Voorbeschouwing Xerxes DZB – Ter Leede

VOORBESCHOUWING XERXES DZB – TER LEEDE zaterdag 23 januari 2016 15.00 uur

Scheidsrechter L.E. Cantineau (Voorburg)

 

NA DE WINTER(S)TOP

 

Na de winterpauze opent Ter Leede de tweede helft van de competitie met de uitwedstrijd tegen het Rotterdamse Xerxes DZB. In het vorige competitiejaar was dat de laatste wedstrijd voor de winterstop, nu de eerste erna. Ter Leede kwam toen vlak voor de rust door een benutte penalty op 1-2 en wist die stand in een spannende tweede helft vast te houden.

Maar na de winterstop ging het met Ter Leede door een reeks langdurige blessures veel minder en op 18 april verloor Roodgeel thuis van de Zebra’s in een ongelukkige wedstrijd ( al snel een blessure van Jelle Vooys en rood voor onze aanvoerder) met 2-3. Het tweede doelpunt van Ter Leede in de 94e minuut was wel de eerste competitietreffer van Tom van Egmond in het eerste.

Met Xerxes ging het in die derde periode juist beter, het werd 6e, haalde 14 punten en daarmee eindigde het met 29 punten op de 10e plaats, een plek onder Ter Leede.

 

In dit competitiejaar staat Xerxes DZB met 10 uit 13 op de 11e plek, dat is een nacompetitieplek en dus zal de ploeg van trainer Winand van Loon (die afgelopen maandag tijdens het Groot Capelle Diner als de nieuwe trainer voor het volgende competitiejaar werd gepresenteerd) er alles aan doen om met een goede start van de tweede helft die plek te verlaten en de slechte resultaten voor de winterstop te doen vergeten. Na de twee gelijke spelen tegen Deltasport uit (1-1)en Hoek thuis (0-0 op 14-11) gingen de laatste drie competitiewedstrijden immers verloren: 2-0 verlies tegen De Jodan Boys, 1-3 tegen Quick Boys en op 12 december 4-0 tegen ASWH. En op 19 december verloor Xerxes de achtste districtsbekerfinale met 1-2 tegen bekerhouder RKAVV die vorig jaar ook Ter Leede aan zijn zegekar bond. Na de winterstop oefende Xerxes afgelopen zaterdag tegen Achilles Veen, het werd 1-1.

 

Ter Leede oefende tegen Rijnsburg (1-3), speelde met 1-1 gelijk tegen SC Woezik en afgelopen dinsdag met dezelfde cijfers tegen FC Lisse. Zonder de geschorste linksback Hakkan Bayram gaat trainer Henk Wisman, die zijn contract met Ter Leede verlengde en dat is goed nieuws, proberen om met zijn ploeg de eerste punten van de tweede helft binnen te halen en de bittere nasmaak van het verlies tegen Haaglandia weg te spoelen.

We hebben er alle vertrouwen in en dat spreekt ook uit de titel van deze beschouwing: we hopen niet dat Ter Leede naar de top gaat, dat zou irreëel zijn, maar we hopen wel dat het elftal top speelt en dat we weer in het linkerrijtje terecht kunnen komen. Daarvoor is wel de steun van heel Ter Leede voor nodig en het zou mooi zijn als veel supporters de weg naar het kunstgras van Sportpark Faas Wilkes weten te vinden.

 

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter L.E. Cantineau uit Voorburg, bijgestaan door de heren W. Fransman en N. Kromme.

We wensen een ieder een sportief 2016 en een spannende wedstrijd toe. Moge de beste winnen!