Voorbeschouwing VV Ter Leede – FC Breukelen

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – FC BREUKELEN zaterdag 3 september 2016 14.30 uur

Scheidsrechter W.M. Kieft (Putten)

TER LEEDE NU THUIS TEGEN FC BREUKELEN IN DE COMPETITIE

Na de gedwongen rust vorige week mag ons eerste zaterdag weer de wei in. Op de Roodemolen speelt het tegen FC Breukelen, de club die het twee jaar geleden op 27 augustus in poule 6 van de districtsbeker met 4-1 versloeg door doelpunten van Vincent Ammerlaan, 1-0 en 2-0, Youssef, 3-1 in de 62e minuut en acht minuten later de 4-1 van Robert Steemers. Het was het jaar dat Ter Leede pas in de halve finale – ongelukkig – werd uitgeschakeld door RKAVV.

Nu dus de competitiewedstrijd tegen Breukelen. Eerst maar even kennismaken. FC Breukelen is een nog jonge vereniging, ze bestaat sinds 2007 en komt voort uit de fusie tussen VV Nijenrodes en CSV Vitesse. Nijenrodes was lang 4e klasser, maar werd na het kampioenschap in 1998 in 1B hoofdklasser en vertoefde daarna tot 2007 weer in de eerste klasse.

In 2007 fuseerde het met vierdeklasser CSV Vitesse, het nieuwe FC Breukelen startte in 3C, maar na kampioenschappen werd het in 2014 hoofdklasser, eindigde als 11e, doch belandde door een 1-5 verlies tegen Eemdijk in de nacompetitie toch weer in de eerste klasse. Als vervangend winnaar van de tweede periode wist het in het afgelopen competitiejaar uiteindelijk Brielle in twee wedstrijden (0-1 en 1-1) te bedwingen en zo weer het hoofdklasserschap te bemachtigen.

Uit twee wedstrijden behaalde Breukelen tot nu toe één punt. Op 20 augustus speelde het uit tegen Achilles Veen met 1-1 gelijk en vorige week verloor het met 1-3 van kampioen DFS, terecht zoals het verslag vermeldde en dus zal het proberen om van de Roodemolen ten minste één punt mee te nemen.

Dat moet gebeuren onder leiding van de nieuwe trainer Jamal Yahiaoui in samenwerking met Jeffrey Pfoster. Volgens zeggen is met de 41-jarige Yahiaoui – oud-speler van o.a. Ajax en Hollandia – gekozen voor een opleider “pur sang” voor een talentvolle jonge spelersgroep die dit jaar is uitgebreid met een negental nieuwe spelers, hoewel een van hen, de aanvaller Deen van Embricqs na drie jaar terugkeert op het oude nest. Andere aanwinsten die al in de basis hebben gestaan zijn aanvaller Ike Nanca Bruce (ex-OFC), verdediger Rachid Moamedi van Magreb ’90 en de van Ajax overgekomen middenvelder Rodney Weverling. Met die andere middenvelder Tom Kalkhuis die tegen DFS uit een vrije trap voor de gelijkmaker zorgde en die ook al tegen Achille Veen scoorde moeten zij proberen een goed resultaat tegen Ter leede te behalen.

Bij Ter Leede zullen Jonathan Robertson, Kevin Duthler en Tony Schreurs nog wel geblesseerd zijn, maar de selectie is nu toch breed genoeg om die tegenvallers op te vangen en daarom hopen we dat Ter Leede straks met één wedstrijd minder toch nog bovenin te vinden is.

Dat hangt ook af van de andere resultaten. Kan Zwaluwen de zwakke competitiestart repareren uit tegen Achilles Veen en geeft DFS zijn sterk begin een goed vervolg op De Toekomst tegen Ajax? Wint Noordwijk uit tegen Argon?

We zien en horen het zaterdag als Ter Leede het opneemt tegen FC Breukelen. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Kieft uit Putten en hij wordt bijgestaan door de heren M.G.S. Kwaytaal en S.H.M van Soest.

Wij wensen u een sportieve middag toe!