gingen verloren en uit ging het eerst onderuit tegen DHSC (2-1) en vorige week verloor het van Huizen, weer net als in de thuiswedstrijd met maar tien man wegens een rode kaart, tweemaal geel, alleen wist het toen thuis in ondertal toch nog met 3-2 te winnen.

Het is de vijfde thuiswedstrijd tegen Swift. De laatste in ons kampioensjaar 2018/19 werd ondanks een treffer van Ian van Otterlo met 1-2 verloren, de eerste in februari 2011 werd met 2-1 gewonnen, daarna kwamen ruimere overwinningen met 4-1 in oktober 2016 door twee doelpunten van Vincent Ammerlaan en ook twee van Jesse Dingjan, in de laatste competitiewedstrijd van 2018 werd het zelfs 6-2 en scoorde Ian van Otterlo er twee en vonden verder Joey van den Berg, Nilton Sonha, Jesse Dingjan en Marc de Kruijs het net. De laatste was er toen al bij, net als Tomas Arroyo in 2016.

Op dit moment is aanvallende middenvelder Daan Driever bij Swift de topscorer met vijf treffers, gevolgd door de centrumspitsen Sil van Herwijnen en Fidel Yilmaz met vier en linksbuiten Sammy Gemmel en aanvoerder-middenvelder Floris Burgers met drie treffers. Met nog een handvol spelers verzorgen zij de productie en zullen ze hun best doen om Ter Leede voor de tweede keer in eigen huis te verslaan.

Ter Leede heeft zich na de tegenvaller thuis tegen Huizen vorige week in de avondwedstrijd tegen Purmersteijn gerevancheerd door in vooral een sterke eerste helft met 0-2 te winnen door treffers van Hidde van den Ende en Thijs Timmermans terwijl het toch enkele spelers miste. Dat geeft de burger moed voor komende zaterdag. Als er weer zo geconcentreerd en wilskrachtig gespeeld wordt is een positief resultaat heel goed mogelijk.

Nog even iets over het reilen en zeilen van Swift in de afgelopen jaren.

De club van onze vroegere doelman Bogdan Constantin en Jesse Dingjan promoveerde in 2010 met een vierde plaats in 1A naar de hoofdklasse door de instelling van de Topklasse, degradeerde het jaar daarop, zoals dat veel debutanten overkwam en vertoefde daarna vier seizoenen in de eerste klasse. Het wist, nadat dat twee keer mislukte in 2015 in de nacompetitie promotie af te dwingen door Sliedrecht en Kloetinge te bedwingen. Daarna speelde het met wisselend succes, maar vorig jaar werd in de nieuwe vierde divisie onder trainer Jimmy Simons een behoorlijk succes geboekt: tweede achter het onaantastbare Eemdijk en met de derde periodetitel. In de nacompetitie verloor het tweemaal (met 3-2 en 0-4) van ODIN ’59 en dus ging de promotie niet door. Maar de aspiraties om hogerop te komen werden toch duidelijk uitgesproken en daarom zullen de huidige prestaties behoorlijk tegenvallen. Maar er is bij een goed herstel toch altijd nog de mogelijkheid om net als vorig jaar voor de derde-periodetitel te gaan.

Zaterdag om drie uur treedt Ter Leede aan tegen Swift dat de oud-Ter Leededoelman Clé Vos de Mooij wel weer onder de lat zal hebben.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Dennis Smit uit Drachten, bij mijn weten de eerste keer voor Ter Leede. In december 2023 floot hij nog de wedstrijd Ajax – ADO bij de vrouwen. Hij wordt geassisteerd door Danny van Veenendaal en Burhan Cetin.

 

Wat gaat het worden? We zullen zien.

Ik wens u een sportieve middag toe.