Voorbeschouwing VV Smitshoek 1 – VV Ter Leede 1

VOORBESCHOUWING VV SMITSHOEK – VV TER LEEDE zaterdag 08-10-2016 14.30 uur

Scheidsrechter R.W. van de Rest (Dordrecht)

 

MET TER LEEDE 2 EN 1 NAAR SPORTPARK SMITSHOEK

 Zaterdag speelt Ter Leede 1 voor de vierde maal tegen Smitshoek 1. De eerste maal was de halve finale 2013 voor de districtsbeker West II en die werd door het kersverse kampioenselftal van Henk Wisman in en tegen Smitshoek met 1-5 gewonnen, maar in het competitiejaar 2014-2015 verloor Ter Leede thuis (22 november) en uit (11 april) met respectievelijk 0-1 en 3-1 en daarmee pakte de ploeg van trainer Raymond Frehe zes punten van Ter Leede op een totaal van 28 en een elfde plaats in de totaalrangschikking.

Dat betekende nacompetitie en daarin ging Smitshoek uiteindelijk ten onder tegen Haaglandia (1-2) en Nieuw Lekkerland (2-1) en daarom moest het weer een stapje terugdoen om het jaar daarop met acht punten voorsprong op Brielle kampioen van de eerste klasse C te worden en weer te promoveren naar de hoofdklasse waar het vanaf 2012 drie seizoenen achtereen had vertoefd.

Dit seizoen is Smitshoek moeizaam gestart en na zeven wedstrijden neemt het met 2 punten en een doelsaldo van 6 voor en 17 tegen de vijftiende plaats in. Die twee punten werden behaald in de uitwedstrijden tegen Spijkenisse (1-1) en De Jodan Boys (0-0), maar wie Smitshoek in de uitwedstrijd tegen Noordwijk op 27 augustus uiteindelijk nipt met 3-2 zag verliezen kreeg toch de indruk dat daar een aardig team in het veld stond.

Vorige week verloor Smitshoek in Ridderkerk met 4-2 van RVVH nadat het in de 22e minuut door topscorer Sean Verburg (nr. 11 met 3 treffers) op voorsprong was gekomen, met 1-1 ging rusten, maar al in de 46e minuut op achterstand kwam, waarna mooie acties van Benjamin Martha het pleit beslechtten. In de 88e minuut kon Verburg de stand nog op 4-2 brengen, maar de vijfde verliespartij was een feit.

Dus zal Smitshoek er thuis tegen Ter Leede alles aan doen om te winnen en ondanks dat resultaten in het verleden geen garantie bieden voor de toekomst zal trainer Frehe zich toch gesteund weten door het feit dat zijn ploeg twee jaar geleden op de Roodemolen een negatieve reeks wist te doorbreken door er met 0-1 te winnen. Dan moet het nu thuis weer kunnen, zullen de IJsselmondenaren denken, te meer daar toen ook de thuiswedstrijd werd gewonnen.

Ten slotte nog iets over de geschiedenis van de club. Smitshoek, gelegen in de gemeente Barendrecht, is een betrekkelijk jonge vereniging zo genoemd naar het gelijknamige buurtschap dat zijn naam weer dankt aan een smid die zich lang geleden vestigde aan de Charloise Dijk . Op 23 juni 2010 vierde de club het vijftigjarige bestaan als eersteklasser en met hun in 2011 nieuw aangestelde trainer Raymond Frehe (oud-speler en oud-assistent-trainer van Excelsior Maassluis) werd Smitshoek kampioen in 1B en promoveerde het naar de hoofdklasse.

Aanvankelijk bivakkeerde de vereniging in de vierde klasse van de KNVB werd daarin kampioen in 1986, ’87 en ’94, vierde in 1998 en 2004 het kampioenschap in de derde klasse en door de bouw van de VINEX-wijk Carnisselande werd de club steeds groter en sterker en is met nu 1470 leden een grote in de regio, zeker groot genoeg om te willen uitgroeien tot een stabiele hoofdklasser.

We zijn benieuwd hoe Ter Leede dit keer gaat presteren op Sportpark Smitshoek. Eerst ons tweede om 11.15 uur en dan het eerste om 14.30 uur.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter R.W. van de Rest die op 9 december 2013 ook Ter Leede – Bennekom (3-0 , Ammerlaan, Schell en Verplancke) leidde. Hij wordt bijgestaan door de heren M. Wagtmans en J. Voogt.

Het thuistenue van Smitshoek is een oranjerood shirt, zwarte broek en kousen.

Kom onze elftallen steunen in Smitshoek en beleef er een sportieve dag!