Voorbeschouwing Ter Leede – Zwaluwen

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – VV ZWALUWEN zaterdag 22-09-2018  14.30 uur

Scheidsrechter: Nomen Nescio

 

DE ZWALUWEN STRIJKEN WEER NEER OP DE ROODEMOLEN

 Voor het vijfde achtereenvolgende jaar alweer. De negende ontmoeting staat derhalve op de rol en de Vlaardinger Vogels hebben in de eerdere acht aangetoond dat ze voor Ter Leede een heel lastige tegenstander zijn. Uit helemaal, want uit die vier wedstrijden peurde Roodgeel slechts één punt met een doelsaldo van min vijf, thuis werd tweemaal gewonnen, één keer gelijkgespeeld en eenmaal verloren en was het doelsaldo met acht voor en acht tegen neutraal.

En daar komt nog bij dat Zwaluwen deze competitie prima is gestart en met twee overwinningen en één gelijkspel met Spijkenisse en SC Feyenoord medekoploper is, de Rijnmond voert de boventoon in de hoofdklasse A! Het wordt dus spannend zaterdag op de Roodemolen: Als Ter Leede bovenin wil meedraaien, moet het winnen, maar  Zwaluwen wil daar koste wat kost blijven.

De cijfers van de laatste twee jaren zijn voor Ter Leede wel wat positiever: in 2016-‘17 speelde Roodgeel eerst uit gelijk (2-2), op 29 april 2017 won het thuis door twee doelpunten van Marc de Kruijs en één van Tony Schreurs met 3 – 2 en op 30 september vorig jaar werd op de Roodemolen met dezelfde cijfers weer gewonnen. Weet u het nog? Ian scoorde al na acht minuten, daarna was het woord aan Ricardo Merrelaar (met een machtige volley) en Jesper Gudde en kwam Zwaluwen met 1-2 voor en pas in de eindfase zorgde Jeffrey Bok voor de gelijkmaker en werd Stefan Kraaijvanger met zijn eerste competitietreffer de matchwinnaar. Uit nam Zwaluwen weer wraak en trakteerde Ter Leede dat tot dan uitstekend draaide op het tweede opeenvolgende verlies (2-0, na de 0-3 tegen de Rijnvogels) na de winterstop.

Zwaluwen speelt alweer voor het negende jaar in de hoofdklasse. Als periodekampioen van 1B promoveerde het na kampioen Voorschoten en Vitesse Delft in 2010 in de hoofdklasse, werd het jaar daarop meteen knap vijfde, vierde in 2014, maar eindigde de laatste drie jaar achtereenvolgens als 9e, 12e en afgelopen competitie weer als 9e. De laatste twee jaar onder de naar tweedeklasser DSO vertrokken Oscar Biesheuvel en nu met de dus succesvol begonnen coach en oud-profvoetballer Danny Schenkel. Na 321 wedstrijden en 17 doelpunten voor clubs als Telstar en Sparta Rotterdam speelde hij nog twee jaar voor de amateurs van Ajax en daarna richtte de nu 40-jarige Amsterdammer zich op zijn trainerscarrière en na het Bussumse BFC ging het dienstverband bij Zwaluwen aan.

Hij leidt nu een redelijk ervaren spelersgroep met bekende namen als doelman Marvin van Tienen, middenvelders Erwin de Groot, Sten Wever en Tim Gudde en aanvaller Raoul Gillet en met als nieuwkomers de aanvallers Tevyn Biekman ( ex-Oranje Wit) en Gilliomar Leona van Jodan Boys en verdedigers Tiemen Noordam (Delta Sport) en Anthony Piqué (DHC). Daar staat het vertrek tegenover van spits Ricardo Merrelaar die we tegen SC Feyenoord nog tegen zullen komen, van Floris Keizerwaard en Nick Rutten naar DVO ’32, Dennis van Rijn naar Noordwijk en Jermay de Nijs naar Zwervers.

Genoeg namen. We zijn die van het arbitrale trio nog schuldig. De 1e assistent is Arjan Overwijk, de tweede Jochem Jongenotter. Als scheidsrechter stond W.M. Kieft aangewezen, maar die naam is teruggetrokken en zijn vervanger is mij nog niet bekend.

We gaan op een hoogstwaarschijnlijk bewolkt sportpark Roodemolen een spannende partij voetbal tegemoet en het is moeilijk te voorspellen wie er aan het langste eind zal trekken.

Maar …… kom uw club aanmoedigen!