Voorbeschouwing Ter Leede – VVOG

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – VVOG zaterdag 9 april 2022 15.00 uur

Scheidsrechter Boyd van Kommer (Leiderdorp)

 

TER LEEDE ONTVANGT VOETBAL VERENIGING ONS GENOEGEN

Voor de tweede keer op Sportpark Roodemolen, daarvoor nog driemaal aan de Menneweg. In 1979-’80 werd het 0-0, het jaar erop verloor Ter Leede met 1-4, maar op 7 december 2019 won het team van Roodakkers op de Roodemolen met 4-3 van het VVOG van technisch directeur/ interim coach Henk Drost. De abrupte breuk met trainer Pieter Mulders bracht geen positief schokeffect te weeg. VVOG kwam wel met 0-2 voor, onder andere door een eigen doelpunt, maar al voor de pauze repareerde de thuisploeg de achterstand door de benutte penalty van Omar Limon en een mooi schot van Ian van Otterlo. Na de rust kwam Ter Leede tot verbijstering van het thuispubliek toch weer achter, maar werd Joey van den Berg in de zestien gevloerd en benutte Limon zijn tweede strafschop en ondanks een afgekeurde treffer wegens buitenspel was Van den Berg vastbesloten de winnende te maken en dat deed hij in de 64e minuut.

Toen Ter Leede in dit competitiejaar op 16 oktober naar Sportpark De Strokel kwam stond het als dertiende maar één plek hoger dan VVOG, met maar één puntje meer (10 om 9). Bij winst haakte je aan bij de middenmoot, verlies betekende een plek in de gevarenzone. Het werd een 1-2 zege voor Ter Leede door de treffer van Shaquille Prijor in de 95e minuut tot verdriet van VVOG en genoegen van Roodgeel.

Die situatie is nu aan het eind van de tweede periode behoorlijk gewijzigd. Ter Leede heeft zich met 33 punten ruimschoots ontworsteld aan de onderste regionen en zit in een soort subtop en de Harderwijkers bevinden zich midden in het gevecht om lijfsbehoud in de Derde divisie.

En net als twee jaar geleden zou opnieuw een schokeffect moeten kunnen helpen. Dat deed het kennelijk al thuis tegen VVSB door de 4-2 winst. Op vrijdag 1 april (!), gaf trainer Raymond Schuurman te kennen dat hij per direct stopt. Hij doet – ondanks recente overwinningen op SteDoCo (22/2  1-4) en Staphorst (26/3 2-1) – in het belang van de club een stap opzij. En weer neemt bestuurslid Henk Drost, die overigens ook al eerder hoofdtrainer van VVOG was, de coaching over. Het laatste nieuws is trouwens dat de toekomstige trainer Dwight Lodeweges per direct aan de slag gaat bij de club waar hij zijn trainersloopbaan is begonnen!

In de eerste periode behaalde VVOG 10 punten uit 12 wedstrijden, 7 thuis en 3 uit en nam het de 16e plaats in. In de tweede periode ging het toch beter en voegde het er 11 punten uit 10 aan toe en staat het nu 15e, net boven VVSB. De thuiswedstrijd van dinsdagavond vijf april tegen de Sint Bavo was dan ook een kraker, met een 4-2 uitslag, weer een doelpuntenrijke partij worden want vooral de aanval van de Harderwijkers is ondanks de lage rangschikking  aardig op schot en heeft nu al 42 maal gescoord, zelfs één goal meer dan  koploper Sparta Nijkerk! Hun centrumspits, de van GVVV teruggekeerde Jeremy de Graaf heeft nu al elfmaal gescoord uit zeventien wedstrijden, middenvelder Daan van Oyen viermaal en de andere middenvelders Rafik El Hamdi en Mitchel Dijkhof driemaal.

 

De wedstrijd van zaterdag is alweer de 24e ronde en de eerste van de derde periode, terwijl Ter Leede op dinsdagavond 12 april nog de 20e ronde uit tegen G.O.E.S. moet inhalen. Die wedstrijd is door het 3-0 verlies van Ter Leede van Sparta Nijkerk niet meer van belang voor een eventueel periodekampioenschap, maar des te meer voor de algehele rangschikking.

Het zal weer spannend worden zaterdag op de Roodemolen! VVOG zal graag de “gestolen” punten uit Harderwijk weer terug naar huis willen nemen, want ze hebben die hard nodig, Ter Leede zal zijn betrekkelijk goede positie willen verdedigen, en heeft zeker na het verlies in Nijkerk iets recht te zetten!

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Boyd van Kommer uit Leiderdorp. Hij leidde in september Ajax – Ter Leede (4-1) en – onder andere – vorige week Hoek –ACV (1-1). Zijn assistenten zijn Jari van Westen en Dyon Reinshagen.

Kom naar de Roodemolen om uw ploeg aan te moedigen!

Of al om 12.00 uur om Ter Leede O23-1 tegen koploper Fortuna Wormerveer O23-1 te zien spelen.

Tot dan!