Voorbeschouwing VVSB – Ter Leede

VOORBESCHOUWING VVSB – TER LEEDE zaterdag 8 februari 2020 om 18.00 uur

Scheidsrechter: Willem Kuijntjes (Brakel Gld.)

TER LEEDE AAN DE VOORAVOND VAN TWEE BURENRUZIES

Zaterdagavond om zes uur de eerste op Sportpark De Boekhorst tegen VVSB en dan de week daarop op de eigen Roodemolen tegen FC Lisse. Dat worden spannende weken, voor VVSB trouwens ook, het speelt op 15 februari uit tegen VVOG.

De nummers dertien tegen veertien dus. Beide ploegen hadden gehoopt en VVSB zeker verwacht om hoger te staan dan de p/d-plek voor VVSB met negentien punten en Ter Leede één plek hoger met één punt meer. In de tweede periode staat VVSB er met drie uit twee door de eerste thuiswinst (3-1 op Excelsior ’31) sinds 28 september tegen HSV Hoek (3-2) wel beter voor dan Ter Leede dat in die rangorde puntloos onderaan staat, maar ook trainer Richard Plug is absoluut niet tevreden over de prestaties van zichzelf en zijn ploeg. Net als voor Steef Roodakkers is het voor hem uitermate belangrijk om weer de volle winst te pakken en daarom staat ons een behoorlijke clash op De Boekhorst te wachten.

 De nederlaag van beide ploegen vorige week was een fikse domper. Ze kwamen allebei wel op voorsprong maar trokken uiteindelijk aan het kortste eind. Ter Leede stond in de rust nog met 1-0 voor tegen Excelsior ’31 maar de Rijssenaren die, zoals gezegd, veertien dagen daarvoor op De Boekhorst nog met 3-1 verloren stelden na de pauze orde op zaken en wisten nu met dezelfde cijfers op de Roodemolen te winnen. VVSB stond tegen Ajax in de rust met 2-2 gelijk, maar net als bij Ter Leede stond een verre ingooi uiteindelijk aan de basis van het 2-3 verlies.

“We doen het slecht en dat trek ik mezelf aan,” zegt trainer Richard Plug na de wedstrijd tegen Ajax en “Misschien ben ik niet de juiste man voor deze ploeg, “ verzucht hij, “ik zit hier nu zes wedstrijden en we verliezen er vijf.”

Hij doelt dan op vier achtereenvolgende verliespartijen tegen ODIN ’59 ( thuis 30-11:1-5), Sparta Nijkerk (uit 3-1), Harkemase Boys ( thuis 2-3) en Jong Almere City FC (uit 1-0). Dat ligt toch echt niet aan hem, want daarvoor verloor VVSB ook al in november van 2019 driemaal tegen Barendrecht, GOES en DVS ’33 en dat maakt dus zeven verliespartijen achtereen.

Dat slechte slot van het jaar 2019 lag toch echt niet in de lijn der verwachtingen, want na het 2-0 verlies tegen Ter Leede in de openingswedstrijd op de Roodemolen herstelde de Voetbalvereniging Sint Bavo zich knap en kwam er een prima reeks met vier overwinningen en vier gelijke spelen, acht wedstrijden achtereen dus zonder verlies en van nul naar zestien punten. Daar zaten mooie overwinningen bij op FC Lisse uit (2-4), Hoek thuis (3-2) en een zevenklapper (1-7) uit bij ONS Sneek. Een ploeg met genoeg potentie dus, zou je zeggen.

Ter Leede kende zijn sterkste periode in september en oktober van het vorige jaar. Het bleef toen zeven wedstrijden ongeslagen en behaalde met drie winstpartijen en vier gelijke spelen dertien punten. Daarna volgden drie nederlagen tegen Sparta Nijkerk, DVS ’31 Ermelo en Ajax amateurs alvorens we Roodgeel op zeven december thuis tegen VVOG weer eens zagen winnen, met 4-3.

En nu dus de onderlinge ontmoeting van deze ploegen. Thuis heeft VVSB in negen wedstrijden nog maar twee keer gewonnen, daar staat dan wel weer tegenover dat Ter Leede in zeven uitwedstrijden alleen van FC Lisse wist te winnen en drie keer verloor en evenzoveel keer gelijkspeelde.

Dit alles zegt dus ook niets. Vast staat wel dat de thuisploeg er alles aan zal doen om zich te revancheren van het verlies op de Roodemolen. Sinds die 24e augustus is de personele bezetting van VVSB wel wat gewijzigd. Tussentijds zijn tweede doelman Michael de Leeuw en aanvaller Yannick Bouw vertrokken, respectievelijk naar Capelle en VVOG – die overgang is nog niet helemaal rond, geloof ik – is Gino Demon van Rijnsburgse Boys en Lars Jansen van Go Ahead Eagles gekomen en Bert Steltenpool in de winterstop op huurbasis van Quick Boys.

Topscorer van VVSB is de van IJsselmeervogels overgekomen centrumspits Felitciano Zschusschen met tien treffers –  evenveel als onze Robert Steemers – en daarna volgen aanvaller Lulinho Martens en Yannick Bouw met vijf al zal de laatste dat totaal bij VVSB niet meer uitbreiden. Mohamed el Ousrouti en Frans van Niel volgen beiden met twee.

Deze avondwedstrijd zal worden geleid door scheidsrechter Willem Kuijntjes. Het vorige competitiejaar floot hij opvallend genoeg onze eerste èn onze laatste competitiewedstrijd: op 1 september 2018 uit tegen De Jodan Boys (0-3) en op 25 mei 2019 de kampioenswedstrijd thuis tegen FC ’s-Gravenzande (2-0). Hij wordt bijgestaan door D. Henskens en R. Schiffel.

Ter Leede en VVSB, twee katten in het nauw, wat zal dat worden?

Kom zaterdag naar De Boekhorst om Ter Leede aan te moedigen, het team kan uw steun goed gebruiken!