Voorbeschouwing VV Ter Leede – HSV Hoek

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – HSV HOEK zaterdag 30 april 2016 14.30 uur

 

TWAALFDE COMPETITIETREFFEN TEGEN HOEK

Aanstaande zaterdag neemt Ter Leede het voor de twaalfde keer in de competitie tegen de Hoekse Sport Vereniging Hoek op. Het wordt onze 24e wedstrijd en de uitwedstrijd in en tegen Hoek was de eerste en voor Ter Leede werd het die vijfde september een glorieuze, maar voor Hoek een dramatische start van de competitie, want Roodgeel won met 0-4 door twee doelpunten voor de rust van Selmo Kurbegovic en Tomas Arroyo en twee erna van Ronnie Verplancke en Thierry van der Kooye. Dat werd voor de spelers en een twintigtal supporters een prettige terugreis.

Maar vergist u zich niet! Als Hoek van de twee goede kansen die het kreeg voordat Ter Leede in de 22e minuut scoorde er één had benut, had het heel anders kunnen aflopen, voor beide ploegen. De winst gaf Ter Leede zelfvertrouwen en het ging door met winnen, het verlies werkte voor Hoek door en na vier wedstrijden had het slechts verloren en één keer gelijkgespeeld, tegen Heinenoord (0-0). De klik met trainer Ruud Pennings was er niet meer en al eind september moest hij vroegtijdig vertrekken, iets wat meer trainers overkwam, want in 17 jaar had Hoek 18 trainers zien komen en gaan.

Tegen ASWH zag de 43-jarige Belg Jannes Tant, oud-speler van Club Brugge,  als aandachtig toeschouwer Hoek met 2-1 winnen alvorens hij er als ambitieus trainer aan de slag ging. En het werkte, want haalde de ex-Topklasser in de eerste periode maar 4 punten, in de tweede waren dat er al 13 en in de derde periode heeft Hoek in zes wedstrijden al 11 punten gehaald. Daar zitten sterke resultaten bij met gelijke spelen tegen Rijnvogels (1-1) en vorige week Quick Boys (0-0) – Hoek maakt de competitie weer spannend! – en winstpartijen tegen Sportlust ’46 (0-3), Spijkenisse (0-1) en Xerxes DZB (5-2). Alleen tegen Noordwijk werd thuis met 0-2 verloren.

De prestaties van Ter Leede in de 2e en nu in de 3e periode steken daar maar mager tegen af. Na de mooie winst tegen FC Rijnvogels thuis was het verlies vorige week tegen Haaglandia echt een domper, te meer daar doelman Constantin rood kreeg en door opgelopen blessures het meespelen van Tony Schreurs en Marc de Kruijs een vraagteken is. Maar gelukkig is de selectie breed genoeg om dit op te vangen en  Hoek ook thuis te bedwingen.

Ook Hoek zal niet op volle sterkte kunnen uitkomen, want rechtsback Fabian Wilson kreeg  rood, verdediger Lionel Fitch kreeg zijn 4e gele kaart en andere verdedigers Siereveld, Roemeratoe en De Pessemier zijn geblesseerd.

In de onderlinge competitie heeft Ter Leede nu zes keer gewonnen ( 3x thuis en 3x uit, waarvan nu 2x met 0-4), één keer gelijkgespeeld en vier keer verloren en het doelsaldo is +8 (21-13). Om de balans meer in evenwicht te brengen en om zich veilig te spelen zal Hoek zaterdag graag willen winnen op de Roodemolen. Na Ter Leede krijgt het nog Deltasport thuis en Haaglandia uit, dat kunnen ook winstpartijen worden, maar een periodekampioenschap waar voorzitter Van der Staal eind september toch nog op hoopte zit er  niet meer in, daarvoor is de afstand met ASWH te groot.

De scheidsrechter is zaterdag B. van Rijsbergen uit Maasland. Vorig jaar leidde hij vlak na de winterstop nog de wedstrijd Ter Leede – FC ’s-Gravenzande die door een doelpunt in de 93e minuut niet in 2-1, maar in 2-2 eindigde. Zijn assistenten zijn M.G.S. Kwaytaal en J.T. Hornes.

Wij wensen iedereen een sportieve middag toe!