Voorbeschouwing VV Ter Leede – HSV Hoek

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – HSV HOEK zaterdag 20 augustus 2016 14.30 uur

Scheidsrechter J.S.Boringa (Leeuwarden)

 

SEIZOENSOPENING WEER TEGEN HOEK

Net als vorig jaar opent Ter Leede het bal tegen Hoek, maar nu thuis, dus dat wordt na afloop geen mosselen eten in Philippine zoals na de 4-0 uitzege op 5 september. Een mooie dag en ook de thuiswedstrijd op 30 april staat nog scherp op het netvlies: een goed spelend Hoek kwam in de tweede helft door een curieus kopdoelpunt van Youssef toch met 1-0 achter en daarna kon Ter Leede uitlopen naar 3-0. Man van de wedstrijd werd toen doelman Nick van der Wiel die de geschorste Bogdan uitstekend verving. Met dit ongelukkige verlies in het achterhoofd zal Hoek zich graag willen revancheren. De supportersvereniging De Purperen Hei rijdt bij voldoende belangstelling met een extra bus om het team te komen ondersteunen.

Maar nu eerst de kersverse competitie in het algemeen. De hoofdklasse A waarin Ter Leede is ingedeeld telt net als klasse B 16 ploegen en dat worden dus – als alles goed gaat – dertig wedstrijden waaronder een aantal voor Ter Leede betrekkelijk onbekende clubs zoals Argon (Mijdrecht), DFS (Opheusden), Sliedrecht, en Swift (Amsterdam). Met andere ploegen zoals Achilles Veen, Ajax en Smitshoek wordt de kennismaking hernieuwd. Met Ter Leede erbij zijn er zeven accomodaties met een kunstgrasveld en dus spelen we negen ontmoetingen op echt gras. De kampioen gaat naar de derde divisie, de drie periodekampioenen gaan met die van de andere hoofdklasse en de nummers 15 en 16 van de derde divisie strijden om twee plaatsen in die divisie.

‘Als alles goed gaat’ schreef ik, want de uitwedstrijd tegen Haaglandia op 27 augustus is onzeker: in een kort geding eist de gemeente Rijswijk een verbod op het bespelen van Sportpark Prinses Irene door Haaglandia, dit wegens een huurschuld. De uitspraak is volgende week woensdag, de KNVB wil natuurlijk graag dat Haaglandia uit en thuis kan spelen. En dat willen wij ook.

Terug naar HSV Hoek. Vorig competitiejaar startte de net uit de Topklasse gedegradeerde Zeeuws-Vlaamse ploeg desastreus – na de 0-4 tegen Ter Leede verloor het o.a. met dezelfde cijfers van De Jodan Boys – en na één punt uit vier wedstrijden nam de Vlaamse trainer Jannes Tant het van Ruud Pennings over en langzaam maar zeker herstelde Hoek zich. De eerste periode eindigde het nog als 12e met slechts vier punten, maar de tweede en derde periode leverden een 7e en een 3e plek op met respectievelijk 13 en 17 punten en in de eindrangschikking werd het tiende met 34 punten.

Door de dubbele winst vorig jaar heeft Ter Leede in de onderlinge competitie de overhand: in twaalf wedstrijden behaalde Ter Leede 22 punten tegen Hoek 13, met zeven keer winst en vier keer verlies en een positief doelsaldo van elf (24-13). Thuis verloor Ter Leede alleen op 13 mei 2006 met 1-3 en speelde het eenmaal gelijk (1-1 op 12-04-2003).

Dit jaar zal de formatie van Jannes Tant beter willen starten. In de voorbereiding speelde het vijf keer en verloor het alleen thuis met 1-2 van GVVV, maar de laatste partij tegen het Belgische Zwevezele (5e niveau, dat is dus onze hoofdklasse) won het met 2-0.

Zaterdag zal het weer spelen met de topscorer van vorig jaar Guillaume Clinckenmaillie die zonder contract is teruggekeerd van een oefenstage op Malta, maar zonder de nog niet herstelde aanvaller en aanvoerder Nick de Groote en verdediger Regilio Vandepitte. Verder versterkte de ploeg zich met verdediger Armand Doka en de aanvallers Josimar Pattinama( ex-VC Vlissingen) en Douwe Zagers (ex-FC Dordrecht).

Ter Leede mist Jonathan Robertson door zijn enkelblessure en Kevin Duthler door nog één wedstrijd schorsing uit zijn Alphen-periode en ook Mehmet Gungor zal nog niet spelen. We zijn benieuwd met welke basisspelers trainer Henk Wisman zal starten. Na de goede oefenperiode heeft hij het plaatje al lang in zijn hoofd, verzekerde hij ons.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter J..S. Boringa, bij gestaan door B.S. Lampen en mevrouw D.G.H. Snoeren.

Dit wordt de eerste competitie zonder Wout Roor. Zijn inzet, zijn humor, zijn betrokkenheid, we zullen het blijven missen. Aan de wedstrijd zal een minuut stilte voorafgaan om hem te herdenken en de spelers zullen rouwbanden dragen als eerbetoon aan een prachtig mens.

Voor het overige, wij wensen u een sportieve middag toe!