Voorbeschouwing Ter Leede – Swift

VOORBESCHOUWING  VV TER LEEDE – AVV SWIFT zaterdag 26 mei 2018  14.30 uur

Scheidsrechter B.J. Fikkert (Hellendoorn)

 

TER LEEDE – SWIFT: SLOTAKKOORD VAN DE REGULIERE COMPETITIE

 Wedstrijd dertig, de laatste in meerdere betekenissen. Voor onze oud-doelman Bogdan Constantin die zijn laatste wedstrijd voor Swift 1 op De Roodemolen keept en ook voor een vijftal Ter Leedespelers dat zijn laatste competitiewedstrijd voor Ter Leede speelt. Maar ….. zij gaan daarna nog door in de nacompetitie! Zaterdag om half vijf weten we wie aanstaande dinsdag onze tegenstander is.

Maar eerst nog om half drie Ter Leede – Swift. En …. niet te vergeten ’s morgens om half elf de wedstrijd Ter Leede 2 – FC Lisse 2 die niet geheel onbelangrijk is omdat ons tweede nog op de tweede plaats kan eindigen en FC Lisse op de tiende plaats nog niet helemaal veilig is.

 Voor Swift staat er weinig op het spel. Met 37 punten staat het op een veilige tiende plek en een kans op de nacompetitie heeft er na het goede begin in de eerste periode (9 uit 5) geen moment ingezeten. Swift eindigde in die periode met 13 punten op de achtste plek, in de tweede met 14 op de tiende en staat nu met 9 punten op een elfde stek met 10 punten. Vorige week werd thuis met 0-2 verloren van Hoek nadat Swift juist de week daarvoor sterk voor de dag was gekomen door zich in en tegen ’s-Gravenzande met de 2-5 winst veilig te spelen en tegelijk de kansen van de thuisploeg voor de derde periodetitel de grond in te boren.

Het eerste seizoen van trainer Bart Logchies is dus wat de competitie betreft vrij vlak verlopen, de glorierijke dagen lagen dan ook in het begin het seizoen toen Swift als kwartfinalist van de districtsbeker West 1 de voorrondes van de KNVB-beker overleefde en het in de eerste ronde mocht opnemen tegen Vitesse en die ploeg 120 minuten op 0-0 wist te houden waarna onder meer door de heldenrol van doelman Constantin de strafschoppenserie met 5-3 werd gewonnen en de bekerhouder door een hoofdklasser werd uitgeschakeld. Een daverende verrassing en die kreeg nog een apotheose omdat het in de tweede ronde op 25 oktober mocht uitkomen tegen Feyenoord in de Kuip. Er werd weliswaar met 4-1 verloren, maar een hoogtepunt was toch de prachtige 2-1 van middenvelder Max van Waveren in de 50e minuut, uitbundig gevierd door de honderden fans van Swift, waar de Feyenoordaanhang zowaar even stil van werd. Dat was met recht een jaloersmakend begin voor de nieuwe van Ajax overgekomen trainer Bart Logchies.

Het gemis van een belangrijke speler als Bas Buimer – met 19 treffers vorig jaar topscorer van de hoofdklasse A en nu ‘slechts’ vijf voor FC Lisse – liet zich op den duur gelden, het scheelt op dit moment 18 treffers met vorig jaar terwijl de ploeg nu ook 14 doelpunten meer kreeg te verwerken: (nu 38-48 om 56-34 vorig jaar).

Door de slotwedstrijd op de Roodemolen kunnen de cijfers nog iets wijzigen, maar veel maakt dat niet uit en dus kan trainer Logchies zich na de zomerstop met een zevental nieuwe spelers gaan richten op het volgende seizoen. Onder hen is ook ‘onze’ Jesse Dingjan die een goede baan – ik denk op de Zuidas – gaat combineren met voetballen bij Swift en in zijn kielzog ook nog FC Lissespeler Sean den Hoed meeneemt. Jesse kan zaterdag met zijn oude vertrouwde ploeg zijn toekomstige team nog pijn doen door bijvoorbeeld net zo efficiënt te scoren als tegen RVVH afgelopen week.

En dan even terug naar Ter Leede 2 tegen FC Lisse 2. Ook daar speelt een aantal zijn laatste wedstrijd in het roodgeel. De situatie is als volgt: Lisse heeft – net als Katwijk, maar dat is al uitgespeeld – 29 punten en als RVVH 2 en Jodan Boys 2 hun uitwedstrijden tegen Forum Sport en Rijnvogels weten te winnen moet Katwijk 2 p/d gaan spelen en Lisse ook als het niet van Ter Leede wint. Voor zowel Katwijk als Lisse wordt het voor hun eerste én tweede dus een spannend dagje. Het blijft overigens wel opmerkelijk: je eerste gaat voor het landelijk amateurkampioenschap en je tweede loopt een kans uit de reserve hoofdklasse te degraderen …..

Hoe intussen Ter Leede 1 aantreedt is niet bekend, het kan heel goed dat trainer Wisman enkele spelers rust gunt, we zullen wel zien. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Gerrit Fikkert uit Hellendoorn die dit seizoen al tweemaal eerder een partij op de Roodemolen leidde, op 23 september tegen Noordwijk (3-3) en op 3 februari  tegen Achilles Veen (4-3). Zijn assistenten zijn C.S. Hoogland en S. Rozemeijer, de laatste zagen we ook bij Ter Leede – Smitshoek.

Het wordt mooi weer op deze laatste “gewone” competitiedag, dus kom kijken op de Roodemolen en, niet te vergeten ook naar de verrichtingen van pupil van de week Mads Blankespoor, vast gadegeslagen door een trotse coach Blankespoor!

 

Wij wensen u een mooie competitiedag toe!