Voorbeschouwing VV Ter Leede – FC Rijnvogels

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – FC RIJNVOGELS zaterdag 9 april 2016 14.30 uur

Scheidsrechter M.J. Nagtegaal (Hendrik-Ido-Ambacht)

 

RETURN TEGEN RIJNVOGELS OP DE ROODEMOLEN

 Aanstaande zaterdag speelt Ter Leede zijn vierde competitiewedstrijd tegen de Fusieclub Rijnvogels. Die club is in het tweede jaar in de hoofdklasse weer bezig aan een prachtig seizoen, het gaat met het team van Hein van Heek almaar crescendo. De kampioen van de eerste klasse B in 2014 werd in het elfde jaar van zijn bestaan en het eerste in de hoofdklasse keurig achtste – één plaats en één punt boven ex-topklasser Ter Leede – en in het huidige competitiejaar veroverde het meteen de eerste periodetitel vóór Noordwijk en Quick Boys en op dit moment staat het met 41 punten uit 21 wedstrijden op een solide derde plaats achter de eerder genoemde verenigingen en maar liefst 13 punten voor op Ter Leede.

 Deze thuiswedstrijd op de Roodemolen herinnert ons automatisch aan de uitwedstrijd op De Kooltuin. Net als nu hadden Ter Leede en Rijnvogels in de eerste wedstrijd van de tweede periode vrij kansloos verloren van respectievelijk Noordwijk (0-2) en Quick Boys (0-3) en daarom wilden beide ploegen graag een goed resultaat halen. In een aantrekkelijke wedstrijd kreeg Ter Leede geen loon naar werken en verloor het nipt met 3-2. Na een 1-0 achterstand in de rust kwam een feller Ter Leede alras op gelijke hoogte, drong aan, maar kwam Rijnvogels gelukkig – het mocht ondanks overtredingen doorspelen – op voorsprong, liep uit naar 3-1, waarna Ter Leede tot 3-2 terugkwam en doelman Messemaker de gelijkmaker in de laatste minuten met twee mooie reddingen wist te voorkomen.

Na het jongste verlies tegen Quick Boys voor 3000 man publiek op eigen terrein met 0-2 door twee treffers van Yordi Teijsse zal Rijnvogels graag de balans op de Roodemolen willen herstellen, het won er immers vorig competitiejaar na eerder op De Kooltuin met 0-2 te hebben verloren, ook al met 1-3. Maar ook Ter Leede heeft na de terechte, maar geflatteerde nederlaag met 5-0 op de Duinwetering wat goed te maken. Met Mike Boelee en Tomas Arroyo weer in de defensie moet het in staat zijn om middenvelders als Peter van der Breggen en Niels van Veen en aanvallers Mitchel Beyersbergen en Martijn Tjon-A-Njoek het scoren te beletten en zelf wel te scoren. Dat zal dan moeten zonder Thierry van der Kooye, die in de wedstrijd tegen Noordwijk zijn sleutelbeen brak en voor de rest van het seizoen uitgeschakeld is.

Of deze betrekkelijk nieuwe derby volgend jaar nog wel gespeeld wordt is nog maar de vraag. Ter Leede moet wel verbazingwekkend goed gaan presteren wil het in de laatste periode nog een rol gaan spelen en Rijnvogels heeft een forse kans om als sterkste te eindigen in twee wedstrijden tegen een (vervangende) periodekampioen of het hoogste team van de hoofdklasse C zonder periodetitel ( Excelsior ’31/ Staphorst/ AZSV/VVOG) en zo naar de derde divisie te promoveren. Zo raken we aardig wat streekgenoten en derby’s kwijt.

Wat er voor Ter Leede nog mogelijk is, wordt na deze competitieronde duidelijker. Bij een goed resultaat van Roodgeel staat het steviger op de zevende plek, wat natuurlijk ook afhangt van andere wedstrijden. Quick Boys zal thuis tegen Haaglandia geen fout willen maken, hopen we, net zo min als Noordwijk uit tegen Zwaluwen. Hoek en Xerxes DZB kunnen onderling uitmaken wie er dichterbij het linkerrijtje komt.

We zullen zien. De scheidsrechter vanmiddag is Marc Nagtegaal uit Hendrik-Ido-Ambacht. Op 19 maart leidde hij Hoek-Noordwijk (0-2), zijn eerste wedstrijd in de hoofdklasse. Zijn assistenten zijn de heren M. Wagtmans en H. Ramcharan.

 

We wensen ieder een sportieve middag toe.