Voorbeschouwing VV Spijkenisse – VV Ter Leede

VOORBESCHOUWING  VV SPIJKENISSE –  VV TER LEEDE zaterdag 14 mei 14.30 uur

Scheidsrechter M.A. Roeleveld (Vinkeveen)

 

SLOTWEDSTRIJD VAN TER LEEDE OP SPORTPARK JAAP RIEDIJK

 Aanstaande zaterdag neemt Ter Leede het in de laatste wedstrijd van deze competitie in Spijkenisse op tegen de gelijknamige club. Voor beide ploegen staat er niets meer op het spel al kan Spijkenisse een plaatsje zakken wanneer het verliest en de Rijnvogels wint en zou Ter Leede bij winst nog een plaatsje kunnen stijgen ten koste van een verliezend De Jodan Boys

Maar wat boeit dat om een modeterm te gebruiken en dus kunnen beide ploegen vrijuit spelen en er een aantrekkelijk ‘vriendschappelijk’ duel van maken. Thuis op de Roodemolen werd het op 28 november 1-0 door een mooi doelpunt – na een artistieke pirouette – van Jeffrey Bok in de 47e minuut, waarna de net ingevallen Emil Jasarcvic in 76e minuut keihard de gelijkmaker inkopte. Vlak erna werd de wedstrijd een kwartier onderbroken wegens een heupblessure van eerste assistent Ramcharan en na de hervatting scoorde Spijkenisse nog wel, maar werd het doelpunt wegens handspel afgekeurd en dus bleef het een gelijkspel.

Spijkenisse heeft weer een aardig seizoen achter de rug al heeft het niet zoals vorig jaar een periodekampioenschap veroverd. Toen won het de derde periode, maar verloor het in de nacompetitie van Quick Boys en RVVH. De vierde plaats is niettemin een aardige prestatie van het team van trainer Peter Wubben al zal er een lichte teleurstelling zijn dat het zich niet in de strijd om promotie naar de derde divisie kan mengen, maar hij zal vast van plan zijn dat volgend jaar wel te bereiken.

In de derde periode staat Spijkenisse met een gelijk aantal punten, dertien, maar met een beter doelsaldo op de vijfde plek. Het verloor driemaal, van Noordwijk (5-0), Quick Boys (0-2) en gek genoeg weer van Hoek, nu thuis met 0-1, dat daarmee met de bovengenoemde tegenstanders en Rijnvogels de vierde club is die Spijkenisse alle punten afhandig maakte. Dit zijn meteen ook alle acht de verliespartijen, daarnaast werd er nog drie keer gelijkgespeeld waaronder de partij tegen Ter Leede.

Topscorers zijn de aanvallers Serginho van Axel-Dongen met dertien treffers, Jazzy Adams met tien en Marvin van der Pluijm met zeven. Adams gaat na vier seizoenen Spijkenisse met twee andere spelers naar Brielle, de eersteklasser die tweede staat na kampioen Smitshoek en in de nacompetitie nog kan strijden om een plek in de hoofdklasse. Veel zwakker zal de aanval door het terugkeren van Michael van Dommelen ( nu ASWH) en Tom den Boer (nu Heinenoord) volgend jaar echter niet worden.

Ter Leede staat na de laatste twee winstpartijen op een stevige zevende plek in het linkerrijtje en dat is beter dan vorig jaar. Het bereikte dat door in de eerste periode ook net zoveel punten te halen als Spijkenisse, vijftien, maar het verschil zit hem in de zwakke tweede periode, een derde plaats voor Spijkenisse en een elfde voor Ter Leede met zeventien om negen punten. Dat kan beter, hopelijk volgend jaar.

Wel, zaterdag dus het competitiebesluit van de Groen-witten tegen Roodgeel op Sportpark Jaap Riedijk. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Marcel Roeleveld uit Vinkeveen. Op Hervormingsdag 2015 – 31 oktober dus – floot hij ook ASWH – Ter Leede (2-0) en eerder in de Topklasse de wedstrijden van Ter Leede in en tegen Scheveningen (2-1) en tegen GVVV (2-6) thuis. In dit seizoen leidde hij vijf wedstrijden in de hoofdklasse en deelde achttien keer geel uit, in de wedstrijd tegen ASWH voor beide ploegen één keer. Zijn assistenten zijn P. van der Zwan (Sr.) en P.A. Eppenhof.

 

Veel speel- en kijkplezier!