Voorbeschouwing VV Ter Leede – ASWH

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – ASWH zaterdag 19-03-2016 14.30 uur

Scheidsrechter B.B. van den Helder

 

OP DE ROODEMOLEN TEGEN  ‘ALTIJD STERKER WORDEN HENDRIK-IDO-AMBACHT’    

 Zaterdag speelt Ter Leede tegen ASWH, met 6 uit 2 de koploper in de derde periode en het wordt een pittige opdracht om te proberen de punten thuis te houden, want het team van trainer Jack van den Berg – die volgend jaar ook doorgaat bij ASWH – kan na drie overwinningen op achtereenvolgend Hoek (1-0), De Jodan Boys (0-1) en vorige week op Heinenoord (4-1) vol vertrouwen afreizen naar Sassenheim. En niet onbelangrijk: de laatste drie competitie-wedstrijden tegen Ter Leede werden alle gewonnen.  

 Op 10 oktober 2009 wist Ter Leede door doelpunten van Frank de groot en Sergio Ommel en een hattrick van Pim Spaargaren voor het laatst (met 5-1) van ASWH te winnen. In 2014 kwamen de ploegen elkaar in de hoofdklasse B weer tegen in de laatste wedstrijd van de eerste periode. ‘Sterk ambachtelijk werk’ leverde ASWH op 1 november een 1-4 winst op en de return op Sportpark Schildman werd op 21 maart tegen een met veel invallers spelend Ter Leede met 3-0 gewonnen. En ook in de jongste competitie trakteerde ASWH een vrij machteloos Ter Leede in de laatste wedstrijd van de eerste periode op een 2-0 verlies.

In de negentien competitieontmoetingen in de hoofdklasse leidt ASWH nu met 27 punten tegen 24 voor Ter Leede (7 keer winst, Ter Leede zesmaal en zes gelijke spelen) en een doelsaldo van 36 voor en 32 tegen.

Ter Leede zal dus weerstand moeten bieden aan een goed draaiend team dat ook heel gemakkelijk het net weet te vinden, want met 41 doelpunten voor heeft het maar één keer minder gescoord dan koploper Quick Boys en met maar 20 tegendoelpunten is het doelsaldo ook het op een na beste. Er zaten dan ook forse uitslagen bij: 0-6 en 0-7 tegen Deltasport en Sportlust ’46 en 4-0 tegen Xerxes DZB, maar ook de 1-3 op 5 december tegen FC Rijnvogels mag er zijn.

Drie aanvallers namen 27 van die 41 treffers voor hun rekening: de nummers 10, 11 en 9 Robin Mulder, Robbert Olijfveld en aanvoerder Michael van Dommelen met respectievelijk 7, 9 en 11 treffers. Geen wonder dat er aan hen getrokken wordt: Van Dommelen gaat naar Spijkenisse, Mulder naar GVVV en Olijfveld met de gebroeders Van de Werp en Jordi Mosmans naar RVVH, terwijl middenvelder Rutger van de Bos naar Capelle gaat.

De grote man vorige week was echter nummer 4 Mels van Driel. Deze linkspoot neemt de vrije trappen en zorgde met twee gave schoten van rechts voor twee doelpunten en gaf ook nog een prima assist.

ASWH zit ook nog in de districtsbeker Zuid I. Doordat het in de achtste finale zondaghoofdklasser en koploper Dongen op 27 februari met 1-3 versloeg, mag het volgende week in en tegen Kloetinge uitmaken wie er naar de halve finale gaat.

ASWH timmert dus behoorlijk aan de weg. Dat mag ook wel, want de club heeft een indrukwekkende erelijst: kampioen hoofdklasse in 2001, 2002 en 2005, in welk jaar het ook het landskampioenschap en de supercup won. Door in 2014 Spakenburg met 4-1 te verslaan herhaalde het die laatste prestatie.

Genoeg over de tegenstander. Als Ter Leede, ten slotte ook winnaar van de supercup en kampioen hoofdklasse, behoorlijk compleet kan aantreden en vanaf de aftrap direct bij de les is, kan het ASWH, dat indertijd om praktische redenen koos voor een wit shirt, zwarte broek en kousen, goed partij geven en heeft het alle kans de punten op de Roodemolen te houden en in de derde periode goed te blijven meedraaien.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter B.B. van den Helder uit Ter Aar. Hij floot op 23 februari 2013 ook al die prachtige uitwedstrijd van Ter Leede tegen Odin ’59 (2-4), op 9 mei 2015 de thuiswedstrijd tegen Spijkenisse (1-1) en dit competitiejaar op 22 augustus de bekerwedstrijd tegen Boshuizen (2-1).

Zijn assistent-scheidsrechters zijn de heren L. van Zanten en S.M.M. van Soest.

 

Veel speel- en kijkplezier!