Voorbeschouwing VV Ter Leede – CVV De Jodan Boys

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – CVV DE JODAN BOYS zaterdag 20-2-2016 14.30 uur

Scheidsrechter C. Prooi (Hellevoetsluis)

 

LAATSTE WEDSTRIJD TWEEDE PERIODE OP DE ROODEMOLEN TEGEN  DE JODAN BOYS

 

De uitwedstrijd op 3 oktober staat ons nog helder voor de geest: Ter Leede staat in de 11e minuut al achter, komt in de tweede helft goed terug, in de 87e minuut dringt Tony Schreurs gevaarlijk de zestien in en stelt via doelman Straver Thierry van der Kooye in staat om de gelijkmaker te scoren en heel Jodan Boys verzoent zich al met een gelijkspel tegen de koploper als man-van-de-wedstrijd Ahmed el Azzouti in de 91e minuut met een snelle run balverlies van onze defensie afstraft en zijn tweede en de winnende treffer scoort en Rood-Geel puntloos naar Sassenheim terugstuurt.

Sindsdien is het met het team van trainer Dennis van IJssel – die net als Henk Wisman zijn contract verlengde – alleen maar beter gegaan. De eerste periode sloot het af met een zesde plaats met 15 punten, evenveel als Ter Leede, maar met een iets minder doelsaldo, en in de tweede periode staat het nu met 13 uit 7 vierde achter Spijkenisse en dus wenkt de derde plek, want het heeft ook nog volgende week de inhaalwedstrijd uit tegen Zwaluwen te goed. En die derde plek achter Quick Boys en Noordwijk kan nog van belang zijn.

Met 28 punten en het doelsaldo 22-14 neemt DE christelijke JOngelingsvereniging DANiël BOYS een mooie vijfde plek in en door op 6 februari Katwijk na een 2-2 gelijke stand met strafschoppen (5-4) te verslaan staat het nu ook in de halve finale van de districtsbeker West II. Dit bereikten de Boys overigens door eerder SC Feyenoord, dat Ter Leede uitschakelde, uit te verslaan (21/11 0-3) en in de achtste finale de zondagtak van Voorschoten ’97 (15/12 1-4). Het mag nu op dinsdag 1 maart om 20.00 uur proberen om in en tegen Noordwijk de finale te halen. Een druk, maar mooi programma met ook nog een wedstrijd op dinsdag 22 maart tegen Excelsior Maassluis in de Voetbal Rijnmond Cup , die het verdedigt, voor de boeg.

De Jodan Boys heeft in deze competitie vijfmaal verloren. Drie keer in de eerste periode, in Katwijk tegen Quick Boys (5/9 2-0) en FC Rijnvogels (31/10 2-0) en op 19 september thuis tegen Zwaluwen (1-2), in de tweede periode uit tegen Spijkenisse (14/11 2-1) en Haaglandia/Sir Winston (5/12 1-0). Maar het won negenmaal en daar zitten mooie zeges bij, behalve tegen Ter Leede ook de weken daarop uit tegen ASWH ( 10/10 1-2) en Noordwijk (17/10 3-2). Vorige week speelde het voor het eerst gelijk: tegen Heinenoord thuis waren het de lat en benen van Heinenoorders die verhinderden dat de 4-2-3-1-formatie tot scoren kwam.

En dat deden de Gouwenaren toch al 22 keer, hun topscorer is Ahmed el Azzouti met negen treffers, waaronder twee tegen Ter Leede, Jorn van Lunteren met zes en Fanuel Waandels die regelmatig rond de 60e minuut invalt – ook tegen Ter Leede – met vier doelpunten. De verdediging met 14 tegentreffers is de op twee na sterkste van onze hoofdklasse.

 

Wat kan Ter Leede hiertegen uitrichten? De overwinning vorige week tegen Deltasport geeft weer moed en de uitwedstrijd bood ook perspectieven en daarom hebben we goede hoop op een positief slot van de tweede periode. Het zou mooi zijn als we in de rangschikking nog een plaatsje konden opschuiven!

Jodan Boys speelt uit in een zwart shirt, witte broek en zwarte kousen. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter C. Prooi uit Hellevoetsluis, die vorige week nog Excelsior Maassluis tegen Katwijk (3-1) floot. Eerder leidde hij op de Roodemolen al de wedstrijden van Ter Leede tegen Dovo (17-11-2012 0-2) en tegen Quick Boys in het jaar dat het net de promotie miste, 24 maart 2011 (0-4). Alleen maar verlies? Nee, want in het competitiejaar 2003-2004 toen Quick Boys met 55 punten voor FC Lisse en Ter Leede kampioen werd nam assistent-scheidsrechter C. Prooi op 30 augustus de leiding over van de geblesseerde scheidsrechter De Haan en in die wedstrijd kregen Maarten Bak en Mark Jansen eerder rood en scoorde Cornelia driemaal en won Ter Leede met 3-1.

Scheidsrechter Prooi heeft als assistenten S.W.B. Kolkman (1e) en H. Assili.

Ondanks de concurrentie van de kraker in onze hoofdklasse tussen Noordwijk en Quick Boys en in de Topklasse tussen Katwijk en Rijnsburgse Boys, hopen we dat vele trouwe supporters van Ter Leede hun team komen aanmoedigen. Voorwaarts Ter Leede!