Voorbeschouwing vv Noordwijk – vv Ter Leede

VOORBESCHOUWING VV NOORDWIJK – VV TER LEEDE zaterdag 2-4-2016 14.30 uur

Scheidsrechter R.J. Collé (Leerdam)

 

SPANNING OP DE DUINWETERING

 Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Noordwijk op het programma en als het team van Dogan Corneille het Quick Boys nog lastig wil maken, zal het thuis tegen Ter Leede moeten doen wat het op de Roodemolen eerder ook al deed: winnen. Immers, als Quick Boys tegen Rijnvogels steken laat vallen, dan kan het de lijstaanvoerder tot op één of twee punten naderen en tevens weer een rol in de derde periode gaan spelen.

Als Ter Leede in het linkerrijtje wil blijven moet het eigenlijk ook winnen, want Haaglandia ligt op de loer om na een te verwachten winst op Heinenoord over Roodgeel heen te springen en die schade zal de week erop thuis tegen Rijnvogels lastig te repareren zijn.

 Op 7 november startte Ter Leede sterk tegen Noordwijk, had het op voorsprong kunnen komen, maar al na 9 minuten scoorde Maurits Splinter de 0-1, waarna Vincent Ammerlaan twee kansen om gelijk te maken niet benutte en een van richting veranderd schot in de 27e minuut de stand op 0-2 bracht, Noordwijk tot de rust de lakens uitdeelde, maar niet meer tot scoren kwam. Een na rust feller Ter Leede met de ingebrachte Youssef Ait-El-houssi deed dat ook niet – had nog een penalty kunnen krijgen – en zo werd de ruststand de eindstand.

In het Topklassejaar wist Noordwijk Ter Leede beide keren te verslaan, maar ondanks die zes punten van Ter Leede moest Noordwijk toch p/d-wedstrijden spelen tegen Ajax en door de bizarre uitslagen 1-6 en 6-2 degradeerde de ploeg net als Ter Leede weer naar de hoofdklasse.

In het vorige competitiejaar eindigde Noordwijk op de 7e plaats en verloor het zowel uit als thuis van Ter Leede, maar in de onderlinge competitie gaat het nog steeds ruim aan de leiding: in 35 duels vanaf 1971 in de 1e klasse, de hoofdklasse en de topklasse won het 15 maal, speelde het 11 keer gelijk en wist Ter Leede dus maar 9x te winnen. Ook het doelsaldo is met 60 voor en 50 tegen in het voordeel van de Duinkanters.

Noordwijk gaat voor de prijzen en op één ervan heeft het al 50% kans: als het op 21 mei van Quick wint – na eerdere winst op Excelsior Maassluis, TOGB en De Jodan Boys verovert het de districtsbeker West II.

Om kans te behouden op promotie naar de Topklasse moet Noordwijk – als het geen kampioen wordt – de derde periode winnen of als tweede/derde in de eindrangschikking eindigen. Dat zal wel lukken en dus is er een gerede kans dat Ter Leede Noordwijk volgend jaar niet meer ontmoet in de competitie, of Roodgeel moet in de derde periode nog opzienbarende prestaties gaan verrichten. Je weet maar nooit.

Terug naar de wedstrijd. Ter Leede neemt het tegen Noordwijk op zonder de geschorste Mike Boelee en Tomas Arroyo, maar Ronnie Verplancke en Vincent Ammerlaan zijn weer inzetbaar. We zijn benieuwd of Mike Dam tegen zijn oude ploeg weer op scherp staat en of onze andere voorwaartsen nu wel kansen weten te benutten.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter R.J. Collé uit Leerdam, zijn assistenten zijn mevr. D.G.H. Snoeren en A.M.M. Klerks.

Kom naar het mooie Sportpark Duinwetering om Ter Leede aan te moedigen.

Veel sportief plezier!