Voorbeschouwing Ter Leede – VVSB

VOORBESCHOUWING EERSTE COMPETITIEWEDSTRIJD DERDE DIVISIE TER LEEDE – VVSB

Zaterdag 24 augustus 2019 om 14.30 uur

 

VOORWAARTS TER LEEDE!

Het begin van een gloednieuw competitiejaar in een klasse hoger dan vorig jaar met 32 wedstrijden, ja 32, want de derde divisie zaterdag, trouwens ook de zondag, telt zeventien teams en dat houdt in dat elke competitieronde één team niet speelt. Voor Ter Leede is dat de 12e ronde op 16 november en in de tweede speelhelft de 31e op 2 mei. Het houdt ook meteen in dat deze divisies maar twee perioden kennen en dat een derde periodekampioen dan bijvoorbeeld de nummer twee is van de tweede periode, dat wordt weer rekenen op het eind.

Maar dat is allemaal nog lang niet aan de orde en we verwachten ook echt niet dat Roodgeel hiermee te maken krijgt. Als we als goede middenmoter eindigen zal iedere Ter- Leedefan al dik tevreden zijn, we krijgen behoorlijk wat partijen te zien tegen gerenommeerde tegenstanders als Hoek, DOVO, DVS ’33 ( Ermelo) en het wordt ook weer een hernieuwde kennismaking met bekende clubs als Barendrecht, ONS Sneek en Excelsior ’31 en natuurlijk ook FC Lisse.

Maar terug naar de eerste confrontatie. Met de Voetbal Vereniging Sint Bavo! Die kennen we van oefenwedstrijden, maar dit wordt het eerste competitietreffen. Het scheelde maar weinig of het team van Erik Meijers had het tegen Quick Boys op acht juni nog gered en dan hadden we tegen Rob Zandbergen en Tomas Arroyo alleen maar kunnen oefenen. Nu daalden ze af naar de derde divisie en het verzoek om bij de zaterdagdivisie te worden ingedeeld werd logischerwijs ingewilligd.

Waar Ter Leede vorig jaar door een sterke tweede seizoenshelft toch nog het kampioenschap van de Hoofdklasse A op Volendam wist te veroveren, leverde de in november vorig jaar inderhaast benoemde Erik Meijers als de opvolger van Jack Honsbeek ook een knappe prestatie door nog weg te komen van de allerlaatste plaats en wist hij een p/d-plek te bemachtigen, maar kon hij net de plaats in de tweede divisie niet veilig stellen.

En nu komt hij uit in de derde divisie met een behoorlijk gewijzigd team. Er vertrokken maar liefst elf spelers, o.a. Tommy Bekooy naar Quick Boys, Arno Dijkstra naar FC Rijnvogels, Frank Tervoert naar Swift, Mitchel Theuns naar OFC, terwijl Jordy Zwart stopte.

Maar er kwamen er ook heel wat voor terug, om te beginnen “onze” Rob Zandbergen, doelman Michael de Leeuw van Sportlust ’46, aanvallers Yannick de Bouw van Eemdijk en Felitciano Zschusschen van IJsselmeervogels – maar er staan nog 12 vorige clubs bij hem genoemd –  en verdedigers als Justin Valk van FC Lisse en Peter Verhoeve van ASWH.

Uit de voorbereiding blijkt dat het tijd kost om daar één geheel van te maken. Van Ter Leede verloor het in een 3x 30 minuten wedstrijd met 1-0, tegen de Koninklijke HFC werd het 5-8 en alleen van FC Rijnvogels werd met 0-5 ruim gewonnen.

Maar erger is dat VVSB net als Ter Leede al uit de KNVB-beker is “geknikkerd”! Terwijl Ter Leede afgelopen zaterdag verloor van eersteklasser Fortuna Wormerveer, dolf VVSB met 2-4 het onderspit tegen divisiegenoot Harkemase Boys. VVSB al uit de KNVB-beker! Daarin heeft het juist een naam te verliezen: de halve finalist van 2016 door het uitschakelen van FC Den Bosch met 2-3 waar het in de 82e minuut nog met 2-0 achterstond. Met Hemabekerheld’ Mailey Parami! Ook vorig jaar wist VVSB nog door te dringen tot het hoofdtoernooi om na de 3-3 eindstand tegen De Graafschap uiteindelijk met penalty’s (3-5) te verliezen.

Nu rest dus nog alleen de competitie, net zoals voor Ter Leede waar trouwens ook best het een en ander veranderde. Behalve de technische staf gingen er uit de selectie 13 spelers weg! Van een aantal viel dat te verwachten, zoals Tomas Tavila, Floris Mulder en Jim van der Krogt, maar het vertrek van onze jonge spelers Dani Hoogkamer en Mike van der Zon naar Teylingen, ja dat doet toch wel een beetje pijn.

Voor de vertrekkers kwamen vier spelers van buiten terug, te weten doelman Clé Vos de Mooy van Legmeervogels, verdediger Mounir Darazzi van De Dijk, middenvelder Sohaib Echahbouni van Zeeburgia en aanvaller Noah Marti van Hoofddorp. Voeg daarbij de aanvulling van de selectie met acht eigen jeugdspelers en we kunnen constateren dat trainer Stefan Roodakkers met zijn staf kan beschikken over een mooie groep voor Ter Leede 1 en 2.

De selectie van VVSB is kleiner, maar dat komt omdat het tweede elftal van de zondagtak sinds 2017/18 is opgeheven, je kunt de zaterdagderdeklasser VVSB als het tweede team beschouwen.

Laten we nog even verder in de historie duiken. VVSB werd op 26 oktober 1931 opgericht door personeelsleden van de psychiatrische inrichting Sint Bavo, speelde op het terrein ernaast, werd vanaf 1999 eersteklasser, was hoofdklasser van 2005 tot 2010 en belandde via de nacompetitie in de Topklasse zondag en promoveerde als vijfde in 2016 naar de Tweede Divisie om na drie jaar in de Derde Divisie te belanden waar het streekgenoten FC Lisse en Ter Leede tegenkomt.

Zaterdag dus Roodgeel tegen Paarsgeel! Het zal spannend worden en hopelijk ook behoorlijk gevuld op de Roodemolen ondanks de concurrentie van andere streekclubs.

Scheidsrechter is de ons bekende M.A. de Bruijn. Hij leidde Ter Leede eerder al zo’n zesmaal, laatstelijk op 17 november 2018 thuis tegen Capelle (4-1). In 2014 voor het eerst, uit tegen FC Rijnvogels (0-2), daarna in het competitiejaar 2016-2017 driemaal thuis, tegen De Jodan Boys (12 november 2-1), RVVH (4 februari 3-1) en de laatste wedstrijd toen Ter Leede tegen Sliedrecht het negatieve doelsaldo  moest goedmaken, wat natuurlijk niet lukte (13 mei 4-2). En een bekerwedstrijd tegen SC Feyenoord (17 maart 2015: 2-1). Mike de Bruijn wordt bijgestaan door A. Overwijk en G. van Mun.

 

We wensen iedereen een sportieve middag toe!