Voorbeschouwing VV Ter Leede – AVV Swift

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – AVV SWIFT zaterdag 01-10-2016 14.30 uur

Scheidsrechter A.L. van de Ketterij (Goes)

 

TWEEDE BEZOEK VAN AVV SWIFT OP DE ROODEMOLEN

“Deze teams hebben nog niet eerder tegen elkaar gespeeld”, vermeldt de site van de Amsterdamse Voetbalvereniging Swift onder het kopje “Laatste wedstrijden tegen elkaar”. Bogdan Constantin weet wel beter. Als doelman van Swift zag hij op 20 november 2010 eerst Pim Spaargaren in de 60e minuut gelijkmaken en in de 94e minuut Remy Constantia de winnende scoren. Overigens, op sportpark Olympiaplein won Swift, nu zonder Bogdan, met dezelfde cijfers en dus staan beide ploegen met het doelsaldo 3-3 en drie punten tot nu toe exact gelijk.

Dat doen ze beide met acht punten ook in de huidige competitie, zij het dat Swift door een beter doelsaldo één plekje hoger staat. Vorige week won het met 2-1 van Sliedrecht doordat de nieuwe rechtsback Daan van Benthem (ex-Hercules) in de 90e minuut zijn tweede scoorde. In de twee voorgaande wedstrijden speelde Swift thuis gelijk tegen Hoek (1-1) en uit tegen De Jodan Boys (2-2) door twee doelpunten van de nieuwe nummer 9 Bas Buimer (ex-Be Quick ’28) die in de eerste (uit)wedstrijd tegen Smitshoek (1-4) ook al tweemaal scoorde, zodat hij op de topscorerslijst van de hoofdklasse A een gedeelde tweede plaats inneemt.

Andere aanwinsten zijn de van Quick Boys overgekomen centrale verdediger Mike Ruijter en middenvelder Dennis Dinkgreve die gelijkmaakte tegen Hoek en rechterspits Ron Rosenhart ( beiden ex- HFC EDO).

Al met al een sterk team dat alleen van Achilles Veen verloor (0-1) en daar weet Ter Leede met het 3-0 verlies van vorige week inmiddels over mee te praten. In de 1e kwalificatieronde van de KNVB-beker speelde Swift tegen De Jodan Boys ook al gelijk door een doelpunt van Mike Ruijter en verloor het uiteindelijk in de strafschopserie met 4-2.

Het 106-jarige Swift promoveerde in 2010 met een vierde plaats in 1A naar de hoofdklasse door de instelling van de Topklasse, degradeerde het jaar daarop, zoals dat veel debutanten overkwam en vertoefde daarna vier seizoenen in de eerste klasse. Het wist, nadat dat twee keer mislukte in 2015 in de nacompetitie promotie af te dwingen door Sliedrecht en Kloetinge te bedwingen.

Swift heeft voor het tweede jaar Mark Evers als hoofdtrainer die eerder Kennemerland, hfc EDO en Odin ’59 trainde.

Het zal zaterdag sowieso een spannende partij worden tussen gelijkwaardige tegenstanders, het 86-jarige Ter Leede en het twintig jaar oudere Swift dat speelt in een wit shirt met blauwe broek en dito kousen.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter A.L. van de Ketterij uit Goes met wie we enige jaren geleden al kennismaakten in uitwedstrijden tegen SDC Putten ( 1-1 in maart 2012), Quick Boys ( 0-2 in september 2011 met doelpunten van Spaargaren en Buchinhoren) en Zwaluwen (1-3 op 13 november 2010 o.a. door 2x Ronnie Verplancke).

Nu dus thuis en de arbiter heeft als assistenten J.A. Koornneef en J.W. Nijman.

 

Wij wensen iedereen veel speel- en kijkplezier toe!