Voorbeschouwing vv Ter Leede – sv DFS

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – SV DFS OPHEUSDEN zaterdag 5-11-2016 om 14.30 uur

Scheidsrechter J. Vredevoogd (Roden)

 

DOOR FUSIE STERK OP BEZOEK BIJ TER LEEDE

Aanstaande zaterdag is Ter Leede op de Roodemolen de gastheer van het Neder-Betuwse DFS, voor ons een onbekende tegenstander en daarom is het tijd voor een nadere kennismaking.

DFS is als fusieclub op 1 oktober 2001 ontstaan uit de derde/vierdeklassers VV Opheusden en ASV Sparta ’57, bij welke laatstgenoemde club Vitessespeler Navarone Foor in zijn jeugd speelde. In juli 2004 ging de fusieclub op het nieuwe Sportpark ’t Heerenland spelen, promoveerde zij in 2009 naar de tweede klasse, vier jaar later naar 1D, werd meteen kampioen en ging in 2015 naar de hoofdklasse A. Zoals zovele eerstejaars hoofdklassers werd het een moeizaam debuut, eindigde de ploeg op de twaalfde plek, won het in de nacompetitie nog wel van JSV Nieuwegein, maar degradeerde het door een 2-0 verlies tegen Deltasport weer naar de eerste klasse. Net als Ter Leede indertijd was het als kampioen van 1A na een jaar al weer terug en op dit moment staat de ploeg met 11 punten op de elfde plaats.

De start van deze competitie was sterk: door overwinningen op Zwaluwen (3-2) en FC Breukelen (1-3) en een gelijkspel tegen Ajax uit stond DFS met zeven uit drie in de top, maar daarna volgden twee nederlagen tegen Spijkenisse (0-3) en Sliedrecht (3-1) voordat het weer vier punten binnenhaalde door winst op Argon (2-0) en een gelijkspel tegen Hoek uit (0-0). Doordat de laatste twee wedstrijden tegen RVVH (3-1) en De Jodan Boys (1-3) in verlies eindigden bleef de teller op elf punten steken, maar door het goede spel in de tweede helft tegen RVVH en de eerste tegen Jodan Boys heeft trainer Scott Calderwood alle vertrouwen in een goed resultaat op de Roodemolen. In de districtsbeker Oost is het door de 0-5 winst tegen vierdeklasser Echteld door en komt het op 19-11 uit tegen eersteklasser DTS Ede.

Scott Calderwood, inderdaad, de zoon van Jimmy Calderwood, heeft het hoofdtrainerschap dit jaar overgenomen van Francois Gesthuizen nadat hij daarvoor vier jaar zondaghoofdklasser Silvolde trainde en tot januari 2016 ook enige tijd assistent-trainer van Go Ahead Eagles was. Hij heeft de beschikking over een “leuke groep gelijkwaardige spelers van 22 man” onder wie aanvoerder Rutger Worm en Laurens Rijnbeek langzaamaan weer fit worden en aanvaller Mike Louwaars met vier treffers topscorer is. In totaal heeft de laatstgenoemde voor DFS 71 maal gescoord, waarvan nu twaalf keer in de hoofdklasse.

En hoe staat het met Ter Leede? Na het thuisverlies tegen Noordwijk volgden de positieve resultaten tegen Feyenoord in de districtsbeker (1-4) en Ajax vorige week op De Toekomst in de competitie (0-2). Dat moet de ploeg voldoende zelfvertrouwen geven om tegen DFS flink door te pakken om zo de positie bovenin te kunnen versterken. De koplopers Spijkenisse en Achilles Veen spelen beide uit respectievelijk tegen Argon en Sliedrecht, Hoek speelt thuis tegen FC Breukelen, dus die drie ploegen hebben goede winstkansen en Noordwijk zal op De Toekomst een getergd Ajax tegemoet treden. Bij verlies zijn we weer middenmoter, bij winst blijven we subtopper, dus dan moet het het laatste maar worden.

We zullen zien! De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Vredevoogd uit Roden en hij wordt geassisteerd door de heren L.M.W. Andy en H. Harleman.

De clubkleuren van DFS zijn wit en blauw: een blauwwit gestreept shirt, blauwe broek en kousen.

Kom naar de Roodemolen om Roodgeel aan te moedigen!