Voorbeschouwing Zwaluwen 1 – Ter Leede 1

VOORBESCHOUWING VV ZWALUWEN – VV TER LEEDE zaterdag 27-01-2018 14.30 uur

Scheidsrechter A.S. Greveling (Rotterdam)

 

TER LEEDE WEER NAAR SPORTPARK ZWALUWENLAAN

 Voor de vierde maal deze eeuw gaat de huidige nummer twee van de hoofdklasse A  op bezoek bij de Vlaardinger Vogels die momenteel de twaalfde plek innemen. Maar veelzeggender dan dit gegeven is dat Ter Leede geen van de vorige drie keren uit wist te winnen: tweemaal verlies en slechts een gelijkspel. En ook het knappe 2-2 gelijkspel van Zwaluwen vorige week uit tegen de Jodan Boys geeft aan dat de ploeg in een goede vorm steekt en ook de twee afgelastingen tegen Swift uit  en Argon thuis vertekenen de situatie behoorlijk. De conclusie is dan ook duidelijk: het verdedigen van de tweede positie zaterdag wordt voor Ter Leede een zware klus!

De twaalfde plek in de eerste periode met drie overwinningen, drie gelijke spelen en viermaal verlies gaf wel aan dat Zwaluwen toen matig presteerde, maar toch gaf ook het eerste verlies (2-1) dat Zwaluwen koploper Noordwijk op vier november bezorgde al aan dat de ploeg van trainer Oscar Biesheuvel tot veel in staat is. Ook de 3-2 winst van Ter Leede op de Roodemolen kwam op 30 september maar moeizaam tot stand: na een snelle voorsprong door Van Otterlo kwam Zwaluwen op een 1-2 voorsprong, liet Ricardo Merrelaar een mooie kans op 1-3 had laten liggen door de bal opzij te leggen, maakte Jeffrey Bok in de 82e minuut met een prachtige Robben-actie gelijk en werd Stefan Kraaijvanger met zijn eerste competitiegoal voor Ter Leede pas in de 88e minuut de matchwinnaar.

In de tweede periode neemt Zwaluwen met vijf punten uit slechts vier wedstrijden de twaalfde plek in, maar het heeft net als Ter Leede nog maar een keer verloren, op 25 november met 2-3 tegen Noordwijk dat zich daarmee uit revancheerde voor het eerdere verlies op de Duinwetering. Topscorer Merrelaar (ex-Barendrecht en –Smitshoek) heeft er inmiddels net als Jeffrey Bok nu tien gemaakt, Raoul Gillet staat op drie goals.

Ook de totaalcijfers van de onderlinge wedstrijden in deze eeuw spreken in het voordeel van Zwaluwen: in de zeven competitieontmoetingen behaalde Ter Leede acht punten tegen Zwaluwen elf en het doelsaldo is met 12 voor en 15 tegen ook negatief.

Zwaluwen zal zaterdag,  waarschijnlijk weer onder het toeziend oog van vader Gudde,  ook proberen om zich te revancheren voor het verlies op de Roodemolen. Kan zoon Jesper weer scoren tegen Ter Leede, is bij Ter Leede Jeffrey Bok fit, weet Oussama Siali weer eens het net te vinden, zaterdag zullen we het, als de weergoden het toestaan, om half vijf allemaal weten. Dan heeft ’s morgens ook ons tweede tegen Zwaluwen zijn eerste competitiewedstrijd na de winterstop gespeeld en is het duidelijk of en zo ja met hoeveel punten Ter Leede huiswaarts keert.

Behalve Zwaluwen – Ter Leede staan er zaterdag nog andere interessante partijen op de rol. Zet Rijnvogels na de winst op Ter Leede zijn zegetocht voort op de Kooltuin tegen FC ’s-Gravenzande, wat doet Achilles Veen tegen De Jodan Boys, wint Noordwijk ook thuis tegen SteDoCo en versterkt het daarmee de koppositie, nadert Hoek tegen RVVH de subtop?

 

We zullen het zien.

De wedstrijd op Sportpark Zwaluwenlaan wordt geleid door scheidsrechter Anne Greveling uit Rotterdam. Dit jaar floot hij viermaal in de hoofdklasse, vorige week Hoek – AFC (za) (1-0). Zijn assistenten zijn de heren M. Baloochi en B. Kaya.

Kom naar Vlaardingen om Ter Leede aan te moedigen. De supportersbus vertrekt om 13.00 uur! Veel kijkplezier!