Voorbeschouwing VV Zwaluwen – VV Ter Leede

VOORBESCHOUWING VV ZWALUWEN – VV TER LEEDE zaterdag 12-03-2016 14.30 uur

Scheidsrechter A.L. van de Ketterij (Goes)

WEER NAAR HET VLAARDINGEN VAN DE VOGELS

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Zwaluwen op het programma. De resultaten van Ter Leede tegen het team van scheidend coach Joop Hiele zijn tot nu toe niet om over naar huis te schrijven. Het is zeventien jaar geleden dat Ter Leede in Vlaardingen wist te winnen en het deed het toen goed: op 29 maart 1999 won het onder trainer Lagendijk met maar liefst 0-8, maar dat was ook meteen de laatste competitiewinst tegen Zwaluwen. In ons vorige competitiejaar verloor Ter Leede op 4 oktober met 2-0 in Vlaardingen, speelde het in februari thuis in een leuke wedstrijd met 1-1 gelijk en in dit competitiejaar vlogen de Vogels op 17 oktober door de 1-3 winst met alle punten terug naar Vlaardingen.

Toen presteerde Zwaluwen net als Ter Leede nog goed, want in de eerste periode eindigde het met 16 punten op de 4e plaats met mooie zeges op onder meer De Jodan Boys uit (1-2), Hoek (3-0) en Heinenoord thuis (5-0) en dus ook tegen Ter Leede uit.

In de tweede periode ging het – en gaat het, want de laatste thuiswedstrijd van deze periode tegen Xerxes DZB, de toekomstige club van trainer Hiele, moet het nog inhalen – veel minder met Zwaluwen, want in acht wedstrijden verzamelde het slechts vijf punten. De laatste drie wedstrijden van de tweede periode tegen Deltasport (4-1) en Hoek (3-2) uit en De Jodan Boys thuis (2-5) gingen verloren en ook de eerste partij in de derde periode tegen Quick Boys leverde een 2-0 verlies op. Maar dat uitverlies was juist hoopgevend, want met een verdedigend concept – “we moeten doen waar we goed in zijn” – en veel invallers wist het team van Hiele op Nieuw Zuid lang stand te houden en moest het uiteindelijk slechts door twee benutte penalty’s van Yordi Teijsse capituleren.

De thuiswedstrijd tegen Ter Leede is voor Zwaluwen dus een uitgelezen mogelijkheid om de neerwaartse spiraal weer om te buigen en spelers als Joey Grootenboer en Jorno Reurink – beiden met vijf treffers tot nu toe – weten wat scoren tegen Ter Leede is en aangezien zij en Mustafa Celen met trainer Hiele meegaan naar Xerxes DZB zullen zij hun waarde nu ook willen bewijzen. Naast deze spelers vertrekken volgend jaar de topscorer Marlon Oranje (6 treffers) en Dimitry Gomes Almeida ( 4 doelpunten) naar Barendrecht. Ook doelman Nick Sanders (naar Noordwijk) en verdediger Sanny Monteiro (naar Kozakken Boys) gaan weg, maar voor het elftal vertrekkenden hebben er zich ook al weer elf aangemeld.

Trainer Hiele zal door een betere derde periode Zwaluwen van de achtste plek naar het linkerrijtje willen loodsen om zo de ploeg op een fatsoenlijke plaats in de rangschikking over te dragen aan zijn opvolger Oscar Biesheuvel, de huidige trainer van hoofdklasser zondag Nieuwerkerk. Vorig jaar eindigde Zwaluwen met 41 punten en een doelsaldo van 42 voor en 41 tegen op een mooie vijfde plaats, waar Ter Leede met 35 punten – en een doelsaldo van 41-42! – als negende finishte.

En hoe staat het nu met Ter Leede? Na drie achtereenvolgende overwinningen staat de ploeg nu zevende en door het verlies van De Jodan Boys komen ook de plaatsen zes en vijf weer in het vizier. Als Mike Dam nu wel zijn kans benut en als …

We zullen wel zien. Ter Leede kan in ieder geval door de overwinningen met meer zelfvertrouwen aantreden en De Jodan Boys zal het uit tegen Noordwijk – dat Van der Sar in het doel heeft! – best moeilijk krijgen net als Spijkenisse dat koploper Quick Boys ontvangt. ASWH heeft met Heinenoord als tegenstander een forse kans op drie punten, dus die zullen we vast niet achterhalen.

De Liefde en Vrede’s Voetbalclub “Zwaluwen”, opgericht op 5 september 1935 in het verenigingsgebouw ‘Obadja’ heeft als clubtenue een zwart-wit verticaal gestreept shirt, zwarte broek en zwarte kousen met witte boord.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Van de Ketterij uit Goes. Hij leidde op 13 december 2003 Ter Leede naar een 3-0 winst tegen Hoek, in november 2010 de winstpartij (1-3) uit tegen Zwaluwen ’30 (twee treffers van Ronnie Verplancke) en in september 2011 de door Ter Leede met 0-2 gewonnen partij tegen Quick Boys, toen Pim Spaargaren de eerste maakte. Dat klinkt alvast goed!

Zijn assistenten zijn de heren T. Heuvelmans en P. van der Zwan (Sr.)

Veel kijkplezier!